Surfen, Spaans en smullen

Vakantie is niet alleen luieren

Vakantie is ook vaak leuke activiteiten ondernemen waar je anders geen of weinig tijd voor hebt. Dat kan vanalles zijn: kookcursussen, excursies, buitensport,... Ook Spaans studeren behoort tot de mogelijkheden! En aangezien veel talenscholen eveneens een sociaal en cultureel middagprogramma aanbieden, biedt een studiereis naar Spanje een ideale mix: het is sociaal, actief en ook nog eens nuttig. 


Tarifa

Wat is een geschikte locatie?

Het hangt af van je ambitie en waarvoor je je Spaanse talenkennis later wilt inzetten. Maar als je gewoon graag de taal wilt beheersen en er tijd in investeert tijdens je vakantie, waarom dan niet het nuttige met het aangename combineren en kiezen voor een strandbestemming? Ook daar zijn er weer veel mogelijkheden, zoals Barcelona, Valencia of Malaga.
Vaak worden bestemmingen aan de Costa de la Luz overgeslagen. En dat terwijl er diverse talenscholen zijn en het recreatieve aanbod erg divers is!

Cadiz gemeentehuis
Het gemeentehuis van Cadiz

Costa de la Luz 

Wat een klinkende naam: 'de Kust van het Licht'. Ze loopt vanaf Tarifa via Cadiz en de provincie Huelva tot aan de monding van de rivier Guadiana. Aantrekkelijk kustplaatsjes zijn o.a. Isla Cristina, El Puerto de Santa María, Cadiz, Conil de la Frontera, Zahara de los Atunes, Los Caños de Meca, Bolonia en Tarifa.

Straat in Tarifa
Typisch straatje in Tarifa

De Costa de la Luz is erg geliefd onder de Spanjaarden die er van heinde en ver en met name uit grote binnenlandse steden zoals Madrid naartoe trekken, vooral in augustus. De regio is wat dat betreft nog erg authentiek Spaans. Je zult er met andere woorden je Spaans uitstekend kunnen oefenen.

Costa de la Luz - Zahara de Los Atunes
Zonovergoten Zahara de los Atunes

Natuur & recreatie

De Costa de la Luz is trotse eigenaar van een natuurlijk delta en beschermd gebied: Coto Doñana. Je kunt er bedreigde diersoorten zoals de Spaanse arend en de Iberische lynx observeren. De Costa wordt in tweeën gesplitst door de rivier Guadalquivir, die uitmondt in Coto Doñana. Er geldt een hoogbouwverbod in bepaalde gedeeltes van de zone en dat is te merken aan het landschap. Er zijn geen hoge flats noch is er sprake van massale projectontwikkeling. Een goed voorbeeld van een prachtig strand daar is Playa El Palmar, gekend voor de beste zonsondergang aan de Costa de la Luz.

Als je vertrekt met de auto vanaf Tarifa richting Cadiz, kom je langs Bolonia (zie nummer 7 in onze Top 10 Naturistenstranden in Andalusië) en vele andere kleine kustplaatsjes, en rijd je door een bijzonder en groen natuurlandschap. Hippieparadijsjes zoals Caños de Mecca en Barbate nodigen uit tot het drinken van een verkoelende mojito op een ontspannen en onpretentieus terras.

Mojitos

Te doen en te zien

Wat valt er nog meer te beleven? Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken: wandelen, golfen, snorkelen, duiken en natuurlijk surfen! Tarifa is het paradijs voor de kitesurfer, hoewel de surfer (in de winter met name) en de windsurfer dit piepkleine plaatsje ook graag opzoeken. Er zijn vele surfscholen die zowel losse lessen als intensieve cursussen aanbieden tussen de 3 en 7 dagen. Een surfkamp is ook een goed idee, zeker voor kinderen.

Bolonia - surfing

Smullen!

Zoals overal in Andalusië is uit eten gaan altijd een feest en erg goed te doen voor iedere portemonee. De regio staat onder andere bekend om haar atún rojo con cebolla caramelizada, oftewel rode tonijn met gekarameliseerde ui. Een delicatesse zonder graatjes. En andere smakelijk specialiteit is de jamón de jabugo uit de naburige provincie Huelva, die naast goudgele stranden ook beschikt over indrukwekkende sierras waar de hamproductie plaatsvindt.

Atun rojo tipico de Conil
Atun de Conil

 

Lees ook: Zahara de la Sierra, uniek dorpje in de provincie Cádiz.