Uitgaan op Tenerife

Denk je aan uitgaan op Tenerife, dan komt Playa de las Américas al snel voorbij. De muziek hier klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren en er komen veel toeristen naar deze plek. Tenerife heeft echter nog veel meer te bieden op uitgaansgebied.

Playa de las Américas is dan ook niet de meest populaire uitgaansplek onder de Canarische bevolking. Het verschilt natuurlijk per persoon wat je zoekt tijdens een avond stappen, maar er zijn genoeg verschillende plekken om te ontdekken. Naarmate je meerdere uitgaansgelegenheden bezoekt, zul je er achter komen dat Tenerife een gevarieerd nachtleven heeft. 

Jong en vrij (gezel)

Vakantiehuizen op Tenerife die vlakbij Playa de las Américas en de Veronica's strip liggen, zijn perfect voor een uitgaansvakantie. Het ligt namelijk naast de beste bars en club van Tenerife. De bars hier zijn modern, hebben een goede sfeer en staan garant voor een hoop plezier, vooral voor iederen onder de 30. Op korte afstand van Veronica's liggen clubs als Tramps, die vaak internationale DJ's laten draaien. 

Veronica's, Playa de las Americas, Tenerife

Terug in de tijd

Voor de beste live muziek die je bekend in de oren zal klinken, moet je bij Playa de las Américas zijn. Je zult terug gaan in de tijd met klassiekers die in de afgelopen jaren gecovered zijn. Er zijn op 'The Patch' en Parque de la Paz vele bars waar je kunt genieten van Tina Turner, Neil Diamond, Billy Idol en Rod Stewart. Mocht je hier echter niet van houden, dan zijn er ook genoeg plekjes waar wat moderne muziek wordt gespeeld.

Een aantal popualire plekken zijn Shenanigans, Bulls Head (rock) en Soul Suite voor Motown klassiekers. Ook de opening van het Hard Rock Café in Playa de las Américas heeft het nachtleven nog meer op de kaart gezet op Tenerife.

Echo and the Bunnymen, La Laguna, Tenerife

Het studentenleven

La Laguna wordt zelden in dezelfde zin genoemd als Tenerife en nachtleven, maar het is toch echt deel van een gebied waar de meerderheid van de Canarische bevolking leeft en waar de universiteit zit. Iedereen weet dat als je een groep studenten bij elkaar zet, er ook zat bars te vinden zijn om de dorst te stillen. Het is in La Laguna dan ook niet anders; in het centrum van de vroegere hoofdstad van Tenerife zijn er volop bars te vinden waar de meeste toeristen niet eens zullen komen. Er is zelfs een bar waar specifiek klanten met baard welkom zijn, genaamd Barbas. In deze buurt worden er ook vaak live optredens gegeven. 

Noria district, Santa Cruz, Tenerife

Een laat begin

Buiten de zuidelijke, toeristische bestemmingen op Tenerife, begint het nachtleven relatief laat. Het feesten begint pas na middernacht, wat misschien wat laat kan zijn voor de gemiddelde reiziger. Als je een vakantiehuis in Santa Cruz huurt (vlakbij het Noria district), ben je vezekerd van een goede avond tussen de locals. Je kunt hier  genieten van een heerlijk drankje en gezellig geklets. Naarmate de avond vordert, vertrekken veel feestgangers naar een van de vele dakterrasen of chique plekken zoals Mojos y Mojitos en Los Reunidos.    

Braziliaanse band, Puerto de la Cruz, Tenerife

Zuid-Amerikaans ritme

De Zuid-Amerikaanse invloed op Tenerife is duidelijk waar te nemen. Er zijn veel inwoners met familieleden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Een deel van de populatie staat ook wel bekend als 'Indianos' - emigranten die hun geld in Venezuela of Cuba hebben verdiend en daarna terug zijn gekeerd naar de Canarische eilanden om hun kapitaal te investeren. Je merkt de invloed vooral goed op feestjes, waar je vaak een Latino ritme in de muziek hoort. Ga je naar de gemiddelde bar of club, dan zul je vooral veel reggaeton horen en zal er veel salsa en merengue gedanst worden. Om optimaal van het uitgaan op Tenerife te genieten, bezoek zeker Puerto de la Cruz. Het heeft een Latino clubleven dat veel Noord-Europeanen niet zullen ontdekken omdat ze vroeg naar huis terugkeren. Het is namelijk in sommige delen van de stad drukker om 3 uur 's nachts, dan om 3 uur 's middags. De meest poulaire bar is een Cubaanse club genaamd Azucar, waar een verleidelijke sfeer centraal staat.         

LGBT feest, Puerto de la Cruz, Tenerife

Gay Bars en Clubs

Er zijn een aantal gay bars en clubs in Tenerife, die duidelijk gekenmerkt worden door de typische regenboogkleuren. Avenida Familia Betencourt en Molina in Puerto de la Cruz is de buurt die het dichtst bij een LGBT district komt in Tenerife. Vampis is een van de beste clubs hier, ongeacht je seksuele geaardheid. 

Faro Chill Art, Costa Adeje, Tenerife

Simply Sophisticated

Soms wil je gewoon rustig een drankje doen in een elegante bar, ongeacht de muziek of het overige publiek. Er is in ieder uitgaansgebied wel een bar of terras te vinden met een wat klassiekere sfeer. Combineer je bezoekje aan een van deze bars met een vakantievilla in Tenerife. Een goede optie is Faro Chill Art in Costa Adeje; een prachtige bar/club met meerdere verdiepingen die uitkijkt over de zuidkust van Tenerife.