Glutenvrije gids Barcelona

Glutenvrije restaurants

 

Heel wat mensen kunnen gluten niet verdragen. Een aandoening zoals coeliakie stopt niet aan de landsgrenzen, maar het laatste waar je wel aan wilt denken op je vakantie in Barcelona is of je uit eten kunt gaan of niet. Barcelona is echter een heel goede stad om uit eten te gaan voor mensen met coeliakie. Waarschijnlijk vind je er zelfs meer restaurants met glutenvrije opties dan in je thuisstad!

We hebben uitgebreid de tijd genomen om de grootste online-selectie aan glutenvrije restaurants in Barcelona stad samen te stellen. Het resultaat is een grote verzameling van meer dan 170 restaurants in de Catalaanse hoofdstad. Over enkele restaurants spreken we uit persoonlijk ervaring, andere daarentegen komen uit online-bronnen. Elk restaurant in deze lijst is echter zorgvuldig onderzocht en gedubbelcheckt via meerdere online-bronnen die bevestigen dat ze wel degelijk glutenvrije opties aanbieden. We hebben ons ook gebaseerd op recensies op het internet.

Je kunt er dus van op aan dat de restaurants die deze lijst gehaald hebben iets geschikts aanbieden voor iemand met coeliakie. Denk er echter aan dat je, als puntje bij paaltje komt, als klant zelf op onderzoek moet gaan als je ergens gaat eten, of het restaurant nu in deze lijst voorkomt of niet.

Kaart van glutenvrije restaurants in Barcelona

De kaart hieronder maakt heel goed duidelijk dat je zo goed als overal in Barcelona wel een plek zult vinden waar je glutenvrij kunt gaan eten!

De restaurants zijn op de volgende manier ingedeeld:

 • Lichtblauw - glutenvrij menu speciaal voor mensen met coeliakie
 • Oranje - menu met aangeduide glutenvrije opties 
 • Lichtgroen - menu dat op verzoek aangepast kan worden
 • Geel - fastfood

Bij elk restaurant staat een korte beschrijving over wat ze zoal aanbieden. Als je echter op zoek bent naar onze favorieten van deze lijst waarover we uit eigen ervaring spreken, dan lees je best verder.

Aanbevelingen voor geweldige glutenvrije restaurants

NOMO - voor koppels

Restaurant Nomo

Dit Japanse restaurant valt heel erg aan te raden. De glutenvrije opties zijn gemakkelijk te vinden dankzij de duidelijke labels op de kaart. Vergeleken met verschillende andere glutenvrije restaurants in Barcelona is de service in dit restaurant van heel goede kwaliteit. Zo zijn de attente obers duidelijk op de hoogte van wat coeliakie inhoudt. Ze bieden een aangepaste service aan met een speciale glutenvrije saus en ze geven advies over de gerechten op de kaart. In een aangenaam schemerlicht kun je genieten van een eigentijds en trendy decor dat niet pretentieus overkomt. Het is de perfecte plaats voor koppels om uit eten te gaan. Op de kaart vind je vooral sushi, maar je kunt nog uit enkele andere gerechten kiezen. De prijzen zijn er redelijk waardoor het een plekje is om meer dan eens naartoe te gaan. Verwacht je aan een rekening van tussen €20 - €30 per persoon afhankelijk van hoeveel honger je hebt.

 • Adres: Gran de Gràcia 13, 08012, Barcelona
 • Hoe kom je er: Metrostation Diagonal (L3) – stap uit en wandel in noordelijke richting naar Passeig de Gràcia of Fontana (L3) – stap uit en volg Gran de Gràcia
 • Websitehttp://www.gruponomo.com/en/restaurants/nomo/
 • Telefoon: 934 15 96 22

Macrobiotic Zen - kwaliteit aan een goede prijs

Macrobiotic Zen

Dit restaurant zul je met een volle maag verlaten, daar bestaat geen twijfel over! Macrobiotic Zen is een vegetarisch restaurant waar de keuken gebaseerd is op de 'Macrobiotische filosofie'. Dat betekent dat je er enkel eten zult vinden dat niet onnatuurlijk bewerkt is en dat je enkel in de natuur kunt vinden. Het eten is heel gezond waardoor je het restaurant vol energie verlaat. Het enige nadeel is dat je er enkel tussen 13.00 uur en 16.00 uur terechtkunt. Dat nadeel wordt echter al heel vlug tenietgedaan door het feit dat je maar net iets meer dan €10 hoeft te betalen voor een driegangenmenu met grote porties en fantastisch lekkere theeën. Elke dag is er een vast menu waarbij je naar de keuken mag gaan met je dienblad waar je in direct contact komt met de kok. Deze weet maar al te goed wat je bedoelt als je ''soy celiaco'' zegt (uitspraak wordt later verduidelijkt).

Aan een zijde van de keuken zul je verschillende soorten gebak vinden, maar alles wat de keuken binnenkomt, kun je mooi observeren. Op die manier kun je uitgebreid nagaan of er geen besmetting mogelijk is. Sommigen vinden dit veel veiliger dan voedsel dat achter volledig gesloten deuren klaargemaakt wordt.

 • Adres: Carrer de Muntaner 12, 08011, Barcelona
 • Hoe kom je er: Metro Universitat (L1 and L2)
 • Telefoon: 934 54 32 14 - reserveren is niet noodzakelijk

En Ville - hoogstaande keuken aan redelijke prijzen

Restaurant En Ville

De sfeer in dit restaurant is heel aangenaam. Zachte jazzklanken weerklinken er in een klassevolle en moderne setting met eten dat het gevoel van chique elegantie weerspiegelt. Op de kaart staat alles netjes aangeduid en het lijkt erop dat ze altijd een aantal glutenvrije opties aanbieden. De moderne Franse keuken die ze aanbieden is niet pretentieus, ook al omdat de prijzen betaalbaar zijn. Het ligt wat buiten de toeristisch gebaande paden van Barcelona in de Raval-buurt, maar in de namiddag loopt het altijd aardig vol voor de lunch. Bezoek dit restaurant zeker eens! We raden je aan om een reservering te maken.

 • Adres: Carrer Doctor Dou 14, 08001, Barcelona
 • Hoe kom je er: Metrostation Catalunya (L1 and L3)
 • Websitehttp://www.envillebarcelona.es/
 • Telefoon: 933 02 84 67

Flax & Kale - voedzaam en hip

Restaurant Flax & Kale

Dit restaurant is misschien wel een van de beste in Barcelona. Je vindt er gezond feelgood-eten dat voornamelijk vegetarisch is (80%). De niet-vegetarische gerechten bevatten vis (20%). Zelf noemen ze het flexitarian waarbij ze gebruik maken van kwaliteitsvolle ecologische producten. De kaart is te verkrijgen in het Engels, Spaans en Catalaans. Er zijn slechts twee zaken die perfectie in de weg staan. Eerst en vooral leek het personeel niet echt bereid om alles uit de kast te halen om onze groep tevreden te stellen. Het tweede punt is dat de koude versgeperste sapjes een prijs hebben van €4,95 voor 400ml, terwijl het enige alternatief water is. Het zou aangenaam zijn mochten ze 250ml voor €3,10 aanbieden, maar helaas is dat geen optie.

De prijzen van de gerechten zijn niet slecht. Je kunt hier immers eten voor rond €13-15 per persoon, indien je de sapjes overslaat. Afgezien van deze twee puntjes van kritiek is het eten heel lekker en gezond. Het restaurant is modern ingericht en als het mooi weer is, kun je op de bovenverdieping terecht op een zonnig terras. Een bezoek aan Flax & Kale staat garant voor een culinaire ervaring die meer dan de moeite waard is en waarvoor je meerdere malen zult willen terugkeren!

Hoe informeer je het restaurantpersoneel in Barcelona over je glutenintolerantie?

Celiac Passport Card (Spanish)

Het is heel eenvoudig om restaurantpersoneel in te lichten over het feit dat je coeliakie hebt. Je zegt tegen de ober ''Soy celiaco'' als je een man bent en ''Soy celiaca'' als je een vrouw bent. ''Soy'' wordt uitgesproken als in ''paksoy'' en ''celiaco'' wordt uitgesproken als "Ceell·ie·jack·oh/ah". Als je wat verlegen bent of als je denkt dat ze je verkeerd begrepen hebben, dan kun je de afbeelding hiernaast printen in het formaat van een visitekaartje en meenemen in je portefeuille of handtas. Geef het aan de ober en hij/zij zal perfect begrijpen wat je bedoelt.