Gids over de stranden van Calpe

Calpe is een stad aan de Costa Blanca, beroemd om haar witte zandstranden en ruige baaitjes. Calpe is synoniem met de Peñón de Ifach, een indrukwekkende kalksteenrots die op de lijst staat van de zeven wonderen van Valencia en de thuisbasis is van heel wat vogels, zoogdieren en reptielen. Naast dit natuurpark heeft Calpe heel wat mooie stranden te bieden.

Video - Stranden van Calpe

Calpe is een populaire bestemming voor een vakantie aan de Costa Blanca, maar het is er niet zo druk als in andere vakantieoorden, zoals Benidorm en Alicante. Ontdek stedelijke stranden met tal van voorzieningen, ontspanningsmogelijkheden voor kinderen en intieme baaitjes voor koppels. De stranden in Calpe zijn perfect om het zeeleven te ontdekken, er even helemaal uit te zijn en te relaxen.

Playa de la Fossa

Playa de La Fossa, Calpe

Playa Levante of Playa de la Fossa is het ideale strand voor gezinnen met een ruim aanbod aan voorzieningen, een van de redenen waarom op het strand een Blauwe Vlag wappert. Langs het strand ligt een promenade met tal van restaurants, bars en winkels. Aan Playa de la Fossa kan je gemakkelijk de hele dag doorbrengen. 

Playa de la Fossa is het hoofdstrand van Calpe en is populair door de uitstekende omstandigheden om te zwemmen. Het water is er schoon, kalm en doorzichtig en dus perfect voor gezinnen met jonge kinderen. La Fossa ligt bovendien vlak onder de Peñón de Ifach, die majestueus uit de zee oprijst en met haar natuurlijke vegetatie voor een spectaculair uitzicht zorgt.

Het strand is gemakkelijk toegankelijk en de weg ernaartoe is duidelijk aangegeven. Je kan gratis parkeren aan Avenida Juan Carlos I of op de parkeerplaatsen aan de hotels rond het strand.

El Racó

Huur een vakantiehuis in Calpe en breng een dag door aan het ruige El Racó. Deze kleine baai ligt aan de voet van de Peñón de Ifach. Je kan er genieten van een fantastisch uitzicht, kalm water en het fantastische onderwaterleven. Voor natuurliefhebbers is er de ecologische Príncesa de Asturias-wandelroute, die aan El Racó begint. Er zijn faciliteiten en bovendien is het strand toegankelijk via de haven en de Príncipe de Asturias-promenade.

Cala Gasparet

Op zoek naar een afgelegen strand in Calpe? Dan ben je in Cala Gasparet aan het juiste adres, aangezien het enkel toegankelijk is via de zee. De avontuurlijk aangelegde types onder ons kunnen een kajak huren en naar de baai kajakken. Mag het wat luxueuzer zijn? Dan kan je terecht bij de twee lokale zeilclubs, Real Club Náutico de Calpe en Club Náutico de Puerto Blanco. Huur een zeilboot, ga even voor anker liggen en zwem naar de kust.

Cala Gasparat ligt tussen Puerto Blanco in Calpe en de Campomanes-haven van Altea. Als je wat geluk hebt, kan het zijn dat je deze baai de hele dag voor jezelf hebt.

Cala Del Morelló

Cala del Morelló is een speciaal strand met Romeinse overblijfselen, de Baños de la Reina. Dit zijn rotsbassins die je al zwemmend kan ontdekken. Ze deden vroeger trouwens dienst als viskwekerij en thermale baden. Cala del Morelló beschikt over alle nodige voorzieningen en is heel erg geschikt voor jonge kinderen door het ondiepe, kalme water. Je kan de baai bereiken via de Infanta Elena-promenade.

Playa Del Arenal Bol

Het grootste strand van Calpe ligt aan de andere kant van de Peñón de Ifach. Deze lange, witte zandstrook leent zich perfect tot een gezinsvakantie aan de Costa Blanca. Je kinderen kunnen zich hier naar hartelust uitleven in het water en zandkastelen bouwen, terwijl je later op de dag kan genieten van een drankje of een lunch in een van de vele restaurants en bars.

Cala Calalga

Cale Calalga is een rustige baai met turquoise water die aan de voet van een korte, hellende weg ligt. Met een gevarieerd en spectaculair zeeleven is het een droomplek voor duikers en snorkelaars. Sponsdieren, zeeanemonen, octopussen en murenen zijn maar enkele van de fascinerende diersoorten die hier het onderwaterlandschap kleuren. Ook scholen zeebrasem, lipvissen en juffertjes kan je hier vaak met het blote oog waarnemen. Door de vorm van de baai komen de golven hier kalm aanrollen, waardoor het een goede plek is voor gezinnen en jonge, onervaren zwemmers.

Cala Manzanera

Cala Manzanera ligt vlak bij de Puerto Blanco-haven. Heel kenmerkend zijn de unieke architecturale structuren van Ricardo Bofill boven aan de baai. De geometrische vormen en de felle kleuren zorgen voor een interessant contrast met deze rustige baai. Vergeet niet alles mee te brengen voor een dag aan het strand, aangezien er enkel toiletten zijn, maar geen verdere faciliteiten.

Cala Les Bassetes

Cala Les Bassetes, Calpe

Cala Les Bassetes is een andere rustige baai met een spectaculair uitzicht op de Peñón de Ifach en Playa de la Fossa. Er vlak naast ligt de kleine jachthaven van Bassetes. Voor watersporten moet je hier zijn, aangezien de omstandigheden er vaak uitstekend zijn. Duiken en snorkelen zijn maar twee van de sporten die je hier kan beoefenen. Heel veel voorzieningen zijn er niet, maar je kan wel terecht in een restaurant voor verse vis en traditionele gerechten van de Costa Blanca.

Cala Les Bassetes ligt nogal afgelegen en heeft kalm, azuurblauw water. Je kan deze baai bereiken met de auto, die je dan achterlaat op de parking, of te voet, via de het ecologische wandelpad van Benissa. Als je dit pad volgt, kom je in andere omliggende baaitjes uit. 

Playa Del Cantal Roig

Playa del Cantal Roig ligt aan de vissershaven van Calpe. Je vindt er heel wat voorzieningen, wat het een heel geschikt strand maakt voor een bezoekje tijdens een gezinsvakantie in Calpe. Het valt perfect te combineren met een verkenningstocht door de haven, waar je een visveiling bij kan wonen en vervolgens van de lokale vis kan proeven in een van de vele gespecialiseerde restaurants.

Cala Del Mallorquí

Om het charmante Cala del Mallorquí (tussen Les Bassetes en Calalga) te bereiken, moet je het Voramar-wandelpad volgen. Op een bijna geheime locatie is het heerlijk pootjebaden in kristalhelder water met de Peñón de Ifach op de achtergrond. Koppels hoeven niet verder te zoeken, want in Cala del Mallorquí is het romantiek troef tijdens je vakantie in Calpe.

Een vakantie aan de Costa Blanca is allesbehalve compleet zonder een tochtje langs de verschillende stranden van Calpe. Ontdek de natuurlijke baaitjes en stedelijke zandstroken en geniet van de zon en het kalme water aan een paradijselijke kustlijn.

Kaart