Populaire reisbloggers van Backpackgek reizen naar Spanje

Backpackgek Claudia van Tunen en Freek Mengen

In december 2013 reisden Claudia en Feek af naar Malaga voor een rondreis in Andalusië. Op de dag van aankomst kwamen zij langs bij ons op kantoor en maakten kennis met een paar van onze collega's. We praatten ontspannen over hun reisplannen en gaven wat tips over wat en waar te eten in Malaga.

Ook stelden we Claudia en Freek een paar Spanje reisvragen. Je krijgt tot slot niet iedere dag de kans om uitgebreid met échte wereldburgers en zulke ervaren reizigers aan tafel te zitten. Hoe plannen zij hun reizen? En waarom Spanje?

Waar gaat de reis naar toe deze keer? 

"Malaga en Sevilla (en daarna door naar Portugal)."

Waarom hebben jullie voor deze bestemmingen gekozen? 

"We wonen in Oslo en hebben zo per vliegtuig een goede verbinding met Malaga. We waren allebei nog nooit in het zuiden van Spanje geweest en het leek ons een heerlijke plek om een deel van de winter door te brengen."

Hoe bereiden jullie je voor op een reis? 

"We boeken vaak een hotel voor de eerste dagen en lezen ons in op blogs en gebruiken de reisapp Stay.com als voorbereiding en onderweg. We zijn vegetariërs, dus zoeken altijd vooraf wat restaurants waar we goed kunnen eten, maar laten ons verder graag verrassen. Daarom bereiden ons niet té veel voor."

Wat is leuk aan Spanje?
 

"De sfeer, het buitenleven, het energieke van de mensen, de wijn, de tapas, het diverse landschap, de fijne steden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ja, we zijn fan."

Welke andere bestemmingen kennen jullie in Spanje behalve Barcelona? 

"Freek was al eens in San Sebastian en vond het super. We gaan er zeker samen nog eens heen."

Wat is jullie favoriete Spaanse gerecht? 

"We zijn nog steeds erg druk bezig met ons grote 'tortilla vergelijkingstour'. We zijn gek op deze aardappelomelet en vinden de verschillen fascinerend. Van ongekend lekker tot droog en saai. :-). "

Je kunt alle reisverslagen die Claudia en Freek maken hier lezen: www.backpackgek.nl