Als de zon weer gaat schijnen op Ibiza...

Ook buiten de plaats San Antonio op Ibiza en de resorts gaat het leven gewoon verder op het Balearische eiland. En er is veel moois te ontdekken; een paar tips.

Cala Xarraca

Ibiza - Cala Xarraca

Deze baai is 90 meter land en 15 meter breed en typisch het soort strand waarvan je de foto terugvindt op een ansichtkaart of kalender. Het ligt op slechts vijf minuten rijden van het familie resort Portinatx, aan de noordkant van het eiland.

U kunt zich ook trakteren op een verjongende hudibehandeling na een flink avond stappen. Op het strand kunt u zich kostenloos badderen in en insmeren over het gehele lichaam met reinigende natuurlijke modder.

Dalt Vila

Ibiza - Eivissa - Dalt Vila 

De naam van het oude centrum van Ibiza laat zich letterlijk vertalen als hooggelegen plaats.
Ontbijt overdag met de inwoners en ga daarna winkelen, op zoek naar een bijzonder souvenir. 's Nachts ontdekt u het ontspannen uitgaansleven.

Het plaatsje Sant Joan

Ibiza - Sant Joan de Labritja

U reist naar San Juan via de PM-811 vanaf San Vicent in het noorden van het eiland en rijdt de heuvelachtige achtbaanwegen op, geflankeerd door dichte dennenbossen. Dit is het landelijk gedeelte van Ibiza waar de meerderheid van de landbouw van het eiland van dit gebied plaats vindt.
Adem de natuurlijk geuren in van amandelbloesem en klaprozen die kalm wiegen in de golvende velden.

Sant Josep de sa Talaia

Ibiza - Sant Josep de Sa Talaia

Een kleine 17 kilometer vanaf de hoofdstad vinden we de gemeente San Jospe de sa Talaia in het zuidwesten van Ibiza. Het plaatsje ontleent diens naam aan de berg Sant Josep, met zijn 475 meter boven de zeespiegel de hoogste berg van het eiland. De kust van San Josep herbergt meer dan 80 kilometer strand, baaien en inhammen, het langste stuk ononderbroken toegankelijke kust op Ibiza.

De hooglanden van Ibiza geven u uitzicht op het eiland Es Vedra. Andere attracties hier zijn Sa Caleta,  een 7e eeuwse Werelderfenis site en Punische nederzetting opgericht door de eerste bewoners van het eiland, tezamen met Ses Païses de Cala d’Hort, een Punisch-Romeinse nederzetting en tegenwoordig archeologische vindplaats.

Santa Agnes

Ibiza - Santa Agnes

Groen is de overheersende kleur op dit deel van Ibiza vanwege de vele (Mediterrane) dennenbomen.  of pine trees. Daarbij wordt het sappige groen afgewisseld door boomgaarden met citroeen en sinaasappelbomen.

Aan de noordkant van San Antonio vindt u de belangrijkste plaats van de zone Santa Inés. Een hippe manier om er te komen is met de Ibitren, een miniatuurtrein die geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen.
Naast de typische dorpskerk zult u er een paar barretjes ontdekken, een supermarkt, maar niet veel meer dan dat.

Welkom op het traditionele Ibiza, altijd eerst een rustig thuis geweest voor velen voordat het vakantieresort werd.