Hulp aan de huurder

Is dit de eerste keer dat u een vakantiehuis rechtstreeks bij de eigenaar huurt?Heeft u nog vragen of twijfels, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of onze lijst vaak gestelde vragen hieronder te raadplegen.

Dit zijn enkele tips om uw reservatie en betaling veiliger te maken.
Zoals bij iedere website, bestaat het risico dat er mensen zijn die misbruik willen maken van het vertrouwen waaraan wij zo hard gewerkt hebben.
VakantiehuizenSpanje.nl zorgt er op verschillende manieren voor om de klanten te beschermen tegen serieuze problemen. Door de volgende tips te volgen samen met een gezond verstand, bent u heel goed op weg om een veilige boeking te maken.

Veiligheid

www.vakantiehuizenspanje.nl adverteert met meer dan 2.562 huizen en bestaat sinds 2002. Wij houden alles netjes bij en als wij één zware klacht of meerdere kleine klachten ontvangen over een eigenaar of zijn vakantiehuis, dan wordt deze van onze site gehaald. Wij willen namelijk enkel vakantiehuizen adverteren waarvan we zeker weten dat de vakantiegangers in goede handen zijn.

De eigenaars moeten zich aan stricte regels houden die, voordat een advertentie op onze website wordt geplaatst, moeten aanvaard worden. We vragen ook een bewijs van eigendom aan iedere verhuurder en de advertentie moet op voorhand worden betaald. Bedrog en oplichting is dan ook zeer onwaarschijnlijk.
Iedere eigenaar is dus op de hoogte dat www.vakantiehuizenspanje.nl geen klachten aanvaardt en van de mogelijkheid tot verwijdering van www.vakantiehuizenspanje.nl als één van onze regels verbroken wordt.
Het is mogelijk dat eigenaars of adverteerders slachtoffer zijn van phishing, of stelen van hun identiteit.
De eigenaars of makelaars communiceren via hun persoonlijke emailadressen met de klanten en die liggen buiten onze veiligheidsmuren. Deze persoonlijke emailadressen zijn potentieel gevoelig voor phishing. Phishing is wanneer een frauduleuze persoon zo’n emailadres hackt en de emails steelt. Eénmaal de phisher de controle neemt over het emailadres, worden de emails doorgestuurd naar zijn emailadres en hij is dan diegene die met de klant communiceert ipv de echte eigenaar of makelaar. Bescherm u tegen zoiets door het volgende te checken vooraleer u betaalt.
 • gebruik geen betaalmethodes zoals Western Union of Money Gram
 • Bel naar het telefoonnummer dat u kan vinden op de advertentie (onderaan de pagina)
 • Kijk na of de naam op de advertentie overeenkomt met de naam in emailadres en emails
 • Bij bankoverschijving, kijk ook na of de naam dzelfde is als die op de advertentie
 • De bankrekening moet van hetzelfde land zijn als het telefoonnummer op de advertentie
 • Kijk naar de boekingskalender op de advertentie, als uw gewenste periode volboekt is, dan kan u er natuurlijk niet voor betalen
 • Volg de betalingsmethode die op de advertentie vermeld staat (onder de prijzen)
 • Wij raden u aan te betalen vie kredietkaart, Paypal of bankoverschrijving
 • Betalen via kredietkaart is veilig omdat u verzekerd bent tegen fraude, in het geval er iets fout gaat.

Heeft u nog twijfels, neem dan contact op met support via email of telefoon

Reizen

Er is geen vaste betaalprocedure, maar de meeste eigenaars maken gebruik van de volgende methode:
 • Bij de reservering, wordt 20-50% van het totale bedrag aanbetaald.
 • Ongeveer 3 tot 10 weken voor aankomst wordt het resterende bedrag betaald.
In sommige gevallen kan u gevraagd worden om een borg te betalen bij aankomst. De meeste eigenaars werken met een bankoverschrijving. Anderen werken met cheques en steeds meer eigenaars verkiezen een paypalrekening zodat hun klanten via credit kaart kunnen betalen.
2 dagen nadat u een aanvraag verzonden heeft naar de vakantiewoning(en) van uw keuze, ontvangt u van ons een bevestigingsemail met een link naar de vakaniewoning, zodat u er eenvoudig nog eens naar kan kijken. Als u tegen die tijd nog steeds geen antwoord ontvangen heeft van de eigenaar, helpen wij u graag om u met hem/haar in contact te brengen. Let u er vooral op dat u het correcte emailadres en volledige telefoonnummer met landcode doorgeeft zodat de eigenaar u kan mailen of bellen.
Na het huren van een vakantiehuis, heeft u misschien ook een auto nodig om u van A naar B te rijden in Spanje. We bieden huurauto's aan tegen voordelige prijzen op meer dan 80 locaties in heel Spanje.
Klik op de volgende link om de prijzen te checken en te boeken:
www.vakantiehuizenspanje.nl/huurauto
Op www.vakantiehuizenspanje.nl vindt u vele leuke vakantiehuisjes. Wij hebben een manier om uw favoriete vakantiehuisjes te bookmarken, zodat u niet opnieuw hoeft te zoeken telkens u www.vakantiehuizenspanje.nl bezoekt.
u doet dit door te klikken op “Toevoegen aan mijn favorietenlijst” in de advertentie, zodat iedere keer u www.vakantiehuizenspanje.nl bezoekt, u uw lijst kan bekijken, aanvullen of er vakantiehuisjes van verwijderen. u kan ze zelfs doorsturen naar vrienden of familie.
Als een vakantiehuis beschikbaar is binnen de eerstkomende 3 maanden dan kan de eigenaar een lastminute aanbieden. Dat betekent dat je het huis kunt boeken aan een speciale prijs voor een bepaalde periode.