Featured vakantiehuizen in Spanje

Uw uitgebreide reisgids voor Spanje - Alles gemakkelijk vindbaar op één plaats!

Spanje is één van de mooiste en diverse landen van de hele wereld. Er zijn twee uitdrukkingen over Spanje die historisch goed bij elkaar passen. De eerste is van Alexander Dumas en luidt: "Afrika begint aan de Pyreneneeën". De tweede uitdrukking komt van de Spaanse toerismedienst en luidt: "Spanje is anders". Beide uitdrukkingen zijn waar.

Spanje is anders. Spanje is speciaal. Een land dat zó geografisch en cultureel verschillend is, is moelijk te omschrijven. Dat komt omdat het land zo uniek is en daarme zo speciaal. Dit uniek zijn zorgt er ook voor dat er miljoenen mensen jaar na jaar teruggaan naar Spanje. Spanje bevindt zich steeds in de top 4 vakantiebestemmingen van de wereld, niet moeilijk om te begrijpen waarom. Een mengeling van cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Spanje betovert iedereen die er geweest is.

Op VakantiehuizenSpanje.nl treft u een schat aan  reisinformatie over Spanje. Deze informatie bevat een reeks aan HD-videos, beschrijvingen en door ons zelf-ondervonden aanraders over het "waar en hoe" in Spanje. Waar je ook naar zoekt, je vindt hier de geschikte vakantie-informatie om de perfecte vakantie te plannen.

Geografie

Spanje is het op 3-na grootste land van Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 504,782 km2. Het bestaat uit het vasteland, de Balearische Eilanden en de Canarische Eilanden. Spanje neemt 84% van het Ibersich schiereiland in beslag en haar uitgebreide kuststrook loopt langs de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.

Een feit dat vaak niet gekend is, is dat Spanje, na Zwitserland, het meest bergachtige land van Europa is. Deze geografische verscheidenheid maakt er verschillende soorten actieve vakanties mogelijk. Naast de meeste bekende zonvakanties, met zon, strand en sangria, heeft Spanje dus veel meer te bieden.

De nationale parken zijn niet te evenaren en het land is trots op de bescherming van die parken.
Inderdaad 9,1% van Spanje's oppervlakte is beschermd gebied, met 42% van de Canarische Eilanden, 21,5% van Catalonië en bijna 19% van Andalusië.

Andalusië is de op één na grootste autonomische regio in Spanje en telt 36% van het totale Spaanse beschermd gebied. Deze beschermde gebieden zijn een ideale habitat for diverse fauna en flora.

Cultuur

Spanje was bezet door de Moren gedurende meer dan 700 jaar. Zij lieten een rijke erfenis aan gebouwen en landbouw achter, waarvan je nu nog duidelijk sporen kan zien.

De "Reconquista" en de kolonisatie van Amerika met eindeloze leveringen van goud en zilver, waren tijden van expansie. Toen werden er prachtige kerken en paleizen gebouwd, zelf op de meest ondenkbare plaatsen om te pronken met deze rijkheid.

De grote steden zoals Madrid en Barcelona zijn bekende city-trip bestemmingen, maar er zijn nog vele andere steden die een bezoekje waard zijn. Sevilla, Burgos, Valencia, Malaga, San Sebastian, Granada, Cordoba om er enkele te noemen...maar ieder dorp heeft wel iets interessants in petto.

Het land is verdeeld in verschillende regio's met hun eigen cultuur, keuken en zelf verschillende talen.

Bevolking

De Spanjaarden zijn door hun levensvreugde en openheid heel verschillend in vergelijking met hun Europese buren. Van de bijna 45 miljoen Spanjaarden spreken er 74% Castiliaans Spaans, 17% Catalaans, 7% Galisisch en 2% Basks. Iedere regio heeft zijn eigen persoonlijke identiteit.

Ongeveer 11% van de inwoners van Spanje zijn buitenlanders. 96% van de Spanjaarden zijn Rooms katholiek, de resterende 4% zijn voornamelijk Moslims.

Activiteiten om te doen tijdens uw verblijf hier

Niet te missen plaatsen in Spanje