Dineer in stijl in één van de sterrenrestaurants aan de Costa Brava

Aan honger zult u niet lijden tijdens uw vakantie aan de Costa Brava. Zeker als u één van de de sterrenrestaurants in het gebied bezoekt. In Spanje staat de regio Catalonië qua gastronomische reputatie op de tweede plaats, ná het Baskenland.

In dit artikel geven we drie restauranttips in Catalonië en wij verzekeren u dat het de moeite loont om ervoor op de wachtlijst te staan.

Bo.TiC

Bo.Tic

Wat is nu het bijzondere aan restaurant Bo.TiC dat haar eerste Michelin-ster in 2010 verdiende? Eén van de bijzondere factoren is de aanwezigheid van chef kok Albert Sastregener die traditionele Catalaanse en Ampurdanese ingrediënten op speelse wijze met elkaar combineert. Het resultaat zijn innovatieve, je-moet-het-gezien-en geproefd-hebben-om-te-geloven gerechten op het menu, zoals de King Prawn Cappuccino.
De eetsalon van het restaurant leunt sterk op een minimalistisch, witontworpen interieur, waar de houten balken aan het plafond contrasteren met de geruite vloer. De groene struiken en bomen op het elegante terras vormen de bevallige achtergrond voor het geval u wilt genieten van een alfresco dinerervaring.

U vindt Bo.Tic in Corca halverwege tussen badplaats Palamós en Girona in. Het ligt aan de hoofdweg en is dus redelijk eenvoudig te vinden. Als u op Girona vliegt dan bereikt u Bo.Tic in slechts een half uur rijden vanaf de luchthaven.

Casamar

Llafranc - Restaurant Casamar

Casamar is gevestigd in een hotel met dezelfde naam en heeft prachtig uitzicht op de Midellandse Zee. Zeker als u op het terras dineert, heeft u schitterend uitzicht over  Costa Brava kustlijn. De naam van het restaurant Casamar, huis van de zee, is heel toepasselijk gekozen.
De chef-kok van het restaurant heet Quim Caselllas, de zoon van de hoteleigenaars. Casellas is een groot liefhebber van verse, seizoensgebonden producten en de gerchten worden met zorg en aandacht geserveerd onder leiding van Casellas' zus María. Maak uw keuze uit het à-la-carte menu en als u zin heeft in iets avontuurlijker kunt u voor het avant-gardistische degustatiemenu kiezen.
Casamar ligt in het exclusieve resort van Llafranc, op korte loopafstand van Calella de Palafrugell, een rustig vissersdorpje. De middeleeuwse stad Palafrugell ligt op 4 kilometer afstand en de luchthaven van Girona op 35 kilometer.

El Cellar de Can Roca

El Celler de Can Roca

Als u dineert bij El Cellar de Can Roca dan kunt u zeggen dat u heeft klunnen genieten van een wel zeer exclusief ervaring in één van de beste restaurants ter wereld. Cellas de Can Roca is de trotse eigenaar van drie Michelin-sterren en wordt gerund door de drie Roca-broers Roca: Joan, Josep en Jordi. De gebroeders Roca experimenteren met lokale ingrediënten voor een moleculaire gastronomische resultaat.
De eetkamer is de belichaming van hedendaags chic met spiegelgladde interieurafwerking. Voor diegenen die liever buiten eten, kunt u een tafel reserveren in de meditatieve Zen-tuin. Waar u ook besluit Ook vanaf Barcelona is het de moeite waard om de tocht van ruim één uur te ondernemen, zeker ook omdat El Cellar de Can Roca de volwaardige opvolger is van het inmiddels gesloten El Bulli als dé nummer 1 eetgelegenheid in Catalonië.