De mooiste stranden van Alcudia, Mallorca

Al jarenlang trekt Mallorca toeristen aan met haar twee meest belangrijkste attracties: prachtige baaitjes en helderblauw water. Een van de grootste trekpleisters is Alcudia en het naburige Port d'Alcudia, waar je naast de mooie stranden nog veel andere dingen kan zien en doen. 

Stranden van Alcudia

Hier vind je stranden voor alle smaken: van afgelegen baaitjes midden in de natuur tot brede zandstranden met alle faciliteiten. Alcudia is een populaire bestemming voor jonge gezinnen omdat het gelegen is aan een baai met kalme en ondiepe waters, perfect voor jonge zwemmers.

Playa Alcudia

Platja Port d'Alcudia

Playa Alcudia (ook wel Playa del Puerto de Alcudia genoemd) is het meest bekende strand van de zone. Hoewel Alcudia nogal toeristisch is, zijn er geen hoge gebouwen vlak bij het strand gebouwd. Gecombineerd met de vele palmbomen en pijnbomen die aan het strand geplant zijn, zorgt het ervoor dat Playa Alcudia een natuurlijke sfeer ademt.

Het strand is 3 kilometer lang, je zal dus altijd een goed plekje kunnen vinden. Met ondiep en turkoois water en schoon wit zand is Playa Alcudia een favoriet van zowel locals als toeristen.

Playa de Alcudia

Je kan Playa Alcudia in twee delen verdelen. Het eerste deel start aan de jachthaven in Port d'Alcudia en loopt langs de strandpromenade die perfect is voor een leuke wandeling in de zon. Dit is het drukkere deel van het strand, mede door de hotels die er dichtbij gelegen zijn.

Hier vind je verschillende restaurants, beach bars en bedrijven die sportmateriaal zoals surfboards verhuren. Maak een tochtje op een jetski of een bananenboot, of ga paragliden om de omgeving vanuit een ander perspectief te bewonderen. 

Playa de Alcudia

Het tweede deel van Playa Alcudia start aan de Ciudad Blanca, een appartementencomplex met een futuristisch design, en loopt tot Playas de Muro. Dit deel is veel rustiger en heeft meer groen. 

S'Illot

S'Illot

S'Illot is een andere mooie baai op maar 5 minuten van Alcudia die veel te bieden heeft! Dit strand bestaat uit kiezels in plaats van zand, maar dat ontmoedigt de vele zonnekloppers niet. Het strand is echter ideaal voor snorkelaars.

Duik het water in en bewonder het rijke zeeleven tussen de rotsen. Je zal er zelfs octopussen kunnen spotten! Op maar enkele meters van de kust ligt er ook een klein eiland, je vanop de rotsen het water in kan duiken.

S'Illot

De lage kliffen rondom het strand voorzien je van schaduw en verkoeling op hete dagen. Het water van S'Illot is meestal heel kalm en helder, en de omgeving is adembenemend mooi, wat dit strand een populaire plek maakt om te kajakken en peddelsurfen.

Sant Joan

Playa Sant Joan Alcudia

Playa Sant Joan Alcudia ligt op maar 3 kilometer van Alcudia en is een heel populair strand onder de lokale bevolking. Om het vanuit je vakantiehuis in Alcudia te bereiken, neem je best de auto. Rijd richting de Mal Pas wijk, en volg daarna de wegwijzers. Aan het strand is er een kleine parking, maar in de zomer kom je best vroeg genoeg om zeker te zijn van een parkeerplaats.

Sant Joan is een heel schoon strand dat deels uit zand en deels uit rotsen bestaat, en het water is er kristalhelder. Perfect voor een dagje uit tijdens je vakantie!

Sant Joan Alcudia

Het strand is ook een favoriet onder duikers en snorkelaars. Hoewel er niet al te veel faciliteiten aanwezig zijn, zijn de essentials er wel: een beach bar, parasols die je kan huren, en een strandwacht.

Sant Pere

Sant Pere strand, Alcudia

Huur een vakantiewoning in Mal Pas om gemakkelijk toegang te hebben tot Playa Sant Pere. Dit strand van 100 meter lang ligt naast de Marina de Donaire "Cocodrilo" jachthaven. Huur een ligbed met parasol voor een dagje zonnebaden, en als het je even te warm wordt, koel dan af met een hapje en drankje in de bar (opgepast, de bar opent wel alleen maar tijdens het hoogseizoen). Er is ook een strandwacht aanwezig op het strand. 

Playa Sant Pere Alcudia

Sant Pere is een klein maar gezellig strand en ligt afgeschermd tussen rotsen. Het water is er ook schoon en ondiep, wat het een perfecte zwemplek voor kleine kinderen maakt. En ook als je houdt van uitgaan kom je hier aan je trekken: 5 Oceanos Chillout is een leuke beach bar die 's avonds lekker cocktails in een goede sfeer serveert. Geniet vanop een hemelbed van de Spaanse zonsondergang terwijl je aan een kleurrijk drankje nipt.

Aucanada

Aucanada

Playa Aucanada of Alcanada ligt naast een golfterrein op slechts 3 kilometer van Port d'Alcudia. Het is gemakkelijk te voet bereikbaar. Aucanada is een klein kiezelstrand met schoon en kalm water. Het wordt omgeven door een dennenbos waar je schaduw kan opzoeken als de hitte je teveel wordt. Dit strand is vooral populair onder de plaatselijke gezinnen die er vaak gaan picknicken of barbecueën. 

Op ongeveer 150 meter van de kust ligt er een eilandje met een vuurtoren. Het water tussen het eiland en het strand is niet diep (maximaal 1,5 meter), dus je kan makkelijk heen en weer zwemmen om het eiland te verkennen. 

Alcanada Faro

Platja de l'Alcanada heeft een heel uniek kenmerk: naast de kiezels is het strand ook bedekt met  gedroogd zeewier, Posidonia Oceanica. Dit is iets wat je niet zal tegenkomen aan de meeste stranden van de Balearen.

Es Faralló 

Posidonia Aucanada

Als je het eiland met de vuurtoren en het golfterrein voorbij loopt kom je aan een ander strand. Omdat dit strand zo geïsoleerd is wordt het vaak bezocht door nudisten. Nog even verder ligt het kleine Playa Es Faralló. Dit kiezelstrand is heel smal en lang, en ligt aan de voet van een helling. 

Es Faralló

Es Farralló ligt heel goed verstopt, ver weg van bebouwing, en wordt daarom bijna niet bezocht door toeristen. Het is dé plek om een dag door te brengen als je wilt ontsnappen aan de drukte van Alcudia. De rotsachtige zeebodem heeft veel verrassingen in petto, dus vergeet zeker niet om je duikbril en snorkel mee te nemen!

Coll Baix

Coll Baix

Coll Baix is verkozen als mooiste strand van de regio, en met recht! Dit prachtige strand ligt goed verborgen en is dus nog ongerept. Je kan er alleen maar komen via de zee (met een boot of jetski) of te voet, via een flinke wandeling door een dennenbos en daarna langs de rotsachtige kust. Wees wel voorzichtig tijdens de wandeling, want op sommige plekken loop je langs een steile afgrond. Dat Coll Baix moeilijk te bereiken is moet je echter niet afschrikken: dit stukje paradijs op aarde is alle moeite waard!

Coll Baix

Dit kiezelstrand is 220 meter lang en 50 meter breed. Het wordt afgeschermd door hoge rotsen langs alle kanten: privacy gegarandeerd! Je zal op het strand vaak zeemeeuwen en berggeiten tegenkomen, die hopen om een hapje mee te pikken van je picknick. Het is echter niet aangeraden om de wilde dieren te voederen. 

Coll Baix

Bereid je goed voor op je bezoek aan Coll Baix: draag stevige en comfortabele schoenen, en breng zeker je eigen eten, parasol, strandstoel, etc. De geïsoleerde ligging van dit strand heeft er namelijk voor gezorgd dat er geen enkele faciliteiten aanwezig zijn. Als je ervoor kiest om met de auto te komen, zal je kunnen parkeren op een paar kilometer van het strand en de rest van de weg te voet moeten afleggen. 

Kaart