De 8 zalige zandstranden van Moraira

Moraira aan de Costa Blanca is al jaren een populaire chique badplaats. Elk jaar opnieuw keren vakantiegangers er graag terug om zich te ontspannen onder de warme Spaanse zon!

Moraira uitzicht

Op vakantie kun je veel doen, maar wie houdt van zon zal de onweerstaanbare roep van de prachtige stranden in Moraira niet kunnen weerstaan! 

Een strandvakantie met het hele gezin

Een vakantie in Spanje is het grootste deel van het jaar zonzeker. De Costa Blanca biedt bovendien nog het voordeel van schone, veilige, gemakkelijk toegankelijke en bijzonder aangename stranden.

Lekker ontspannen met een boek op een ligstoel aan een schoon strand of een verfrissende duik in het uitnodigend warme water van de Middellandse Zee: ach, het leven is mooi in Moraira!

Moraira strand

Er zijn wel 8 stranden om uit te kiezen, met variatie in grootte en kenmerken: sommige zijn ideaal voor kinderen, sommige bieden ook toegang voor andersvaliden, en voor wie graag de rust opzoekt, zijn er een paar heerlijke verborgen strandjes. 

Laten we hier even kennismaken met de stranden in Moraira, ook de minder bekende, en zien welke het best passen bij uw idee van de perfecte strandvakantie!

Playa del Portet

El Portet strand, Moraira

 Playa del Portet of het Portet strand is een kleine schelpvormige inham. Het ligt rustig afgelegen en is uiterst veilig. 

Die zalige rust betekent echter wel minder faciliteiten zoals bars en winkels, maar dit strandje is echt perfect voor die verfrissende duik! De baai is zo pittoresk dat ze bezoekers meteen verleidt, met mooi fijn zand en kristalhelder water. 

Prachtig gelegen tussen de Moraira haven en de Cap d`Or toren. Ook watersport kan er op bepaalde tijdstippen van het jaar.

Club Nautica strand

Moraira uitzicht

Het exclusieve Club Nautica strand is technisch gezien niet altijd open voor het publiek want het hoort bij de populaire jachthaven. De toegang loopt via het haventje. 

Hoewel het strand behoorlijk klein is, is er een restaurant. Bent u geen booteigenaar, dan mag u er wel degelijk gebruik van maken, maar het is altijd beter om het ter plaatse eerst eens te vragen dan om er zonder meer binnen te wandelen.

Torre Cap d'Dor strand

Torre Cap d'Dor is een ander klein strandje dat enkel te voet toegankelijk is vanaf het El Portet strand vlakbij. Geen last van voorbijrijdende auto’s dus! Door de zalige rust aan dit luxueuze grote strand voelt u zich hier zó helemaal weg van de wereld…

El Portet strand, Moraira

La Cala strand

La Cala is ook een klein strandje met aanlokkelijk helder water, maar het is rotsachtig en moeilijk toegankelijkenkel per boot. Houd dan ook de weersomstandigheden in de gaten voor u aan boord gaat, want het tij kan snel keren. Breng anderen op de hoogte van uw plannen, en neem een gsm mee om in elk geval veilig te spelen.

Moraira strand

Platgetes strand

Het Platgetes strand is gemakkelijke toegankelijk en biedt een ruime parkeerplaats. Ook de andere voorzieningen zijn er handig: restaurants, douches,… 

Het strand is een mengeling van zand en rotsen. De mooie promenade nodigt uit tot een ontspannende wandeling langs de zee, vooral in de zwoele avondlucht. Hier heerst een levendige vakantiesfeer en geniet u van het Spaanse leven tussen zowel andere vakantiegangers als plaatselijke inwoners.

Standbeeld man die uitkijkt op zee Moraira

Cap Blanc strand

Cap Blanc in Moraira is een fantastisch badstrand aan de voet van grote klifrotsen. Er is geen directe toegangsweg naar het strand dus parkeert u uw huurauto het best aan de top van de kliffen. Daarna rest u enkel te genieten van een ontspannende wandeling naar beneden, terwijl u de frisse zeelucht alvast opsnuift en het water uitnodigend op u wacht!

Moraira kustlijn

L'Andragó strand

L'Andragó is nog zo een rustig, rotsachtig strand met een mooi restaurant direct aan zee. De perfecte plek om heerlijk te zitten en te genieten van een maaltijd met zeezicht!

L'Ampolla strand

Moraira kasteel

Het laatste strand op deze lijst is L'Ampolla nabij het kasteel aan de boulevard - hier ook te zien op de foto's. Het is een gouden zandstrand vlakbij het stadje, en het is het grootste en populairste strand in het gebied. Kinderen kunnen hier lekker ravotten op de speeltuin vlak aan het strand, een bekend zicht in de communidad Valenciana. Het is dan ook het uitgelezen strand voor vakantiegenot met het hele gezin!

 

Moraira wachttoren kasteel

Op vakantie in Moraira valt er meer te beleven dan strandhoppen en zonnebaden of genieten van uw vakantiehuis met zwembad, maar hopelijk wijst deze gids u alvast de weg naar uw favoriete strand in dit wondermooie plekje aan de Spaanse Costa Blanca!