De magie van Mijas: redenen waarom dit witte dorpje favoriet is in Malaga

Ken je Mijas al? Dan zul je in deze korte video verrukt zijn door de prachtige impressies van het dorp en zijn charmante inwoners en bezoekers. Ben je er nog niet geweest? De betoverende beelden zullen je snel overtuigen!
 
 

 

Ontdek de magie van Mijas!

De zalige warmte nodigt uit tot een aangename wandeling langs de witte huisjes, met een prachtig uitzicht op de Costa del Sol. Dit kleine dorpje is terecht favoriet onder toeristen uit de hele wereld, die genieten van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de inwoners. Zij bieden de bezoekers fantastische ervaringen.

Volg ons op onze wandeling doorheen Mijas!

Mijas, een uniek uitkijkpunt op de Costa del Sol

Mijas

 

Mijas is een wit stadje met Arabische structuur, gelegen op slechts 30 km van Malaga aan de Costa del Sol. Een witte parel in de bergen! Het steile pad naar dit dorpje begroet bezoekers met rode bloemen in blauwe potten die schitteren aan de witte muren. (Historisch-Artistiek Erfgoed sinds 1969)

Het dorpje is vooral bekend van de unieke 'ezel-taxi's', populair onder toeristen uit de hele wereld, de kleine stierenarena, de oude Arabische muur, de kerkjes en het drukbezochte Santuario de la Virgen de la Peña, het Heiligdom van de patroonheilige van het dorp.

Een ovale Plaza de Toros

Plaza de Toros Mijas

 

Deze kleine arena werd gebouwd op vraag van de inwoners in 1900. Ze heeft dezelfde karakteristieke witte gevel als de huizen en heeft een - in Spanje uitzonderlijke - ovale vorm.

De historische Arabische muur en kleurrijke tuinen

Geniet van een rustige, ontspannen wandeling door de kleurrijke tuinen langs de oude muur en een uniek uitzicht op de Costa del Sol vanaf de mirador of het uitkijkpunt, ongetwijfeld een van de meest spectaculaire van Malaga!

De legende achter de Santuario de la Virgen de la Peña 

Ermita - Mijas

 

Vertaald heet dit het Heiligdom van de Maagd van de Rots. Het is een van de belangrijkste attracties van Mijas. Tijdens feestelijkheden verzamelt het hele dorp zich op deze mystieke plek. De kapel met haar bijzondere charme werd uitgehakt in rots door de monnik Diego de Jesus Maria y San Pablo in 1548.

Waarom een kapel op deze heilige plek? In 1536 zagen een paar neefjes en nichtjes hoog op de rots een bijzondere duif zitten. Hij zat er elke dag opnieuw. De kinderen vertelden het aan hun vader, die metstelaar was en al even verrast. Hij besloot de rots te onderzoeken en stelde vast dat die hol was. Hij begon te graven binnenin de rots en stuitte op religieuze voorwerpen en het beeld van de Maagd, die hem zei een ​​kapel te bouwen op dezelfde plek.

Het donkere interieur herbergt nog steeds het beeld van de patroonheilige van Mijas. Een must om te zien!

Een kerkje met Moorse achtergrond

Iglesia de la Inmaculada Concepción

 

Bovenaan het dorp is er nog een bezienswaardigheid: la Iglesia de la Inmaculada Concepción of de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, gebouwd tussen 1541 en 1565 op de ruïnes van de oude moskee, waarvan een toren als beltoren werd geïncorporeerd. Gewijd in 1631.

Alles in mini: het miniatuur-museum Carromato de Max 

El Carromato de Max o Museo de la Miniatura

 

Hou je van mini-figuurtjes? Deze collectie, te bezichtigen sinds mei 1972, bevat wel 360 stuks! Je kunt er bijna alles vinden, van gedroogde vlooien tot een balletdanseres gemaakt van tandenstokers, of het laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci op een rijstkorrel! Een museum dat zeker nieuwsgierigheid wekt. 

Mijas en de Mayan Monkey Mijas Chocolate Factory

Fabrica Chocolate de MIjas

 

Maak kennis met de kleinste chocoladefabriek ter wereld, met alleen lokale natuurlijke ingrediënten voor de beste kwaliteit. Bezoekers kunnen er niet alleen deze bijzondere chocolade bemachtigen maar ook deelnemen aan leuke activiteiten. Volg het hele productieproces of maak zelf je eigen chocolade in een van de leerzame workshops

Wandelen in natuurpracht

Mijas

 

Ga je graag wandelen? Ontdek dan zeker de prachtige wandelpaden van het mooi uitgestippelde Red de Senderos de Mijas. Een fantastische manier om van de mooie natuurlijke omgeving van Mijas te genieten! Vertrekpunt is het uitkijkpunt van het dorp of de Mirador de Mijas Pueblo.

Leuke eetplekjes in Mijas

Mijas heeft nog veel meer te bieden! Het stierenmuseum, het casa museo (folklore-museum, oude ambachten en tradities), de Ermita San Sebastián, de grotten van de oude smederij, het kapelletje van Ntra. Sra. De los Remedios (Onze-Lieve-Vrouw-der-Remedies), de Mirador de la Sierra, la Ermita del Calvario, het Auditorium, de plaza de la Constitución,... Je bent er gemakkelijk een hele dag zoet en van al dat nieuws en leuks om te zien, krijg je natuurlijk ook honger! 

Hier alvast enkele aanbevolen restaurantjes of bars: 

  • La Bodega del Pintor (tapas)
  • La Martina (tapas)
  • Pampa Tablas y Tapas (Mijas dorp)
  • Museo del Vino of wijnmuseum
  • El Restaurante El Mirlo Blanco
  • Restaurante la Alcazaba de Mijas

Praktisch: gemakkelijk parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage in het centrum van het dorp, naast het gemeentehuis. 

Nog een kleine waarschuwing: veel bezoekers worden verliefd op deze plek. Om niet te snel afscheid te moeten nemen, kun je natuurlijk altijd een leuk vakantiehuis in dit dorpje boeken! Wedden dat je er nog niet weg wilt na een heerlijk verblijf?!

 

Veel plezier! We horen graag van jullie indrukken of ervaringen in het commentaar hieronder!

Kaart Mijas

qr mijas