Wat valt er te zien in het Sea Life Aquarium, Benalmádena?

Middenin het centrum van Benalmádena, aan de Puerto Marina haven, nodigt het Sea Life aquarium uit tot bezoek. Het biedt een verrassende blik op de schatten van de zee. Kijk maar even met ons mee met ons in deze video!

Video: Wat valt er te zien in het Aquarium?

Wat kun je verwachten?

Een bezoek aan het Sea Life Aquarium is een onvergetelijke ervaring voor de hele familie, interessant voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt haast geen zeedier bedenken of het is er te bewonderen! Er valt veel meer te zien dan je zou verwachten van het eerder bescheiden ogende gebouw. 

Het unieke interactieve aquarium neemt de bezoekers mee op een reis door de wereld van kleurrijke vissen, zeepaardjes die plots wegschieten en dan weer bevriezen, trotse palingen en traag zwemmende zeeschildpadden, om er maar enkele te noemen.

Clown-fish

Kinderen zullen de oranje-witte Nauti meteen herkennen, met zijn blauw-en-gele metgezel, beide bekend van de film Finding Nemo!

Naast de vele vissen zijn er schelpdieren in alle soorten en maten, octopussen en andere koppotigen,.. Vooral de kwallen en grote haaien maken indruk, en de twee schattige otters, Oscar en Maya,  zijn ook erg leuk om te zien!

Een dagje Aquarium

Onderwater tunnel in Sealife, Benalmadena

Voor een bezoek boekt u het best op voorhand online, om 2 redenen: via het internet kun je de tickets goedkoper krijgen, en je kunt zelf een dag kiezen met een lezing van jouw voorkeur, georganiseerd door het aquarium.

Wat valt er nog te beleven?

Sea Life aquarium Benalmadena

- Leren over de zeedieren in een van de interactieve gebieden, waar u de vis ook kunt aanraken.

- Haaien en zeeschildpadden boven je hoofd zien zwemmen in de ondergrondse tunnel.

- Interactieve sessies, vooral de 'lachende' stralen.

- Elke dag rond 16.00 uur zijn er georganiseerde spelletjes en activiteiten voor kinderen, zoals schminken, plezier met ballonnen, enz...

- Voor de lunch kunt u een kopje koffie met uitzicht op de zee kiezen.

- De dieren in het aquarium mee helpen voederen. Sommige soorten worden alleen op bepaalde dagen gevoed; dit check je het best even op voorhand.

Voedingstijden

Haai in SeaLife, Benalmadena

Haaien en schildpadden - elke dinsdag, donderdag en zondag, om 12.30 uur

Otters – elke dag om 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur

Zeepaardjes – elke dag om 15:30

Piranhas - elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag, om 12.30 uur

Nautilus en octopus - elke maandag, woensdag en vrijdag om 14.00 uur

Schaaldieren - zoals de Japanse reuzenkrab (de grootste krab ter wereld!), kreeften en garnalen - elke dinsdag, donderdag en zaterdag om 14.00 uur.

- Wilt u nog dieper achter de schermen van het aquarium duiken? Dat kan via de bevoorrechte toegang tot gebieden die normaal gesloten zijn voor het publiek, bijvoorbeeld de plaats waar het voedsel voor de vissen bereid wordt. 

De tour "Achter de schermen" duurt 30 minuten: voor prijzen en beschikbaarheid kunt u zich informeren bij de receptie of via de website.

Openingstijden

Sea Life is elke dag open, van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00. De enige dag waarop er geen georganiseerd bezoek plaatsvindt, is op 25 december.

Prijzen

De tickets online zijn goedkoper.

Volwassenen -  15,50€, online - 10€.

Kinderen (3-9 jaar) - 12,50€, online - 10€.

Senioren (65 jaar) - 12,50€, online - 10€.

Gids voor het aquarium - 3,95€, online - 3,50€.

Hoe kom je er?

Puerto Marina, Benalmadena

Sea Life Benalmádena is te vinden in de haven van Benalmádena Costa.

Met de auto vanuit Malaga: Neem de weg die bekend staat als de Autovía del Mediterráneo of N340 in de richting van Benalmadena Costa en neem afslag 222. Volg dan de aanwijzingen. Eenmaal bergaf richting de kust zijn er bij elk keuzepunt borden met de aanwijzing 'Puerto Deportivo Puerto Marina'.

In de haven zelf zijn er tal van betalende parkeerplaatsen rondom de Marina te vinden, en er is ook een ondergrondse parkeergarage.

Het aquarium is toegankelijk voor andersvaliden.

Telefoon: +34 952560150

Website: https://www.visitsealife.com/benalmadena/en/