Beste stranden van Marbella - afl. Playa Fontanilla

Playa Fontanilla of Fontanilla beach is vaste favoriet onder zowel inwoners van Marbella als vakantiegangers.

Fontanilla is het meest centraal gelegen strand van Marbella's Top Tien Stranden.

Vanaf het oude centrum van Marbella is het een gemakkelijke en lichte wandeling.

Het strand wordt geklassificeerd als strand met een 'hoge bezettingsgraad'. Dat is ook niet zo gek want Playa Fontanilla is  één van  Marbella's meest populaire en mooiste stadsstranden!

Over Fontanilla beach

Playa la Fontanilla Marbella

 

Fontanilla strand is 1 km lang en 30 meter breed.

Het strand begint bij de haven van Marbella ( niet te verwarren met Puerto Banús) en loopt parallel aan de zeepromenade

Het zand is mooi fijn en goudgeel.

 

Playa la Fontanilla Marbella

Voorzieningen

Als stadsstrand zijn alle mogelijke voorzieningen er binnen handbereik: tal van strandbarretjes, restaurants en activiteiten. Ook zijn er douches, toiletten en strandwachten (in de zomermaanden).

De nieuwe Paseo marítimo strandpromenade wordt omzoomd door kiosken, bars en restaurants. Er zijn biocopen in de buurt, diverse winkelcentra, gyms.... Alles wat je maar kunt wensen!

Eén van de best geprijsde restaurants is restaurante La Red. Op het menu staan lokale zeevruchten en visgrechten, met daarnaast meer traditionele lokale favorieten zoals paella en vleesgerechten. De prijzen zijn redelijk en de bedieining is vlot en opgeruimd, wel zo prettig voor een etentje met het gezin!

Video over Playa Fontanilla

Hoe komt u er?

Playa Fontanilla ligt op wandelafstand vanaf het centrum van Marbella - kaart

 

Playa de la Fontanilla Marbella map

 

Vanaf Marbella - Fontanilla beach ligt ca. 600meter ten westen van Marbella's Parque de la Constitución. Eenvoudigweg niet te missen!

Vanaf Malaga - de snelste route is de A7 richting Marbella centrum. Neem afrit 182 richting Nagüeles. Rechtdoor aanwijzingen volgen naar het centrum om uiteindelijk op  Bulevar de Ashmawy uit te komen; volg de weg naar beneden richting het strand. Er zijn meerdere parkeergarages in de buurt.