Rolstoelvriendelijke Spaanse bestemmingen

De onderstaande bestemmingen in Spanje hebben óf een prijs gewonnen voor de gedane investeringen in openbare ruimtes en transport om deze toegankelijk te maken voor minder validen óf zijn hard op weg om ervoor erkend te worden. We hebben een beginnetje gemaakt met een overzicht rolstoeltoegankelijke steden, gebieden en eilanden.  De komende maanden zullen we de onderstaande informatie verder aanvullen met bv. de beste roltoegankelijk stranden van Tenerife of de toegankelijke monumenten van Avila. Mocht er iets ontbreken dan houd Vakantiehuizenspanje.nl zich aanbevolen voor aanvullende informatie en opmerkingen. Hier is ruimte voor onderaan het artikel.    

1. Rolstoelvriendelijk Tenerife, Canarische eilandenTenerife, Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz, Tenerife

Voor een overzicht van de beschikbare rolstoelvriendelijke woningen in ons bestand, klik hier.

2. Rolstoelvriendelijke Barcelona,Catalonië

Barcelona - Barrio Gotico, Carrer del Bisbe
De Gotische wijk van Barcelona

3. Rolstoelvriendelijk Ávila,Castilla y León

Plaza de Santa Teresa, Avila

Plaza de Santa Teresa, in de historische binnenstad Avila

De stad is sinds 2002 actief bezig met stadsvernieuwing en maakt bewust ruimte voor minder validen in haar historische centrum en voor haar monumenten. Bijzondere prestatie is het 100% toegankelijk maken van haar indrukwekkende muralla stadmuur. 

4. Rolstoelvriendelijk Santander,Cantabrië

Santander - Botin FoundationHet statige Santander

5. Rolstoelvriendelijk Terrassa,in de buurt van Sabadell, Catalonië 

Voor een overzicht van de beschikbare rolstoelvriendelijke woningen in ons bestand, klik hier.

6. Rolstoelvriendelijk Pamplona en prijswinnaar* 

De stad heeft haar historische centrum en lokale infrastructuur gerenoveerd. Stoepen zijn verlaagd, rolstoeltoegankelijke openbare fitnessparken zijn gecreëerd en je vindt er diverse aangepaste hellingen, liften en bruggen in het historische centrum. 

Navarra - Olite castle
Het Olite kasteel nabij Pamplona

7. Rolstoelvriendelijk Malaga, Costa del Sol

Het historische centrum van Malaga heeft sinds de 90er jaren een spectaculaire transformatie meegemaakt. Grote gebieden zijn 100%voetgangersgebied, waar stoepen en randen ontbreken. Er is zó veel openbare ruimte die geschikt is voor minder validen om te bezoeken dat het groot plezier is om een bezoek te brengen aan de binnenstad,haar parken, monumenten en musea. Speciale vermelding voor het Moorse fort Alcazaba dat aan de zuidkant een toegangsweg met lift biedt tot aan de tot van de Gibralfaro heuvel en poort van het monument. 
Als je Malaga je een aantrekkelijke bestemming lijkt dan raden we je aan dit eerder geschreven artikel over 10 gratis bezienswaardigheden in Malaga te lezen.
Biznaga, Jasmine flowers Malaga
Straatverkoper jasmijnbloem in de autovrije straat Calle Larios, Malaga

 

Voor een overzicht van de beschikbare rolstoelvriendelijke woningen in ons bestand, klik hier

*De Europese Unie beloont bepaalde steden met een Access City Award waarmee deze steden erkenning verkrijgen voor de moeite die wordt gedaan om mogelijke barrières voor rolstoelgebruikers in het dagelijkse stadse leven weg te nemen. Het onderstreept de belangrijkste initiatieven die zijn genomen om minder validen te laten participeren in de gemeenschap. Naar de volgende factoren wordt gekeken bij de erkenning van de prijs*:Gebouwde omgeving and openbare ruimte Transport en gerelateerde infrstructuur Informatie en communicatie, inclusief nieuwe technologiëen (ICT)Openbare voorzieningen en diensten.Bron:Website EU beschikbaar in het Engels en Frans