Romeins Aquaduct Santa Lucia, Cadiz

Santa Lucia

Santa Lucia is kleine nederzetting in de Provincie Cadiz, vlakbij de stad Vejer de la Frontera. Het dorpje is nog vrijwel ongeschonden als het gaat om massatourisme en een bezoek  - erg aan te raden als hier naar op zoek bent - leidt u zeker van het gebaande pad af!

Een tropisch Eden

Santa Lucia, Roman aqueduct, Cadiz

Santa Lucia is gelegen in een vallei is een tropisch Eden. De geuren van kamperfoelie, jasmine, hortensia en bougainville overheersen, tezamen met talloze Meditterraanse (kruiden)planten en bloemen.

Het nog steeds werkzame aquaduct voedt al sinds honderden jaren deze weelderige vallei.

Santa Lucia aqueduct, Cadiz

'Gourmet' Santa Lucia

Water pools Santa Lucia aqueduct, Cadiz Het dorp Santa Lucia is steeds aantrekkelijker aan het worden, vanwege diens rijke gourmetkeuken. Let wel, dat is ook niet zo verwonderlijk  gezien het feit dat Santa Lucia's buurman en grote broer Vejer de la Frontera dit jaar gekroond is tot ´Tastiest town in Spain' door de Sunday Times (januari 2012). 

Santa Lucia is dan ook geen uitzondering op de regel met twee erkende tuinrestarants en het sterk aanbevolen "La Nueva Tajea."

Wat kan ik er allemaal doen?

Rondzwerven in en om de oude, Arabische straatjes is een waar genoegen met het aangename geluid op de achtergrond van tientallen irrigatiekanaaltjes - die kabbelend hun weg banen door het dorp - en talrijke vogelschare.

Eén van de meest symbolische wandelroutes is die van de "Ruta de Molinos de Agua," oftwel de watermolenroute.

Deze leidt u langs zeven historsche, 16e-eeuwse watermolenruïnes. Terwijl u de oude waterkanalen volgt, vindt u rivierpoelen en watervallen, die zeker in de zomermaanden erg uitnodigen om vanaf te springen voor een verkoelend bad. De hoger gelegen gedeeltes van de route bieden panoramisch uitzicht over de zee.

Hoe kom ik er?

Met de auto - Volg de N340/E-5 in de richting van Vejer de la Frontera. Santa Lucia bevindt zich op ca. 50 km van Cádiz. Als u vanuit Malaga/Costa del Sol vertrekt, neem niet de afrit Vejer maar blijft rechtdoor gaan, voorbij een afrit die "La Barca de Vejer" heet, u komt voorbij een benzinestation en de weg naar Santa Lucia buigt scherp rechts af (let op! makkelijk te missen) ongeveer 300m na het benzinestation. Map

Met de bus - Het dichstbijzijnde busstation is in the "Barca de Vejer" (zie hierboven) waar de hoofdroutes vanuit Sevilla, Cadiz, Jerez de la Frontera saenkomen met de wegen naar Barbate, Algeciras, Tarifa en Malaga. 


View Larger Map