Denia: de 12 mooiste stranden

Denia beschikt over meer dan 20 kilometer indrukwekkend mooi en prettig strandplezier aan de warme wateren van de Middellandse zee. 

 

Playa de Denia, Alicante - Costa Blanca (Espagne)

 

Stadsstranden, semi-stadsstranden, zonder of mét de beroemde Blauwe Vlag, kwaliteitsmerk voor veilig en schoon badplezier. Goudgele zandstranden en naturistenstranden middenin de natuur.  Tijdens je vakantie in Denia is het een absolute must om te genieten van haar stranden!

En heeft u de smaak te pakken gekregen? Bekijk dan de video in wat er allemaal te doen en zien is in Denia in onze online reisgids.

Overzicht: DE 12 STRANDEN VAN DENIA

Stranden in Las Marinas (ten noorden van Denia)

Van het verst van Denia tot het dichtst:

1. Playa les Deveses

Les Deveses, Denia

 

Dit is het meest afgelegen strand ten noorden van Denia, in de zone El Basot. Het strekt zich uit over 3 km en is bedekt met fijn goudkleurig zand. De wind waait hier over het algemeen stevig, wat het beoefenen van watersporten bevordert.

2. Playa l'Almadrava

Plage de Denia, Alicante - Costa Blanca (Espagne)

 

Dit rustige semi-stadsstrand van net geen kilometer is gelegen aan het einde van Punta de l'Almadrava. Hoofdzakelijk families komen er en de bezettingsgraad is hoog, vooral in het weekend. Het goudgele zand is van grove korrel en het kan er flink waaien, wat het ook geschikt maakt voor windsurfen en kitesurfen.

3. Playa Els Molins

Playa Els Molins

 

Dit strand is gelegen in de zone Los Molinos. De inwoners van Denia verwijzen soms naar Playa Els Molins als 'Playa Nova' of 'Nova Dénia', omwille van de apartementsblokken aan dit strand die 'Nova Dénia' heten. Dit semi-stadsstrand is bedekt met goudgeel zand en ligt op korte afstand van het centrum van Denia. De bezettingsgraad kan er erg hoog zijn.  

Een klifachtig gedeelte van dit strand heet Racó de l'Alberca. De naam verwijst naar het feit dat ze bij de monding van de rivier Alberca ligt. Het zand is grof en op sommige plaatsen bedekt met kiezels en rotsen. Om die reden wordt er hier ook veel gesnorkeld.  

4. Playa Les Bovetes

Les Bovetes ligt in de zone El Palmar en is een van de meest populaire van Denia. Dat is niet zo verwonderlijk: het voorzieningsniveau is er hoog en het badplezier is er gewaarmerkt met de prestigieuze Blauwe Vlag.

5. Playa Les Marines

Plage de Les Marines, Denia - Costa Blanca (Espagne)

 

Dit strand bevindt zich aan de zuidkant, in de zone van El Palmar en telt maar liefst 1.900 meter fijn gouden zandstrand.  De zee is er erg kalm, wat het een favoriete plek maakt voor gezinnen met kleine kinderen.

6. Playa Les Marines: Área Albaranes

Dit is het eerste stuk van de Playa Les Marines. Er zijn allerlei voorzieningen beschikbaar, en je kunt er zelfs met de jetski het water op.

7. Playa El Punto del Raset

Omdat dit strand het dichtst bij de stad ligt, zijn hier alle mogelijke voorzieningen beschikbaar om volop te genieten van een dagje strand! Zo zijn er speelruimtes voor volley en mini-voetbal en voor kinderen, is het strand toegankelijk voor andersvaliden en is het bovendien gemakkelijk bereikbaar met de bus.

Stranden in LAS ROTAS, ten zuiden van Denia:

Denia - Las Rotas

Van het dichtst bij Denia tot het verst en meest afgelegen: 

8. Playa la Marineta Casiana

Plage de la Marineta Casiana à Denia, Alicante - Costa Blanca (Espagne)

 

Je vindt dit strand dat bedekt is met donkerkleurig zand aan de zuidkant van Denia. Er zijn voldoende voorzieningen en je kunt er prima watersport beoefenen. Zo kun je er bijvoorbeeld trapboten met doorkijkbodem huren om de maritieme wereld van Escollo de San Nicolau te bewonderen. Er bevindt zich een duikschool en een chiringuito of strandbar op de zuidkop van het strand.  Tijdens de zomer kan het er druk worden.

 

Playa Marineta, Denia

9. Playa Las Rotas, área el Trampolí

De Playa Las Rotas is een rotsachtig stukje kust van 4200 op 17 meter. Het bestaat uit prachtige cala's, en el Trampolí is er het eerste deel van. Dit semi-stadsstrand trekt nogal wat snorkelaars die er graag genieten van het heldere water in als het ware natuurlijke zwembaden, en de uitzonderlijke schoonheid van de omgeving.

10. Playa Las Rotas, área La Punta Negra 

Plage de Les Rotes, Denia - Costa Blanca (Espagne)

 

De rotsen zijn er ontstaan door de erosie van de zee en het volledige Las Rotas strand maakt deel uit van een beschermd mariniem reservaat met beperking van visserij en andere activiteiten zoals duiken. Voor het volledige gebiedt geldt dus dat men om er te duiken eerst toestemming moet vragen aan de dienst Turismo van Denia.

11. Playa Las Rotas, área Arenetes

Les Rotes, Denia, met daarachter El Cabo de San Antonio

Foto: Dirk Verlee

Dit strand van 740 meter lang is ideaal voor wie niet tuk is op zand maar wel bijvoorbeeld van een prachtige zeebodem om onder water te verkennen,

12. La Cala (Arenetes)

Binnen Arenetes en naar het einde ervan, ligt een kleine prachtige 'cala' verborgen. Deze van de rest afgescheiden baai is ook naturistenstrand en bevindt zich in het verlengde van Las Rotas, mooi beschut tussen de kliffen en dus ook minder gemakkelijk toegankelijk. Je komt er via de weg carretera del Barranc del Monyo naar Les Arenetes, die eindigt op een kleine mirador of uitkijkpunt. Vanaf daar begint een weggetje die je te voet kunt afleggen. Al snel zie je er de cala opduiken, te bereiken via een trap aan de kant van Parque Natural El Montgó en het maritieme schutgebied El Cabo de San Antonio.

Geniet je graag van een maaltijd met zeezicht? Bekijk onze tips en adresjes in Gastronomisch Denia!

Kaart