Geniet met de familie in Tossa de Mar

Tossa de Mar is de perfecte plek om van een familievakantie aan de Costa Brava te genieten. Het historische centrum in middeleeuwse stijl en de indrukwekkende muren dragen bij aan de charme van Tossa de Mar. Het is een van de meest prachtige plekjes aan de Costa Brava.
 
De muur van Tossa de Mar
 
In dit artikel laten we je graag de beste plannen zien voor een familievakantie in Tossa de Mar. 

Middeleeuwse charme in Vila Vella

 
Naast de paradijselijke stranden, heeft Tossa de Mar nog meer te bieden. Zo is er bijvoorbeeld Vila Vella, een historisch centrum dat met zijn muren de baai van Tossa de Mar omsluit. Binnen deze muren vind je geplaveide straatjes en typisch mediterrane huisjes. Terwijl je hier ronddwaalt maak je een reis naar het verleden; het lijkt namelijk alsof de tijd na de twaalfde eeuw heeft stilgestaan. Ontdek de middeleeuwse sfeer van dit historische stadje. 
 
Vandaag de dag is Vila Vella het enige middeleeuwse, ommuurde stadje aan de Catalaanse kust. Je vindt er vele artinsanale winkeltjes en restaurants die zich specialiseren in de lokale gastronomie. De gotische ramen, de historische gebouwen... Alles bij elkaar genomen, is dit een prachtige plek waar je betoverd zult worden door de geweldige sfeer en de unieke schoonheid. 
 
Vila Vella in Tossa de Mar
 
In het stadscentrum van Vila Vella, kun je het Stedelijk Museum van Tossa de Mar vinden. Het bevindt zich in een gebouw uit de veertiende eeuw, dat bekend staat als Casa Falguera of Cal Covernador. Het is een speciaal museum: het was namelijk het eerste museum voor hedendaagse kunst dat geopend werd in Spanje. Het heeft kunstwerken geïnspireerd op het lokale landschap en erfgoed, gecreëerd door bekende artiesten zoals Marc Chagall en André Massón. Ook is er een archeologische zone, waar de belangrijkste resten van Els Ametllers tentoon worden gesteld.
 
Om te genieten van alles wat Tossa de Mar te bieden heeft, raden we je aan om een familie vakantiehuis in Tossa de Mar te huren. We kunnen je verzekeren dat alles aanwezig is voor een geweldige vakantie met de kinderen. 

Het uitzicht vanaf de muren

Wanneer de zon ondergaat, is er geen beter plan dan van het uitzicht en de zeewind te genieten. Een perfecte plek om dit te doen, is op de muur van Vila Vella in Tossa de Mar. Met 300 meter in de omtrek, is dit een indrukwekkende plek aan de kust. Langs de muur vindt je meerdere torens die deel uitmaken van het geheel, net als de resten van de oude Sant Vicenc kerk. Deze kerk is gelegen op een imposante klif van wel vijftig meter hoog. 
 
Resten van de oude kerk van Sant Vicenç
 
Het is ook zeker de moeite waard om de vuurtoren El Faro de Tossa de Mar te bezoeken. Deze vuurtoren is gelegen op het hoogste punt, waar eerst een oud kasteel lag. Dit punt staat bekend om het museum, el Centro de Interpretación de los Faros del Mediterráneo, waar je alle informatie kunt vinden over de vuurtorens aan de mediterraanse kust. 

Een reis naar Romeinse villa's

Een andere aanrader voor een activiteit met de hele familie, is een bezoek aan de ruïnes van de oude Romeinse villa's van Els Amettlers. De villa's bevinden zich aan de rand van Tossa de Mar, op een heuvel die uitkijkt op zee. Het is de oorsprong van de stad en ook al is het niet groot, het is zeker de moeite waard om even rond te kijken. Ontdek de thermale baden, mozaïeken en andere resten die meer dan tweeduizend jaar oud zijn. In een van de mozaïeken kan een inscriptie van de naam Turissa gevonden worden, die de naam gaf aan Tossa de Mar. 

De muren van Tossa de Mar

Familieplezier in de attractieparken

In de omgeving van Tossa de Mar zijn er verschillende attractieparken te vinden, die zich perfect lenen voor een familiedag vol plezier. Een van onze favorieten is het Gnomo Park, een waterpark dat de dwergen wereld nabootst. Het ligt op slechts 20 minuten afstand van Tossa de Mar, in Lloret de Mar.

Met del 40.000 vierkante meter oppervlakte kun je genieten van allerlei attracties, zones speciaal voor kleine kinderen, avontuurlijke circuits, spellen, golfterreintjes en zones voor de oudere bezoekers. Daarnaast word je ook nog eens vermaakt door de dwergen die allerlei capriolen uithalen.

Aquabrava, Costa Brava

In Lloret de Mar kun je ook het waterpark Waterworld vinden, een plek waar de hele familie zich goed zal vermaken. Naast de golfslagbaden, zijn er ook waterglijbanen, jacuzzi's en zones voor kleine kinderen te vinden. Je zult je in Waterworld niet snel gaan vervelen!

Neem een kijkje op de website van Waterworld (http://waterworld.es/en/offers.html) om interessante aanbiedingen te vinden, die goed van pas zullen komen als je er heen gaat vanuit Tossa de Mar. Zo zijn er aanbiedingen die ook korting geven op de trein, vanaf verschillende stations. Je kunt bijvoorbeeld ook met hetzelfde toegangsbewijs voor Waterworld, Aquabrava in. Dit is een van de andere geweldige waterparken die de Costa Brava te bieden heeft.  

Aquabrava, Costa Brava

Paintball Can Garriga

Een geweldige manier om je kinderen eens echt goed te verrassen, is door de strijd aan te gaan met de gekleurde balletjes! In het centrum van Paintball Can Garriga in Tossa de Mar, kunnen kinderen tussen 7 en 13 jaar oud ook de adrenaline van het paintballen voelen. Ze krijgen dan uiteraard wel kleinere en minder harde balletjes, zodat ze geen enkel gevaar lopen.

Alle familieleden kunnen deelnemen aan deze unieke strijd, waar de spanning hoog op zal lopen. Je moet je goed verstoppen en een strategie bedenken, om je tegenstanders uit te schakelen. Daag jezelf uit en voer een strijd tussen de ouders en de kinderen, om ze een ervaring te bieden die ze nooit meer zullen vergeten! 

Uitzicht vanaf Tossa de Mar

Een route langs de kust

De kuststrook die Tossa de Mar en Lloret de Mar scheidt, zit vol met kliffen en verborgen stranden. Langs de gehele kustlijn loopt een smalle, onverharde weg die bekend staat als de Camì de Ronda. Je kunt vanaf hier genieten van indrukwekkende, panoramische uitzichten. Je kunt er ook voor kiezen om met de familie op pad te gaan op de fiets langs deze prachtige route. 

Oorspronkelijk werd de Camì de Ronda gebruikt om een oogje in het zeil te houden langs de kust, om piraterij te voorkomen. De vissers gebruikten de route ook om in de baaitjes te komen, waar ze de boten achterlieten. Vandaag de dag is het een prachtige wandelroute die je langs de kust leidt in de schaduw van de pijnbomen. 
 
Fiets op het strand
 
In Tossa de Mar raden we je aan om de Camì de Ronda in zuidelijke richting te volgen, aangezien het geen moeilijke stukken heeft maar wel adembenemende uitzichten. Je kunt ook altijd even een pauze nemen op een van de stranden die in de omgeving te vinden zijn. Het is makkelijk om een fiets te huren, contacteer een van de lokale verhuurders om de beste routes in Tossa de Mar en de prijzen na te vragen. 
 
Als je de kust van het noorden wil ontdekken, vinden we verrassende uitzichten zoals bij Sant Jaume, op slechts een kilometer afstand van het stadscentrum. Je hebt vanaf hier een uitzicht op de stad en de Costa Brava, een uitzicht dat je mond zal doen openvallen. Zoals je kunt zien, biedt Tossa de Mar veel alternatieven voor vakantieactiviteiten met de hele familie, het hele jaar door. De bestemming staat daarom ook in de 5 topbestemmingen om na te zomeren in Spanje.  

El Parc de Sa Riera: het groene hart van Tossa de Mar

Het groene hart in de zone is het park van Sa Riera, dat zich uitstrekt over wel 5 hectare aan natuur. Het is dichtbij Tossa de Mar en is de ideale plek om lekker te picknicken in de open lucht of de kinderen te laten spelen in een van de zones speciaal voor de kleintjes. Dankzij alle faciliteiten die dit park biedt, is het park van Sa Riera een geweldige plek om te wandelen, te ontspannen en om lekker even een frisse neus te halen. 

Park van Sa Riera

Het blauwe paradijs aan de stranden van Tossa de Mar

De stranden van Tossa de Mar zijn zo mooi, dat de Franse schilder Marc Chagell ze beschreef als "het blauwe paradijs". In het centrum van de stad bevindt zich la Playa Grande, het hoofdstrand van Tossa de Mar. Het kristalheldere, blauwe water en het gouden zand bieden de perfecte setting voor een relaxte stranddag. 
 
De kust van Tossa de Mar
 
Zoals we al eerder hebben aangegeven, is het absoluut de moeite waard om de Camino de Ronda te volgen richting het zuiden om de stranden daar te ontdekken. Zo zijn aanraders het strand van Santa María de Llorell of de baaitjes van Figuerola of Llevado. In het noorden vinden we de authentieke, onaangetaste baaitjes die zich perfect lenen om van de rust en de natuurlijke schoonheid te genieten. Baaitjes zoals Salionç, Givarola en Futadera bieden een waar paradijs met helder water en prachtige groene vegetatie.
 
De meest comfortabele manier om hiervan met de familie te genieten, om een van de boten te nemen die je vanaf Playa Grande naar de baaitjes brengt. Veel van de boten hebben een glazen bodem, waardoor je tijdens de reis de onderwaterwereld kunt zien. Ook zul je verschillende grotten zien. Dit is zeker een aanrader en een onvergetelijke ervaring. 
 
Tossa de Mar
 
Vergeet vooral niet om je duikbril en snorkel mee te nemen, want de zeebodem van de Costa Brava is prachtig en zit vol zeeleven. Het is dus zeker een goede optie, mocht je fan zijn van snorkelen! Houd er echter wel rekening mee dat deze baaitjes vaak geen faciliteiten bieden, je zult dus zelf genoeg drinken en eten mee moeten nemen voor je stranddag met de familie. 
 
Playa Gran in Tossa de Mar
 
Tossa de Mar is een van de beste bestemmingen voor een familievakantie aan de Costa Brava. Het prachtige, ommuurde Vila Vella en de geweldige stranden dragen bij aan de charme van deze vakantieplek. Het is een ideale plaats om van de tijd met de familie te genieten. 
 
Naast zon en strand, biedt Tossa de Mar ons ook een rijke geschiedenis. Ontdek dit alles en reserveer je vakantiehuis in Tossa de Mar. Bereid je voor op een onvergetelijke, ontspannen familievakantie!