Natuurlijk Marbella – La Charca del Canalón

La Charca del Canalón ligt zeker niet op de gebruikelijk toeristische route.  Het is ook altijd daarom een lokale, bijna verborgen geheime parel gebleven. Meer en meer mensen weten ervan en met name via, via.

Over Charca del Canalón - Istán

Rio Verde Istan

 

Charca del Canalon is gewoonweg een paradijs: kristalhelder water, watervallen, verborgen rotspoelen en beschutte rivierbeddingen. Scholen vissen zwemmen met u op....en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Als u op zoek bent naar écht iets anders, midden in de natuur nabij Marbella (La Charca ligt 8 km vanaf Istán, nabij Marbella), dan is een bezoek aan Charca del Canalon écht de moeite waard. U kunt géén betere plek bedenken voor een familiemiddag en -picknic.

Wat is het precies? 

La Charca, in het Spaans, wordt vertaald als 'rivierpoel'. 

 

River pools Rio Verde Istan

 

Met La Charca del Canalon word gerefereerd aan de grote rivierpoelen van de rivier Rio Verde in Andalusië. In de grotere secties van de rivierpoelen kunt u prima zwemmen en het is er diep genoeg om van de rotsen af te springen in het water. De watervallen zijn bovendien een waar genot voor een rugmassage. 

Het gebied is vrijwel ongeschonden en als u op zoek bent naar een plek voor uzelf met meer privacy, dan treft u dat hier, met name doordeweek. En u kunt altijd iets hogerop lopen om nóg meer afgeschutte plekken te vinden. 

Hoe kom ik er? 

Jumping into river pools, Istan

 

La Charca ligt ongeveer 8 kilometer vanaf het dorpje Istán boven Marbella. Als u met kinderen reist en u wilt de snelste route rijden, dan volgt u de volgende routebeschrijving:

  • Nog vóór u het centrum van Istán bereikt (u komt vanaf Marbella), slaat u rechts af in de richting van 'Istan Alto, onto C/ Calvario' (staat op de borden)
  • Volg de weg naar boven, voorbij aan het sportscentrum en na ca. 1 kilometer komt u bij een kruising en een bestrate weg aan de linkerkant richting  Nacimiento/Monda. U neemt deze weg linksaf
  • Na 500 meter gaat u voorbij aan een recreatiezone genaamd 'Nacimiento de Río Molinos' - op zichzelf al een prachtige plek voo een picknic
  • De weg mondt al snel uit in een pad. Dit is een oud bospad richting Monda. Het pad is in goede staat en alle auto's kunnen prima passeren. U rijdt voorbij diverse splitsingen en u houdt daarbij altijd links aan...
  • Totdat u niet meer verder rechtdoor kunt rijden, omdat de weg afgesneden wordt door de rivier Rio Verde en het pad daar ophoudt.

Vanaf hier kunt u uit twee looproutes kiezen:  sommige mensen steken de rivier recht over, maar dat is erg glad en diep op sommige plekken. Onze suggestie is het looppad te blijven volgen en we hebben gemerkt dat dat de route perfect is.

Powered by Wikiloc


Delen van het pad zijn bewegwijzerd, maar het komt erop neer dat u parallel aan de rivier loopt, totdat u La Charca bereikt na ca. 2 kilometer. 

Een belangrijk punt om rekening mee te houden: een groot gedeelte van het terrein rondom La Charca is privébezit en toegangsroutes en paden kunnen daarom veranderd zijn, zonder melding.

Tips:

Het is vrij overzichtelijk verder en met goed verstand en een goede voorbereiding komt u er makkelijker. Vergeet niet water mee te nemen, zonnebrandcrème en en mobiele telefoon. Draag ook een paar goede schoenen die nat mogen worden, zoals rivierschoenen.

Video over La Charca del Canalón