Kom zomerfeesten vieren in Santander

De "Semana Grande" van Santander, de hoofdstad van Cantabrië, wordt gevierd ter ere van de schutspatroon San Santiago, wier sterfdag 25 juli is. Gedurende een hele week vinden er allerlei activiteiten plaats. Gewoonlijk is dit de laatste week van juli; voor 2017 staat het gepland op 21 tot 30 juli. 


De Semana Grande, die ook bekend staat als la Feria de Santiago, wordt ingewijd met de 'chupinazo',  het afsteken van een vuurpijl op het kerkplein. Op dat moment barst het feest los in de straten van Santander en vind je overal 'casetas',  feesthuisjes die worden geëxploiteerd door lokale gezelligheids- en culturele verenigingen. In de casetas kun je typische lokale gerechtjes krijgen, de Spaanse variant op onze snack: pinchos.


Casetas - Feria de Santiago, Santander (Espagne)

 © Manuel Alvarez  - Straat in Santander tijdens de feria van San Santiago

Op de openingsdag van de feesten worden bijzondere optochten georganiseerd, de desfiles de Gigantillas. De naam werd gegeven aan 4 Gigantes, reuzen en 2 Cabezudos, grote hoofden, een traditie die stamt uit de 19de eeuw. 

Tijdens de Feria de Santiago zijn er attracties geïnstalleerd op de parking van het voetbalstadion El Sardinero en worden diverse openluchtconcerten georganiseerd op emblematische plekken in de stad: o.a. in het park la Magdalena met daarin het kasteel van dezelfde naam, en op het Porticada plein met haar fantastische akoestiek.

Concert à La Magdalena, Santander (Espagne)© Manuel Alvarez 

Naast Semana Grande kunt u natuurlijk ook genieten van de charmes van Santander: de stranden, golf, mooie parken, winkelen in het centrum, musea en kunstgalerijen, terrasjes ... Kortom, alles om een plezierig en aangenaam verblijf in Santander te beleven!

Om deze feestweek goed af te sluiten, is er een spectaculaire vuurwerkshow voor de inwoners en bezoekers van Santander. Het is een enorm vuurwerk begeleid door muziek aan een prachtige locatie: het Sardinero strand in de baai van Santander. Een onvergetelijk zicht!