7 Leuke dingen om te doen met je kinderen op vakantie in Empuriabrava

Het is ontzettend fijn om samen met je kinderen uit te kijken naar een reis naar de zon. Toch kan het ook een uitdaging zijn, want je kinderen willen vooral veel spelen en zich vermaken op vakantie. Met deze gids helpen we je de leukste activiteiten voor het hele gezin te plannen in Empuriabrava.

Gezin aan het strand

In Empuriabrava zijn er zeker genoeg leuke dingen om te doen voor kinderen. Je zult ze niet horen klagen!

1. Zweef en vlieg in de Empuriabrava Vliegsimulator

Ongeveer drie jaar geleden opende het Catalaanse bedrijfje Windoor Realfly een 'windtunnel' in Empuriabrava (in het gebied van Castelló de 'Empúries'). In deze speciale tunnel produceren vier high-power turbines een continue luchtstroom. Die simuleert de ervaring van een vrije val, volledig veilig en onder toezicht.

Zelfs de jongste kinderen mogen deelnemen aan deze volstrekt risicoloze activiteit: de minimumleeftijd is 4 jaar! Gun je kinderen deze unieke ervaring en beleef ze samen: de wetenschap bevestigt dat dit een sterke emotionele band creëert, en die is voor het leven.

Windoor realfly, Costa Brava

De zogenaamde windtunnel genereert een luchtstroom van 300 km/u waarin zowel kinderen als volwassenen echt kunnen zweven! Het stadje Empuriabrava heeft immers een technologische know-how van jaren opgebouwd in de praktijk van de vrije val en parachutespringen, alsook van lange vlucht-simulatiediensten die tot hier toe alleen voor professionals dienden.

Een normaal kaartje kost ongeveer 54 € voor twee vluchten. De kracht van de luchtstroom laat je zweven tot op een hoogte van 6 tot 10 meter, en er is altijd een instructeur bij om het hele proces te controleren. Ook krijg je een speciaal pak en helm. De windtunnel is gemaakt van glas en biedt een adembenemend uitzicht over de baai van Roses. Het lijkt wel of je er boven vliegt! Op het einde krijg je een usb-stick met video's en foto's van die onvergetelijke vliegmomenten waarmee je iedereen thuis met verstomming zult slaan!

2. Spring eens uit een vliegmachine

Na de vliegervaring is het tijd voor de volgende stap: die uit een vliegtuig, de diepte in! Je kunt het hier goedkoop op vakantie beleven. Het vliegveld van Empuriabrava ligt immers vlakbij en je kinderen zullen je als een held zien! 

De Empuriabrava Aerodrome bestaat al 30 jaar en is de belangrijkste plek aan de Costa Brava voor liefhebbers van parachutespringen. Iedereen kan terecht bij deze ruimte van 35 hectare en toekijken hoe hier elke dag vluchten en sprongen plaatsvinden. In totaal zijn dat elk jaar zowat 6000 vuchten en ongeveer 130.000 sprongen.

parasailing, Spanje

Deze activiteit is uiteraard niet geschikt voor de jongste familieleden, maar voor een groep volwassenen is een parachutesprong een unieke ervaring!

Het gebied staat bekend om zijn sportactiviteiten. Om de maximale veiligheid tijdens de sprong te garanderen, is het verplicht om samen met een gespecialiseerde instructeur een zogenaamde tandemsprong te ondernemen. Deze instructeur springt dus samen met je en opent ook de parachute, zodat je volstrekt zorgeloos kunt genieten.

Op een hoogte van 4000 meter spring je uit het vliegtuig. Na een vrije val van een minuut gaat de parachute open en volgt een gecontroleerde landing van ongeveer vijf minuten. Tijdens het springen heb je een adembenemend uitzicht op Cap de Creus, het dorp Empuriabrava, de Pyreneeën en de kust van de Costa Brava. Het is een grootse, onvergetelijke belevenis!

Huur je een vakantiehuis in Empuriabrava, nabij het vliegveld, dan zul je elke dag mensen de sprong zien wagen en door de lucht zien zweven als vogels.

3. Waan je in een andere wereld in het vlinderpark

Vlinderpark 

Als er één paradijselijke plek is om je kinderen mee naartoe te nemen, is het dit vlinderpark wel. Deze tropische tuin biedt in een overdekte ruimte van 1000 m2 tal van vlindersoorten maar ook papegaaien en kaketoes, leguanen, parkieten, schildpadden,... Een hele horde kleurrijke dieren die er leven in tropische omstandigheden van 28 °C en 80% luchtvochtigheid. Een unieke kans dus om deze dieren, die je anders nooit ziet, van dichtbij te bewonderen!

Bij binnenkomst in het park laat die andere temperatuur en luchtvochtigheid zich meteen voelen. Kinderen zijn meestal gefascineerd door de reptielen, vooral leguanen. Ook de vogels hoog in de bomen en vlinders met tal van kleuren zullen kinderkreetjes doen opstijgen. In het park staan tal van wegwijzers, naar tentoonstellingen over deze dieren en andere info: wist je bijvoorbeeld dat vlinders kunnen proeven met hun poten?!

Niet alleen de dieren, ook de dichte tropische vegetatie en watervallen geven een avontuurlijk safari-gevoel. De dieren zijn zo gewend aan menselijke aanwezigheid dat ze gemakkelijk foto's van zichzelf laten nemen, terwijl je kinderen hen voeren. Het park is open van april tot november. Ga vooral op een zonnige dag, want dan zijn de vlinders actiever. 

4. Dompel je onder in het paradijselijke waterpark Aquabrava

Waterpark Aquabrava, Costa Brava

In de omgeving van het aangename kuststadje Roses, niet ver van Empuriabrava, ligt een van de belangrijkste waterparken in de streek: Aquabrava. Een paradijs voor kinderen, jongeren en iedereen die geniet van zon en water!

Aquabrava biedt 19 verschillende attracties, waaronder duizelingwekkende glijbanen, relax-baden en kunstmatige rivieren waarlangs je naar beneden kunt glijden. De sterattractie deze zomer is de Cobra, een grote gesloten glijbaan-buis waar je bliksemsnel doorheen zoeft.

Ook voor de allerkleinsten zijn er speelzones, met o.a. watervallen en mini-glijbanen. Er is voldoende toezicht en ook de hoge kwaliteitsnormen zorgen voor een veilige en zorgeloze dag in het water. Om maximaal van dit park te genieten met de kinderen, kun je ook in een vakantievilla in Roses verblijven. 

Waterpark Aquabrava, Costa Brava

De toegangsprijzen variëren volgens de grootte van de kinderen (kinderen onder 80 centimer krijgen gratis toegang) en de duur van de toegang: zo tussen de 16€ en de 30€. Meer info op de website.

5. Cruise met een bootje door de Venetië-achtige kanalen van Empuriabrava 

Wist je dat je in Empuriabrava een bootje kunt huren zonder vergunning? Het 'Venetië van Spanje' biedt je de unieke kans je kinderen mee te nemen als echte matrozen, heerlijk samen op het water in de zon. 

Kanalen van Empuriabrava, Costa Brava

De operator Canals I Mar, Av. Joan Carles I, verhuurt bootjes per uur, met prijzen vanaf € 40 en in diverse soorten en maten. Een monitor vergemakkelijkt uw trip. Al bij al een betaalbaar en vooral onvergetelijk avontuur! 

6. Beleef een leuk spelletje minigolf met de hele familie

Mini golf in Empuriabrava

Minigolf Carmansó ligt midden in het historische centrum van Empuriabrava en is al open sinds 1983. Het is een van de referenties voor amusement in het stadje. Het biedt kunstgras-hellingen vol obstakels en 18 holes waar je punten kunt scoren. De pistes zijn open tot wel 22.00u en een kaartje kost slechts €5. Een geweldige introductie in de wereld van golf voor je kinderen, en een bron van heel wat familieplezier! 

7. Ontdek het waterpark in zee aan het Empuriabrava strand

Waterpark in de zee, Empuriabrava

 

Verkies je de zee boven zwembaden, dan kun je je kroost nog altijd laten genieten van waterpret op glijbanen en andere speeltuigen. Het prachtige Platja d'Empuriabrava strand is van alle stranden in Empuriabrava het beste familiestrand en biedt in de zomer een indrukwekkend complex van inflatables in de zee, op korte afstand van het strand.

Het complex heeft niet alleen glijbanen maar ook trampolines, speelruimtes met leuke obstakels en tal van drijvende platforms die met elkaar verbonden zijn. Het is echt een waterpark in de zee! De operator is Aquamar Cemm, en de prijs van tickets varieert van 6€ voor een half uur tot 25€ voor een hele dag.

Empuriabrava en de rijke omgeving heeft uiteraard nog veel meer te bieden. Huur een vakantiehuis in de provincie Girona, en geniet volop!