Top 10 stranden van Lanzarote

Op Lanzarote vind je enkele van de mooiste stranden van de Canarische Eilanden terug. Op Lanzarote vinden we zowel stranden met het typische, zwarte vulkanische zand als lange goudkleurige zandstranden en heldere waters terug. Wij hebben dan ook op geen inspanning gekeken in onze zoektocht naar de beste stranden op Lanzarote. 

Ontdek waar deze stranden gelegen zijn en stippel je reisplan uit. Kom te weten wat je mag verwachten en welke stranden gemakkelijk te bereiken tijdens je vakantie op Lanzarote.

1. Playa Francesa

Playa Francesa

Als je snakt naar wat rust, stap dan op de ferry van Órzola naar La Graciosa, het onofficiële achtste eiland van de Canarische Eilanden. Algemeen wordt aangenomen dat de piratenroman Schateiland van Robert Louis Stevenson zich hier afspeelt, maar vandaag de dag zal je er meer jachten dan piratenschepen aantreffen. Het mooiste strand van het eiland, Playa Francesa, ligt op zo'n 45 minuten wandelen van de hoofdstad Caleta de Sebo.

De lokale inwoners houden de hoofdstad van het eiland piekfijn door elke ochtend  het zand in de straten bijeen te vegen. Om je te verplaatsen op het eiland kan je gebruik maken van een 4X4, een fiets of je kan ook gewoon lopen. Welke optie verkies jij om La Graciosa te verkennen?

Gemeente: Teguise

Lengte: 435 meter

Ideaal voor: families, vriendengroepen en snorkelliefhebbers

2. Playa de Papagayo

Playa de Papagayo

De naam is wat ongelukkig gekozen want er bestaat niet één Playa de Papagayo het is een hele reeks van verschillende stranden. Het grootste Papagayo-strand is het laatste dat je aantreft voor Punta del Papagayo wanneer je in oostelijke richting reist vanuit Punta Blanca. De Papagayo-stranden liggen buiten de gebaande paden en zijn het best te voet of met een 4X4 bereikbaar via een grindweg. Een andere optie om het strand te bereiken is een watertaxi.

Je kan je eigen eten en drinken meebrengen naar het strand of je kan natuurlijk ook een hapje eten in de chiringuito (strandbar) gelegen boven het Papagayo-strand. Hier zal je wel wat meer geld op tafel moeten leggen dan wanneer je bijvoorbeeld in een lokale bar gaat eten. Daartegenover staat wel dat het een heel mooie plek en een idyllisch decor is om van de zonsondergang te genieten.

Gemeente: Tías

Lengte: 120 meter

Ideaal voor: families met jonge zwemmers, snorkelaars

3. Playa Chica

Playa Chica

Huur een villa in Puerto del Carmen om op wandelafstand te verblijven van Playa Chica, één van de mooiste stranden van Lanzarote. Het Playa Chica-strand, ook wel Pila de la Barrila genoemd, is een afgeschermd strand dat gekenmerkt wordt door rustig water. Dit maakt het een populaire plek onder duikers die heel graag een glimp willen opvangen van de vaak gespotte Felix, een tandbaars van zo'n 50 kilo. 

Gemeente: Tías

Lengte: 90 meter

Ideaal voor: duikers, koppels, families

4. Playa de Famara

Playa de Famara

Wat een oneindig strand lijkt, is in werkelijkheid een zandstrook van verschillende kilometers lang. Een hapje eten op Playa de Famara zelf zal er niet inzitten omdat de wind een belangrijke factor is waar je rekening mee moet houden. Gelukkig zijn er tal van bars met zicht op zee waar je wat meer beschut bent tegen de wind en waar je tanden niet zullen knarsen door het zand dat tussen je broodje terechtgekomen is.

Playa de Famara is één van de beste stranden van Lanzarote om je in de golven te begeven en het zal je dan ook niet verbazen dat het een populair strand is onder surfers. Magic Seaweed geeft je zelfs gratis de kans om 10 dagen de vooruitzichten van de golven op het strand te bekijken. Hierdoor kan je de swell en de wind nauwlettend in de gaten houden. Dit is ook één van Lanzarote's beste naaktstranden. 

Gemeente: Teguise

Lengte: 6 kilometer

Ideaal voor: surfers, nudisten 

5. Playa Flamingo

Playa Flamingo

De palmbomen en de parasols zullen voor wat welgekomen schaduw zorgen wanneer de zon genadeloos heet is op Playa Flamingo. Als je nog meer schaduw wenst dan kan je terecht in de bars en de restaurants naast de promenade aan dit populaire Playa Blanca-strand. Vergeet zeker je slippers niet om je voeten te beschermen tegen het hete witte zand.

Gemeente: Yaiza

Lengte: 200 meter

Ideaal voor: families, vriendengroepen

6. Playa de las Conchas

Playa de Las Conchas

Op het kleine eiland La Graciosa vinden we een verzameling aan kleine baaitjes die bekendstaan als de Playas de las Conchas. Een van deze stranden is Playa La Graciosa waar je perfect aan je kleurtje kan werken. Het is één van de beste naaktstranden van Lanzarote waar indrukwekkende golven het zeelandschap sieren. Als je voor het eerst naakt gaat op een strand dan is dit de uitgelezen plek aangezien je hier meer schelpen dan mensen zal aantreffen.

Een zwempartij zal niet lang duren op dit strand want het water oefent als het ware een boemerangeffect uit. Wellicht is het beter om heerlijk te relaxen en de naburige eilanden Montaña Clara, Roque del Este en Alegranza te bekijken. Geniet van de rust die heerst op dit strand en neem eventjes een beetje gas terug.

Gemeente: Teguise

Lengte: 610 meter

Ideaal voor: naturisten, natuurliefhebbers, koppels

7. Playa Blanca

Playa Blanca

Verblijf in een vakantiehuis in Playa Blanca en ervaar de charme van wat ooit een vissersdorpje was. Vandaag de dag is het één van de meest gezinsvriendelijke resorts van Lanzarote. Vlakbij vind je heel wat restaurants, net als heel wat plekjes waar je een lekker koud ijsje kan eten. Gemakshalve ligt het busstation van Playa Blanca op maar zo'n 10 minuten wandelen van het strand.

Gemeente: Yaiza

Lengte: 40 meter

Ideaal voor: families, vriendengroepen

8. Playa Caletón Blanco

Playa Caletón Blanco

Net als op andere eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife, is ook de noordkust van Lanzarote onbemind door het grote publiek omdat heel wat toeristen vaak de resorts in het zuiden opzoeken. Toch kunnen hier enkele van Lanzarote's beste stranden teruggevonden worden. Het Órzola Caletón Blanco-strand is absoluut de moeite waard! Het is immers een prachtige plek waar de donkere tinten van de lavarotsen en het witte zand in harmonie samenkomen.

Het strand maakt deel uit van het malpais (slechte land) dat behoort tot de La Corona-vulkaan. Het is één van de natuurlijkste en wildste stranden van Lanzarote wat met zich meebrengt dat je je auto niet op een parking kwijt kan maar gewoon op het strand zelf moet parkeren. De natuurlijke zwembaden die hier door het getij gecreëerd worden, zijn ideaal voor kinderen en familievakanties op Lanzarote

Gemeente: Haría

Lengte: 500 meter

Ideaal voor: natuurliefhebbers, families

9. Playa de Mujeres

Playa de Mujeres

Het grootste strand van de Papagayo-stranden is ook meteen het drukste. Misschien heeft dat wel iets te maken met de ligging want Playa de Mujeres is het eerste strand van de Papagayo-reeks dat je tegenkomt als je uit de richting van Playa Blanca komt. Naast strandliefhebbers komen ook geschiedenisliefhebbers hier aan hun trekken met overblijfselen van een kalksteengroeve en bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Ook onder de naturisten is Playa de Mujeres erg populair.  

Gemeente: Yaiza

Lengte: 395 meter

Ideaal voor: naturisten, vriendengroepen

10. Playa de la Cera

Playa de la Cera

Een derde en laatste exemplaar van de Papagayo-stranden is ook het laatste strand van deze top tien. Net zoals de andere Papagayo-stranden is de natuurlijke schoonheid van Playa de la Cera grotendeels bewaard gebleven door de moeilijke toegankelijkheid. Haal dus je 4x4 van stal of haal je oude wandelschoenen van onder het stof om een van de mooiste natuurlijke wonderen van het eiland te bezoeken. 

Gemeente: Yaiza

Lengte: 105 meter

Ideaal voor: koppels, natuurliefhebbers

 

Aanbevolen artikelen: