Lounge terras Benalmádena

Een witte trap leidt vanaf de straat steil omhoog naar het terras van bar restaurant Blankko. En zoals de naam al doet vermoeden: alles is in vlekkeloos wit gedecoreerd, van de sfeervol uitgelichte voorgevel van het restaurant tot het gladde wandelpaadje bovenaan de trap, de witte poefen en parasols, het interieur van het restaurant, werkelijk alles.

Lounge terrace Benalmadena

Mooiste uitzicht van Benalmádena

Het frisse, lichte concept is op zich niets baanbrekend. Bij veel loungebars zul je hetzelfde tegenkomen. Wat het terras van Blankko zo bijzonder maakt, is het uitzicht. Het terras is gecreëerd hoog bovenop een pand in Benalmádena Costa, op een steenworp afstand van casino Torrequebrada.

Bovendien is bij het ontwerp van het terras rekening gehouden met deze ligging en is dit element ten volle benut: geen blokkerende schermen of meubel-elementen. Het voelt aan alsof je hoogop in een wijdse tuin zit - of ligt op een van de terrasbedden.

Stijlvolle kaart, stijlvol publiek

De prijzen bij Blankko zijn hoger dan bij een gemiddelde chiruinguito strandbar waar je voor 7 euro een 5-tal gegrilde sardientjes kunt eten. Maar het gourmetniveau is hoger en je betaalt iets meer voor prettige luxe en het prachtige uitzicht. Bovendien liggen de prijzen lager dan in Marbella met de vele chique beach clubs en omgeving. Een gemiddelde prijs voor een tweede gang is ca. 15 euro.

De stijl van de kaart is modern fusión Mediterraans/Japans, met veel vis en prima opties voor vegetariërs. De kaart wisselt tussen lente- en zomerseizoen en de liefhebber van verse vruchtensappen en cocktails kan zijn hart ophalen. Er is 1 interieurbar en 1 buitenbar. Het terras is opgedeeld in zones op verschillende hoogtes, die aan elkaar zijn verbonden via strakke ´golf´-paadjes, wel zo prettig voor de dames die hakken dragen. De ´dresscode´ is overdag  'hippie-chique' en ´s avonds overhemd en cocktail-jurkjes als je je niet underdressed wilt voelen.


Blankko lounge terrace

Muziek & evenementen

Regelmatig is er muziek te beluisteren in Blankko, hetzij een DJ, hetzij akkoustische optredens. Op uitgaansavonden en in de zomer is er altijd wel iets te beleven. Ook worden er geregeld feesten en bruilofstrecepties georganiseerd.

Praktische informatie

BLANKKO Restaurant & Lounge Bar
Adres: Paseo de Bellavista, 7 · Urb. Torremuelle· Benalmádena Costa 29639 Málaga
Telefoon +34 952 44 33 98
info@blankko.es
Website

Nog op zoek naar een vakantiehuis in de buurt van Blankko? Klik hier.