Beste stranden van Marbella: Cabopino beach

Cabopino beach of Playa de Cabopino heeft veel aan populariteit gewonnen de laatste jaren en dat is zeker te begrijpen!

 

Cabopino beach Marbella

 

Uitzonderlijk schoon water, lange zandstranden en meer dan voldoende voorzieningen om de hele familie bezig te houden. Het is begrijpelijk dat Cabopino erg populair is geworden en zonder twijfel één van de topstranden van Marbella

Gelegen op slechts 13km ten oosten van het centrum van Marbella, Cabopino wordt aangemerkt als strand met 'medium bezettingsgraad'.

Het strandgebied strekt zich uit tot en met het nabijgelegen Playa de las Dunas / Artola Duinen.

Hoewel het een populair strand is, is er altijd wel ergens een rustig hoekje te vinden.

Over Cabopino

Cabopino beach in Marbella

 

Cabopino beach is 1,5 km lang en 25 m wijd.

Het Cabopino strand grenst aan de Cabopino haven aan de ene kant en het beschermde duingebied Artola aan de andere kant.

Iets om rekening mee te houden is dat bij het gebied Playa Artola en de omliggende zandduinen het niet verplicht is badkledij te dragen en de duinen er populair zijn bij onder de lokale gay gemeenschap. Bekijk meer naaktstranden in Andalusië, 

Het goudgele zand is erg fijn en prettig om op te lopen. Het water is rustig en ondiep, wat het erg geschikt maakt voor kleine kinderen

Voorzieningen

Alles is er te vinden. Op het strand en in de haven van Cabopino en de achtergelgen urbanisatie zijn er ongelooflijk veel bars, restaurants en  leuke strandtentjes.

Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid en dichtbij het strand ook. Er zijn ook regelmatig bussen die vetrekken vanaf Marbella en Fuengirola, een goed alternatief voor de auto.

De Cabopino haven beschikt over meer dan 170 dokplaatsen die worden bezet door exclusieve jachten. Het water is er bijzonder schoon en het is er leuk om met jonge kinderen vissen te kijken die in grote scholen onder de bote doorzwemmen!

Het strand van Cabopino beschikt over een grote hoeveelheid chiringuitos oftwel strandtenten. Alle voorzieningen zijn goed verzorgd en er zijn op vele plekken zonnebedden en parasols te huren. Vrijwel alle restaurants op het strand bieden zowel douches als toiletten.

Er zijn diverse locaties voor het huren van waterfietsen (=pedalos), bootjes, jet ski's, georganiseerde dolfijnexcursies,.. Wat je ook maar wenst te ondernemen!

Eén chiringuito die we in het bijzonder willen aanraden is Andy's beach bar. Kindvriendelijk en het biedt een variatie aan Spaanse en internationale gerechten - allemaal redelijk geprijsd.

Spreekt dit allemaal sterk tot de verbeelding, dan kun je natuurlijk ook een vakantiehuis boeken aan dit mooie strand!

Hoe kom je er?

Cabopino beach is gelegen op 13km van Marbella en ca. 45km vanaf Malaga - kaart

 

Cabopino beach Marbella map

 

Vanaf Marbella - N340-A7 Oostwaarts richting Malaga, voorbij Elviria vindt u een afrit voor 'Cabopino' (staat heel duidelijk aangegeven). Volg de weg rechtsaf, richting strand en haven (staat allemaal prima aangegegeven).

Vanaf Malaga - N340-A7 westwaarts richting Marbella. De afrit voor  Cabopino staat heel goed aangegeven. Volg de instructies zoals hierboven aangegeven.