Top dierentuin in de omgeving van Malaga

Bij binnenkomst springt de metereshoge Afrikaanse boababboom gelijk in het oog. Het is een replica van deze bijzondere boom en bedreigde boomsoort die water opslaat in haar stam die soms wel 25 meter omtrek meet. Tree, boabab
In Bioparc is geen water in opgeslagen in de boabab;wel dient het als toegangspoort voor de apentuin waar je als bezoeker op gezette tijden naar binnen kunt.Eén van de hoogtepunten van ons bezoekje aan de dierentuin in Fuengirola, vonden wij.

Met respect voor natuurlijke leefomgeving

Het Bioparc in Fuengirola is het zusje van het Bioparc in Valencia. In 1998 werd met de renovatie van de toenmalige zoo uit de jaren '70 begonnen en dat was hard nodig. De gehele structuur van het park werd omgegooid en de leefgebieden van de dieren werd op natuurlijke wijze herontworpen. In 2001 werd de dierentuin heropend wat niet alleen een commercieel succes bleek de jaren erna, maar ook een biologisch succes en een emotionele overwinning voor de dierenverzorgers. Zij hadden zich ingezet voor de verbetering van de leefomgeving van de dieren. Chimpansees at BioparcMet name de chimpansees vertoonden in de oude situatie onnatuurlijk stressgedrag. Eenmaal in hun nieuwe omgeving konden de chimpansees hun natuurlijk draai vinden en vertonen dit abnormale gedrag niet meer. 


Het Bioparc is opgebouwd uit 3 zones: Madagascar, Tropisch Afrika en Zuidoost Azië. Het klimaat in Malaga en de al aanwezige subtropische flora die uitstekend gedijen aan de Costa del Sol, vormen de ideale basis voor het simuleren van de natuurlijke leefomgeving van de dieren.Zoo Fuengirola
Het resultaat is dat je het gevoel krijgt door een bos heen te lopen. De paden zijn breed, maar zijn bijna overal geflankeerd door groene planten en bomen en een wandeling door de dierentuin op een hete dag is heel goed te doen in de verkoelende schaduw.

Kijken en aankomen

Zoo Fuengirola
Tijdens de zomermaanden wordt twee keer per dag een dierenpraatje en -presentatie gehouden in het openlucht auditorium. Ook een hoogtepunt vonden wij, want je mag niet alleen kijken maar ook aankomen! Er worden een aantal dieren losgelaten in het auditorium en zeker voor kinderen is het erg spannend om dit mee te maken.
Zoo Fuengirola

Openingstijden, prijzen en adres dierentuin Bioparc


Al met al een erg leuk uitje en wij zouden het aanraden met kinderen, maar ook als stel. Je bent er ongeveer 3 uur zoet. De parkachtige dierentuin is erg beschaduwd, wat een fijne afwisseling is op scherpe zon tijdens de middaguren in de lente en in de zomer. Daarnaast vonden we interactieve show erg leuk en de wandeling door de Spaanse versie op de 'Apenheul'.
  • Rolstoeltoegankelijk. 
  • Openingstijden: november tot en met maart van 10:00 tot 18:00 uur. Van april tot en met juni van 10:00 tot 19:00 uur. Juli en augustus van 10:00 tot 24:00 uur. September van 10:00 tot 20:00. Oktober van 10:00 tot 19:00 
  • Prijzen: kinderen tussen 3 en 9 jaar oud €12,50, volwassenen €17,90 
  • Adres: Calle de Camilo José Cela, 6-8, 29640 Fuengirola, Málaga. Coördinaten: 36.537105,-4.627629. Hoe kom je er? Op de A7 Autovia del Mediterraneo Malaga richting Cadiz ter hoogte van Fuengirola neem afslag 209, Fuengirola / Coin en sla links af bij de eesrte rotonde en rechtsaf bij de 2e rotonde. Vervolg je weg langs het waterpark aan de linkerhand totdat je niet verder rechtdoor kunt en sla links af. Volg de weg tot de rotonde waar je de 3e afslag neemt en je bent er!
  • Tel: +34 952 66 63 01
  • Webadres Bioparc

Trek gekregen in een vakantie in en om Fuengirola of Benalamadena, maar nog geen vakantiehuis gevonden? Kijk snel hier:

Vakantiehuizen en -appartementen Benalmadena
Vakantiehuizen en -appartementen in Fuengirola