Thema voor uw Spaanse zomervakantie: actief, strand of een stedentrip?

Wilt u wel eens iets anders dan op dezelfde manier steeds uw zomervakantie te vieren, dezelfde plaatsen en dezelfde mensen te zien? U kunt het ook over een andere boeg gooien!
We hebben gekeken naar 3 hoofdtthema's voor een vakantie in Spanje: strand & luxe ontspanning, een landelijke vakantie op 'El Campo' ('platte'land) en tot slot de voordelen van een stedentrip in Spanje.

Poco Loco Restaurant, Playa Hermosa 

Elk van deze opties heeft zijn voor- en nadelen en het maken van de voor u verkeerde beslissing heeft het risico dat het resultaat een matige vakantie is. Wij helpen u een handje om de juiste beslissing te nemen. Welke vakantiethema heeft uw voorkeur?

1.Strand en luxe ontspanning

Waarom niet? Spanje heeft vele badplaatsen met heel veel en gevarieerde voorzieningen. Er zijn badplaatsen in alle soorten en maten aan zowel de Costa Brava, Costa Blanca, maar ook de minder bekende Costa Cálida. Verder naar het zuiden begint Andalucia dat bestaat uit de Costa Tropical die begint ter hoogte van Motril, doorlopend naar Costa del Sol, ook wel Costa del Golf genaamd en tot slot Costa de la Luz. Er is veel kust om te ontdekken en ook de plaatsen zijn in elke kustplaats net even weer anders. Waarom kiest u niet voor een andere badplaats dit jaar?

Moraira, Calpe of Denia ten noorden? Deze plaatsen liggen op 30 tot 45 minuten rijden vanaf Benidorm en zijn de moeite waard als u de grotere massa's op het strand wilt ontvluchten. En er is veel te doen en te zien.

Moraira

Maar er zijn nog veel meer geschikte plaatsen aan de kust. Op onze site vakantiehuizenspanje.nl kunt u selecteren op vakantiehuizen aan of nabij het strand.  

Maar als u het ECHT over een hele andere boeg wilt gooien, kunt u er ook voor kiezen de binnenlanden van Spanje in te trekken deze zomer. Op die manier bent u er echt helemaal uit.

2. Doe eens gek: de charme van de Spaanse binnenlanden

Het binnenland van Spanje is waarschijnlijk nog erg onbekend bij de meesten en voldoet wellicht niet aan het beeld dat u er van heeft. Het is ten eerste gegarandeerd anders dan velden en het platteland dat u van thuis gewend bent. Spanje is een land met grote stukken wijds en onbebouwd of schaars bebouwd land, iets wat we in Nederland niet kennen. De afsftanden zijn groot en op veel plekken is er geen mensen te bekennen. Als u dus toe bent aan echte rust, kiest u dan voor een landelijk vakantie.

Bolonia

De binnenlanden van Spanje zijn de thuishaven van zeer gevarieerde flora & fauna, van diverse soorten planten, vogels, dieren en insecten tot gevarieerde landschappen waar u niet snel op uitgekeken zult raken.

Het interessante is dat van noord tot zuid u in Spanje hele verschillende landschappen tegen zult komen. In het zuiden hoge bergen, droge velden en stille witte dorpen, terwijl in het noorden de groene bossen, imposante besneeuwde pieken en de uitgestrekte bloeiende natuur het beeld overheersen.

 Santa Maria de la Valldigna Simat Monastery monument in Valencia

Vaak is het wel zo dat u in het binneland daadwerlijk er echt helemaal uit bent, dat wil zeggen: minder snelle internetverbinding, weinig Nederlandstalige of Engelstalige kranten en communicatie en  - belangrijk als u met de kinderen op reis gaat - het ontbreekt aan een McDonald.

Klik hier om de lijst met vakantiehuizen in de binnenlanden van Spanje te bekijken.

3. Zinderende citytrip naar Spanje!

Heeft u dit jaar zin in uitgaan, winkelen, uit eten en musea, dan is een stedentrip ideaal.  De grote steden van Spanje hebben allemaal een aantrekkelijk aanbod voor diegenen die zich willen verwennen met cultuur & uitgaan: Sevilla, Valencia, Madrid, Barcelona en andere. De enige maand die we afraden voor Madrid en de zuidelijke steden is de maand augustus. Het wordt dan erg heet en bovendien trekt iedereen naar de kusten en sluiten veel winkels en uitgaansgelegenheden.

Madrid - Gran Via

Veel grote Spaanse steden beschikken over een metroinfrastructuur, zoals in London dus het pakken van een taxi is eigenlijk niet echt nodig als u zich wilt voortbewegen in de stad. Het is een stuk voordeliger en vaak sneller!

Madrid heeft een groot aanbod aan parken en musea, naast een groot aanbod aan winkels zoals bijvoorbeeld aan de de Gran Via (foto).
Het strerke punt van Sevilla is haar rijke cultuur en geschiedenis, Malaga de dynamiek van een Andalusische stad, Valencia haar indrukwekkende architectuur en prachtige stranden, terwijl Bilbao in het noorden imponeert met met kunst, trendy restaurants en een levendig uitgaansgelegenheden

Waar u ook in Spanje vakantie gaat vieren dit jaar, als u zich laat inspireren door de bovenstaande tips,zult u ongetwijfeld een geslaagde vakantie beleven.