Beste stranden van Marbella. Afl.: Playa El Alicate

Op slechts 10km oost van het centrum van Marbella is er dit strand, geklassificeerd 'met gemiddelde bezetting', zelfs middenin de zomermaanden. Het wordt er dus niet zo druk als op de stedelijke stranden.

Alicate ligt parallel aan een urbanisatie met dezelfde naam. Het is de thuishaven van celebrities als acteur Antonio Banderas, die een huis direct aan het strand bezit. 

Wie bij de pinken is als het om de beste stranden van Marbella gaat, heeft Alicate zeker hoog op het 'Beste Strandlijstje' staan!

Over El Alicate beach

Playa El Alicate Marbella

 

Het strand El Alicate is 850m lang en 25m breed.

Het ligt schouder aan schouder met de Pinomar en Costabella beaches. Ze worden vaak in één adem genoemd, zodat we het alles bij elkaar kunnen hebben over maar liefst 2 km zandstrand! Het zand is vrij grof. 

Voorzieningen

El Alicate beach Marbella - Los Sardinales

 

Playa El Alicate wordt geregeld schoongemaakt en biedt diverse diensten: meer dan voldoende keuze uit strandtenten, restaurants, een strandclub, douches, toiletten, parasols en zonnebedden. 

Parkeerplaats - om en nabij restaurant Los Sardinales - met bijna 100 beschikbare parkeerplekken.

Het restaurant Los Sardinales is ook aan te bevelen en is hierboven afgebeeld in de foto. Zoals gebruikelijk biedt ook dit strandrestaurant aan de Costa del Sol een heel prettige geprijsde menukaart met zowel vlees als vis. Verwacht geen gourmetmenu, hoewel de vis aan deze kust altijd  heel vers is en goed van smaak.

De prijzen voor een portie vis zijn gemiddeld 13€, een vleesgerecht ca. 18€, een huissalade (eenvoudig, maar veel) 9€ en paella ca. 13€ (zonder reservering vooraf kan het wat langer duren, zowat 30 minuten is heel normaal voor dit gerecht dat je het best (net als de Spanjaarden) rond de middag eet. ('s Avonds is het geen verse paella meer)

Video over Playa El Alcati

Hoe kom je er?

Playa El Alicate is gelegen op ongeveer 10 km ten oosten van het Centrum van Marbella. Kaart

 

Playa de Alicate map

 

Vanaf Marbella- neem de N340-A7 oostwaarts richting Malaga. Na hotel Los Monteros voorbij te zijn gekomen aan de rechterkant, neem de 2e afslag naar de Avenida del Gaviero. Blijf rechtdoor gaan voorbij de rotondes. Playa Alicate bevindt zich aan het einde na ca. 850m. 

Vanaf Malaga - Neem op ca. 10 km voor Marbella de afslag Los Monteros. Kom via het viaduct weer terug op de snelweg N340/A7, opnieuw richting Malaga. Neem de afslag zoals hierboven omschreven.