Vijf adembenemende wandelroutes in Asturië

In Asturië is de natuur de hoofdrolspeler en draait alles om buitensport. De beste manier om deze prachtige bergachtige provincie te ontdekken is te voet. Dus: trek uw wandelschoenen aan en ontdek de beste wandelroutes! (En ook de beste Mirador of uitkijkplaats in Asturië, op nummer 4 in onze Top 12 Miradores in Spanje)

Camin Real de la Mesa

Asturias - Camino real de la mesa - Xiblu waterfall - Teverga 

Dit 42 kilometer lange pad wordt Camin Real de la Mesa genoemd in het Asturisch, vertaald in het Spaans als Camino Real del Puerto de la Mesa. Ook staat het pad bekend als de GR-101. De camino volgt de oude Romeinse weg die Asturië verbindt met de naburige provincie Castilla y León en is een geweldige manier om de vele typische hoogteverschillen van de provincie te ervaren.

El Camino Francés

Asturias - Lake Enol - Picos de Europa, Camino Frances 

Dit 'Franse Pad' verwijst naar het Asturische gedeelte van de beroemde Camino de Santiago, die eindigt in Santiago de Compostela in Galicië. Vervolg uw weg als een van haar pelgrims, dwars door een landschap dat geflankeerd wordt door de spectaculaire Picos de Europa. U kunt dan zelfs beweren dat u de Camino de Santiago heeft gelopen, uiteraard zonder begin-en eindpunt te noemen...

Klik hier voor een stukje kustroute van de Camino de Santiago doorheen Baskenland.

Parque Natural de Redes

Asturias - Redes natural park

Redes natuurpark bestaat uit een oppervlakte van 37.803 hectare en is gelegen in het zuiden van Asturië.In totaal zijn er maar liefst 17 beschikbare routes om het park te verkennen. Onze keuze is de A-66 Ruta de Brañagallones die 20,4 kilometer wandelplezier bestrijkt. Een gemiddeld ervaren wandelaar loopt deze route in hooguit 5,5 uur.

Parque Natural de Somiedo

Asturias - Somiedo Natural Park

Ook in dit natuurpark kunt u genieten van prachtige uitzichten tijdens uw wandeltocht. Somiedo is met 29.122 ha kleiner dan het Redes natuurpark en beschikt dan ook over minder wandelpaden. Van de 10 wandelroutes is de Ruta del Cornón, de AS-10, onze favoriet. De route is 7 kilometer lang, met een behoorlijke klim van 700 meter, steil omhoog!

Ruta de los Molinos del Profundu

Asturias - Ruta de los molinos 

Dit pad, dat voordien bekend stond als de AS-137, loopt helemaal van Valbucar tot Buslaz. De circulaire route van ongeveer 15 kilometer loopt u als gemiddeld getrainde wandelaar in ongeveer 4,5 uur, met heel wat watermolens en watervallen onderweg. Het pad is niet te belastend en goed te doen met fitte en actieve kinderen. Let wel op in de winter, wanneer modder het lopen een stuk lastiger kan maken.

Ben je van plan de Picos de Europa in Asturië te bezoeken? Geniet er dan zeker van de Lagos de Covadonga, 2 spectaculaire gletsjermeren!