Beste stranden in Marbella - afl. Playa Real de Zaragoza

Playa Real de Zaragoza is zonder twijfel één van Marbella's beste stranden. In de ogen van velen zelfs hét beste strand!

Het strand ligt op 13 km afstand vanaf het centrum van Marbella. Het is ook een van de langste stranden van de omgeving.

Real de Zaragoza is groot en ver genoeg van het centrum om er zelfs middenin de zomer een rustig plekje te vinden. Het wordt dan ook geklassificeerd als een strand van 'gemiddelde bezetting' en ligt parallel aan de Urbanisatie Real de Zaragoza.

Over het Real de Zaragoza-strand

Real de Zaragoza Beach

 

Real de Zaragoza strand is 1,7 km lang en 30 meter breed.  Het strand ligt aan een van Marbella's meest exclusieve en bekende stranden, zoals Nikki beach en Hotel Don Carlos beach club. Het zand is fijn en goukleurig.

Voorzieningen

Playa Real de Zaragoza Marbella

 

Playa Real de Zaragoza wordt geregeld schoongemaakt en biedt allerlei diensten: er zijn meer dan voldoende strandbars, douches, afvalbakken en (gratis) toiletten. Ook zijn er parasols en zonnebedden te huur (vanaf 5€ meestal) op verschillende plekken.

Tijdens de zomer is er eveneens een reddingsbrigade aanwezig.

Parkeren aan het strand - Mogelijkheid op meerdere plekken om te parkeren en er zijn zowel betaalde privéplaatsen als (onbewaakte) plekken aan de straten 

We willen één strandtent in het bijzonder onder de aandacht brengen: restaurant / chiringuito Ranchon Cubano. Een overwegend Latijns Amerikaans / Cubaans publiek met feestlijke muziek en sfeer: écht de moeite waard! Onder het genot van een mojito of andere cocktail luistert u naar de klanken van de live band (dagelijks vanaf ca. 17.00). Een prima plek voor een feestje! Prijzen voor eten en drinken zijn ook heel redelijk voor een strandtent, met 8€ voor een grote salade of hamburger, en vis ca. 12€. Verwacht niet te veel van het eten maar des te meer van het feest!

Er is ook een beach club. Meer over The Beach House aan dit strand.

Video over Real de Zaragoza

Hoe kom je er?

Het strand Playa Real de Zaragoza ligt op ongeveer 13 km van het centrum van Marbella - kaart

 

Playa Real de Zaragoza map

 

Vanaf Marbella - N340-A7 Oostwaards richting Malaga. Na afrit Elviria exit, blijf aan de rechterkant, voorbij Repsol benzinestation, neem de afslag waar het grote. moderne gebouw 'Andalucia Lab' aan ligt. rechts af. Let op dit is een scherpe afrit. de straat heet Avenida de Cibeles. Blijf de weg volgen tot aan het strand.

Vanaf Malaga - N340-A7 westwaards richting Marbella. Nadat u afrit the Las Chapas voorbij bent gegaan én afrit English International College, neem de afrit El Rosario, cambio de sentido'  en kom aan de andere kant van de snelweg (u steekt het viaduct dus over) weer de N-340 weg op . U moet een klein stukje weer terug rijden richting Málaga dus. Volg vanaf hier de omschrijving hierboven.