Net als een échte bewoner van Barcelona

Aan touristen geen gebrek in Barcelona. Maar, de hoofdstad van Catalonië is veel meer dan alleen een toeristische bestemming. Het is een leef-, woon- en werkgebied voor velen en we nemen je mee naar het Barcelona van de locals.

Vriend der Vissers – La Barceloneta

Barcelona - Barceloneta

Weg van het circus aan de hoofdstraat van La Barceloneta, op zich een echte tourist trap, vind je het kloppende hart van de historische, voormalige visserswijk. Het doet zowel residentieel als commercieel aan, waarbij appartementen en bedrijfjes dicht tegen elkaar liggen.
Deze wijk ligt in het Ciutat Vella district en je komt er door óf de tram óf de metro te pakken vanaf Montjuïc. Voordat de Olympische spelen haar intrede deden in 1992 was het zone die werd beschouwd als alleen geschikt te zijn voor arbeidersvolk. Tegenwoordig wordt deze arbeidersziel daarentegen als groot goed beschouwd en is behouden gebleven, ondanks het veel gecivilizeerder straatbeeld.

Gek van voetbal – Camp Nou

Barcelona - Camp Nou 

Ga richting Avenida Arístides Maillol met de bus metro of tram en meng je in de menigte +90.000 'Cules' (FC Barcelona fans) voor een wereldberoemd voetbalfeest.  Barça is één van de aantrekkelijkste voetbalteams ter wereld en de enthousiaste fans springen om de haverklap op uit hun stoel bij het zien van de prachtige speelstijl van de heren. FC Barcelona is een symbool van het vurige Catalaanse patriottisme: haar motte is "Més que un club", "Meer dan alleen een club".
Camp Nou heeft een grote capaciteit en het zal daarom niet al te ingewikkeld zijn een kaartje voor de wedstrijd op dezelfde dag als de wedstrijd te kopen. Echter als het om een derby - tegen Espanyol and Real Madrid- gaat kun je beter wel lang vantevoren een kaartje online kopen. 

Groen, groen gras – Parc de Collserola

Barcelona - Collserola 

Vraag: waar gaat de gespannen stedeling in Barcelona naar toe om de boze grote stad te ontvluchten? Antwoord: naar het grootste metropoolpark in de hele wereld het Collserola Park. Alleen het aantal soorten flora loopt op tot 1,000 verschillende soorten en qua fauna kun je soorten van salamanders tot wilde zwijnen tegen het lijf lopen.

Een rit van 20 minuten met de trein vanaf Plaça Catalunya verwijderd ligt het dicht beboste Collserola park. Het is een favoriete plek voor vele fietsers en harlopers. De wandelpaden staan goed bewegwijzerd, zodat je het hele gebied gemakkelijk kunt ontdekken.
Een verrassende en aangename stadsexcursie!

To the manor born - El Born

Barcelona - El Born

Raak met opzet de weg kwijt in deze wijk waar de geschiedenis uit haar voegen springt. Deze wijk is het historische stadssdeel van Barcelona en ligt op slechts 5 minuten lopen afstand van La Barceloneta. Laat jezelf onderdompelen in de trotse geschiedenis van de stad vóórdat je bij de locals aanschuift aan één van de vele tafeltjes in de hippe coctailbars. Born is geheel anders dan de Ramblas en vertegenwoordigt qua sfeer het verleden, heden én de toekomst van Catalonië.