Het beste strand aan de Costa del Sol – Playa El Canuelo

El Cañuelo wordt vaak het ‘beste strand’ van de Costa del Sol genoemd. De stranden in en rond het natuurreservaat Los Acantilados de Maro zijn zeker fantastisch. Wat zou dit strand nu nog meer te bieden kunnen hebben? 

Playa el Canuelo, Costa del Sol

Aan de Costa del Sol liggen verschillende afgelegen baaitjes met transparant helder water. Je kunt je er volledig weg van de wereld wanen, of toch zeker weg van het zogenaamde ‘cliché strand aan de Spaanse Costa’.

Toegankelijkheid

Een van de belangrijkste redenen voor velen om Playa El Cañuelo toch maar over te slaan, is de noodzaak om een pendelbus naar het strand beneden te nemen.

Bus stop Canuelo beach

Aangezien het strand in een beschermd gebied ligt, ben je namelijk verplicht de auto op de top van de berg achter te laten en dan de bus te nemen.

Gezinnen met kinderen bijvoorbeeld, die vaak heel wat strandspullen bij zich hebben, vinden dit wellicht een obstakel. En dan moet je, vooral in de zomer, nog even door de wachtrij voor de bus. 

Eenmaal je echter op het strand aankomt, ben je dit allemaal vergeten. Het is absoluut de moeite waard!

Kristalhelder water vol vis

Baai Costa Tropical

Zoals bijna alle stranden in het gebied, is El Cañuelo een inham met een kiezelstrand.Het water lijkt haast niet van deze wereld, uitzonderlijk schoon, kristalhelder en vol met vis!

Je hoeft er niet eens een paar meter voor te zwemmen: snorkelen is hier in een woord fantastisch!

Sportievelingen kunnen ook zwemmen naar de naburige baaien, om er volledig verlaten stukken strand en onderwater grotten te ontdekken.

Het beste strand van de Costa del Sol? Misschien. Het heeft in elk geval alles om een grote favoriet te zijn!

De weg ernaartoe

Playa El Canuelo, Costa Tropical

Het natuurgebied Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo is een beschermd gebied van 1814 hectare kliffen, stranden en baaien. Het ligt net op de grens met Malaga en Granada, en is verrassend eenvoudig om doorheen te rijden via de N-340.

El Cañuelo ligt 13km ten oosten van Nerja. Het is goed aangegeven, er is een kleine rotonde; rijd de N-340 af net na het 402 KM teken.

Neemt u de nieuwe snelweg, rijd dan richting Almeria en neem de afslag naar La Herradura. Volg de weg naar beneden naar de kust en neem de N-340 richting Malaga. Het lijkt alsof je parallel terugkeert langs een andere weg. De afslag wordt duidelijk aangegeven - langs ongeveer vijf kilometer.

Parkeer aan de top van de klif en neem de shuttlebus naar beneden - op het moment van schrijven was de prijs 2 € heen en terug voor volwassenen, en reisden kinderen gratis mee.

Voorzieningen

Vis lunch Playa El Canuelo

Er zijn twee restaurants. Een ervan is nieuw en lijkt bijna voortdurend gesloten. De andere is zeer goed, maar vrij duur. Het uitzicht, het eten en de sfeer maken het dan wel weer erg verleidelijk!

In een natuurpark als dit zijn er geen andere faciliteiten; denk er dus aan al het nodige zelf mee te brengen - van zonbeschermingsproducten tot voldoende drinkwater!

Je kunt er ook fantastisch wandelen tussen Playa El Cañuelo en het naburige Playa de Cantarrijan.

Wandeling tussen Cantarrijan en Canuelo strand

Voor sportievelingen is stand-up paddle surf vanaf het Cantarrijan strand een echte aanrader!