Gay club gids Marbella

Spanje is een progressief en LGBT-vriendelijk land dat zich vandaag de dag opgeworpen heeft als een van de beste vakantiebestemmingen voor gaytoeristen.

Wanneer je aan gayreizen naar Spanje denkt, schieten er je automatisch bestemmingen als Sitges en Torremolinos door het hoofd. Je treft er immers een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan gaybars en- clubs aan. Maar ook Marbella mag je niet over het hoofd zien want in deze Zuid-Spaanse stad worden enkele van de wildste en meest flamboyante feestjes aan de Costa del Sol georganiseerd. Het lokale, levendige nachtleven speelt er zich af in een ontspannen en open sfeer en is zonder twijfel een bezoek waard.

Een van de meest gerenommeerde bars in Marbella is Mikonos Gay Bar die vooral over de tongen gaat dankzij de travestieten- en liveshows die er plaatsvinden. Fenix, in het centrum van Marbella, is daarentegen de enige gay-cocktailbar in Marbella.  In beide bars hangt een leuke en levendige sfeer met een uitgebreid aanbod aan drankjes. Hier zal je tot in de vroege uurtjes kunnen feesten.

Ook Recuerdo Kiss is een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen van het gay-nachtleven in Marbella. Deze bar is gelegen in Puerto Deportivo en leent zich perfect tot het drinken van een lekkere cocktail terwijl de zon ondergaat. Later op de avond gooit iedereen er al dansend alle remmen los. 

Verblijf in Puerto Banús om dichtbij de meest exclusieve clubs in Marbella te overnachten. Deze clubs bieden je de mogelijkheid om een leuk nachtje uit te beleven en heten de LGBT-gemeenschap van harte welkom. Olivia Valère bijvoorbeeld staat vooral bekend om de exotische dansers en de flamboyante partyvibe die er hangt. Hier vind je feestvierders die zich piekfijn uitgedost hebben om los te gaan in een chique en smaakvolle sfeer.

Mask Marbella wordt beschouwd als een van de meest gayvriendelijke plekken in Marbella. Het luxueuze avant-gardedecor straalt een mysterieuze sfeer uit en voegt een tikje exclusiviteit toe aan het uitgaansleven in Marbella.

Het feest in Marbella komt eind april pas echt op gang wanneer de lokale clubs hun befaamde openingsfeesten organiseren om het seizoen goed in te zetten. Het feestgedruis duurt voort tot in september wanneer de geweldige sluitingsfeesten plaatsvinden.

Enkele van de beste gayvriendelijke locaties zijn de beachclubs in Marbella. Iedereen wordt er welkom geheten in de ontspannende en energieke sfeer. In sommige clubs hangt een wat rauwe sfeer, maar ongeacht welke club je uitkiest, overal voelt het warm en uitnodigend aan. Iedereen komt immers om dezelfde reden naar de clubs, namelijk om een leuke tijd te beleven, te ontspannen en te feesten.

Om de tijd van hun leven te beleven, richten gaytoeristen hun aandacht het best op de befaamde, wilde pool parties die plaatsvinden in de glamoureuze beachclubs in Marbella. Dj's verzorgen er de muziek, het aanbod aan drankjes is er eindeloos en mensen nemen er al feestend de exclusieve en uitgelaten sfeer van Marbella in zich op.

Marbella is een geweldige vakantiebestemming in Spanje voor koppels van hetzelfde geslacht. Hoewel het aanbod aan clubs en bars voor de LGBT-gemeenschap er eerder beperkt is, is de gaycultuur van Marbella springlevend en zorgt ze voor een open, diverse en tolerante omgeving.

Terwijl je in Marbella bent, mag je ook zeker het populaire nudistenstrand Cabopino niet overslaan. Dit gayvriendelijke strand ligt tussen de beschermde Artoladuinen en is een geweldige plek om te zonnebaden zonder pottenkijkers in de buurt.

Een goed idee voor gayvriendelijke accommodatie is een vakantiehuis in Marbella. Dit belooft de perfecte uitvalsbasis te worden om te genieten van de open en progressieve sfeer die er hangt.