Beste zonsondergang aan de Costa de la Luz: Playa el Palmar

Strand El Palmar

Op slechts 9 km van het prachtige Santa Lucia ligt een van de mooiste en meest ongeschonden stranden van de Costa de la Luz, zo niet van heel Spanje. 

Playa El Palmar, Costa de la Luz

Playa El Palmar begint al aardig een waar mekka te worden voor mensen die op zoek zijn naar de perfecte zonsondergang. Velen verzamelen zich op de terrassen van de strandcafés of vinden gewoon een aangenaam plekje op een van de vele kilometers ongerepte zandstranden waar El Palmar uit bestaat. 

Playa El Palmar, Costa de la Luz

Er zijn geen hoge flats en andere hoogbouw, geen winkelcentra,... Eigenlijk is er overal weinig bebouwing. El Palmar staat aan de Costa de la Luz zelfs symbool voor de meer dan 7 km maagdelijk witte stranden en onaangetaste kustlijnen. 

Hier is het prima vertoeven voor de wind- en kitesurfer, en het gebied aan de kust staat bekend om de voelbare nabijheid van de stromingen van de Atlantische Oceaan.

Zonsondergang Costa de la Luz

Hoe kom ik er? 

Playa El Palmar ligt op 35 km afstand van Cadiz  en op slechts 7 km van het grotere en drukkere Conil de la Frontera. Kaart

Dingen om te doen

Surfen en nog meer surfen. Het strand Playa El Palmar is wijdverbreid bekend als een van de beste surfstranden in Spanje. Er zijn vele verhuurwinkeltjes voor surfspullen in het dorp.

Wel is een waarschuwing op zijn plaats. De Atlantische Oceaan is erg onvoorspelbaar en El Palmar heeft geregeld last van sterke stromingen die niet makkelijk te overkomen zijn voor onervaren surfers. Voorzichtigheid is dus geboden!

Uit eten - Het beste restaurant is ongetwijfeld La Chanca. Deze voormalige tonijnfabriek is omgetoverd tot gourmet restaurant met grote tuinen die over de zee uitkijken. Wel is het een vrij prijzig restuarant.
Er zijn genoeg voordeligere opties waar u ook prima terecht kunt voor heerlijke gegrilde sardienes of tonijn met gekarameliseerde uien. Nog een glas droge witte wijn erbij... Kan eigenlijk niet mis gaan!

Veel plezier!

Ontdek meer leuke activiteiten aan deze prachtige kust.