Stranden in Benalmádena - Playa Tajo de la Soga / Playa Carvajal

Inwoners van Benalmádena en Fuengirola zijn het vaak oneens over tot welke gemeente deze stranden nu eigenlijk behoren. Ze liggen immers in het midden tussen de twee stadjes. De stranden behoren absoluut tot onze favorieten! Je vindt er namelijk veel restaurantjes dichtbij en een aantal van de beste strandtenten in het gebied. Neem ook even een kijkje naar onze gids voor de beste stranden aan de Costa del Sol

Playa Tajo de la Soga / Playa Carvajal

Playa Tajo de la Soga, Benalmádena

Playa Tajo de la Soga is een van de wildste stranden in Benalmádena en is direct verbonden met Playa Carvajal. Buiten het feit dat ze naast elkaar liggen, hebben de stranden weinig met elkaar gemeen. Het eerste strand beschikt over geen enkele faciliteit; het is een vrijwel onaangetast strand wat het perfect maakt om ongestoord van de mooie omgeving te genieten. Op het tweede strand hangt echter een heel levendige sfeer door de bedrijvigheid en de vele strandgasten.

Beide stranden bestaan uit donker zand dat karakteristiek is voor de omgeving. Tajo de la Soga heeft schoner water en wat grotere rotsen. De lengte van de twee stranden samen is zo'n 750 meter lang. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat de golven middelhoog zijn, waardoor veel families deze plek kiezen om te zonnebaden. 

Playa Tajo de la Soga, Benalmádena

Het is redelijk moeilijk om de stranden te bereiken. Playa Tajo de la Soga kan alleen bereikt worden via trappen, wat het lastiger maakt voor mensen met een handicap. Playa Carvajal is ook niet verbonden met een strandboulevard. 

Faciliteiten

Playa Tajo de la Soga - Carvajal, Benalmádena

Playa Tajo de la Soga heeft alleen douches, maar gelukkig ligt Playa Carvajal niet ver weg. Dit strand heeft namelijk alles wat je zou verwachten van een stedelijk strand; verhuur van jetski's, waterfietsen, bananenboten en ander watersportmateriaal. Op Playa Carvajal vind je strandbedjes en parasols, waar je heerlijk kunt ontspannen. Er zijn uiteraard ook douches en toiletten aanwezig. Een strandwacht garandeert de veiligheid en het strand wordt regelmatig schoongemaakt. 

Je kunt zelfs van een heerlijke massage genieten op Playa Carvajal voor zo'n € 20-30. Je kunt er ook voor kiezen om de dag door te brengen in El Rincón de María, waar je bordspellen, speelgoed en zelfs zonnebrand en handdoeken kunt vinden als je die thuis hebt laten liggen. 

De beste strandbar aan de Costa del Sol - La Cubana

La Cubana, Playa Carvajal

Als je het hebt over Playa Carvajal, kun je niet om te strandtent ¨La Cubana¨ heen. Deze chiringuitos is absoluut een bezoekje waard en trekt dan ook grote hordes gasten aan. Tijdens lunchtijd en in het weekend is er zelfs een wachtlijst! Tel heerlijk eten, vriendelijk personeel en een geweldige sfeer bij elkaar op en je weet waarom je deze strandtent niet links mag laten liggen. 

De menukaart van La Cubana is redelijk klein. De gerechten worden bereid met verse producten en er is voor ieder wat wils. Ook vegetariërs en veganisten kunnen er terecht, zo is er bijvoorbeeld een quinoasalade en hummus. Je kunt alle gerechten met elkaar delen (op z'n Spaans) om zo van alles wat te proeven. Je kunt een salade bestellen vanaf € 9-10, een wokgerecht met tagliatellepasta en garnaal, rundvlees of kip voor zo'n € 11-12 of een kipcurry of visgerecht (geserveerd met rijst). Je kunt er ook groentenwraps eten voor zo'n € 9-10 met bijvoorbeeld rucola, gefrituurde ui, vijgenjam en Manchegokaas.

De service is erg goed; het personeel van La Cubana is jong, extravert en erg sympathiek. Zelfs als het 35 graden is rennen ze rond om iedereen te bedienen, met een lach op hun gezicht (hoe ze het doen, geen idee!). Ze zorgen ervoor dat gasten graag terugkomen. Ook kun je er parasols huren. Naarmate je dichterbij de chiringuito komt zul je merken dat de kleuren feller worden en geen enkele tafel en stoel gelijk is. Geniet van de ontspannen sfeer met een hippiethema waar iedereen zich welkom zal voelen. 

Hoe kom je er?

Je kunt de stranden bereiken met de bus (M120 - Benalmádena - Fuengirola), de auto of met de trein (halte: Carvajal). Als je van plan bent om met de auto te komen vanaf Málaga, neem dan de kustweg MA-21 die later overgaat in Avenida Antonio Machado en later Carretera de Cádiz. Rijd in de richting van Fuengirola, waar je verschillende rotondes tegen zult komen. Op een gegeven moment zul je een bord tegenkomen: ¨Fuengirola¨ waar je naar rechts af kunt slaan. In het weekend kan het soms best lastig zijn om een parkeerplekje te vinden, houd hier dus rekening mee. 

Je zult Playa Tajo de la Soga bij dezelfde rotonde tegenkomen. Je vind hier een parkeerplek aan de rechterhand. 

Kaart