Top 10 stranden van Lanzarote

Op Lanzarote vind je enkele van de mooiste stranden op de Canarische Eilanden. Wij hebben dan ook op geen inspanning gekeken in onze zoektocht naar de beste stranden op het prachtige vulkanische eiland.

Ontdek waar deze stranden gelegen zijn en stippel je reisplan uit. Kom te weten wat je mag verwachten en welke stranden gemakkelijk te bereiken tijdens je vakantie op Lanzarote.

1. Playa Francesa

Playa Francesa

Als je snakt naar wat rust, stap dan op de ferry van Órzola naar La Graciosa, het officieuze achtste eiland van de Canarische Eilanden. Algemeen wordt aangenomen dat de piratenroman Schateiland van Robert Louis Stevenson zich hier afspeelt, maar vandaag de dag zal je er meer jachten dan piratenschepen aantreffen. Het mooiste strand van het eiland, Playa Francesa, ligt op zo'n 45 minuten wandelen van hoofdstad Caleta de Sebo.

De lokale inwoners houden de hoofdstad van het eiland piekfijn door elke ochtend  het zand in de straten bijeen te vegen. Om je te verplaatsen op het eiland kan je gebruik maken van een 4X4, een fiets of je kan ook gewoon lopen. Welke optie verkies jij om La Graciosa te verkennen?

Gemeente: Teguise

Lengte: 435 m

2. Playa de Papagayo

Playa de Papagayo

De naam is wat ongelukkig gekozen want er bestaat niet een Playa de Papagayo maar wel een reeks van verschillende stranden die ook wel de Playas de Papagayo genoemd worden. Het grootste Papagayo-strand is het laatste dat je aantreft voor Punta del Papagayo wanneer je in oostelijke richting reist vanuit Punta Blanca. De Papagayo-stranden liggen buiten de gebaande paden en zijn het best te voet of met een 4X4 bereikbaar via een grindweg. Een andere optie om het strand te bereiken is een watertaxi.

Je kan je eigen eten en drinken meenemen naar het strand of je kan natuurlijk ook een hapje eten in de chiringuito (strandbar) gelegen boven het Papagayo-strand. Hier zal je wel wat meer geld op tafel moeten leggen dan wanneer je bijvoorbeeld in een lokale bar gaat eten. Daartegenover staat wel dat het een heel mooie plek en een idyllisch decor is om van de zonsondergang te genieten.

Gemeente: Tías

Lengte: 120 m

3. Playa Chica

Playa Chica

Huur een villa in Puerto del Carmen om op wandelafstand te verblijven van Playa Chica, een van de mooiste stranden van Lanzarote. Het Playa Chica-strand, ook wel Pila de la Barrila genoemd, is een afgeschermd strand dat gekenmerkt wordt door rustig water. Dit maakt het een populaire plek onder duikers die heel graag een glimp willen opvangen van de vaak gespotte Felix, een tandbaars van zo'n 50 kilo. 

Gemeente: Tías

Lengte: 90 m

4. Playa de Famara

Playa de Famara

Wat een oneindig strand lijkt, is in werkelijkheid een zandstrook van wel enkele kilometers lang. Een hapje eten op Playa de Famara zelf zal er niet inzitten omdat de wind een belangrijke factor is waar je rekening mee moet houden. Gelukkig zijn er tal van bars met zicht op zee waar je wat meer beschut bent tegen de wind en waar je tanden niet zullen knarsen door het zand dat in je broodje terechtgekomen is.

Playa de Famara is een van de beste stranden van Lanzarote om je in de golven te begeven en het mag dan ook niet verbazen dat het een populair strand is onder surfers. Magic Seaweed geeft je zelfs gratis de kans om 10 dagen de vooruitzichten van de golven op het strand te bekijken. Hierdoor kan je de swell en de wind nauwlettend in de gaten houden.

Gemeente: Teguise

Lengte: 6 km

5. Playa Flamingo

Playa Flamingo

De palmbomen en de parasols zullen voor wat welgekomen schaduw zorgen wanneer de zon genadeloos heet is op Playa Flamingo. Als je nog meer schaduw wenst dan kan je terecht in de bars en de restaurants naast de promenade aan dit populaire Playa Blanca-strand. Vergeet zeker je slippers niet om je voeten te beschermen tegen het hete witte zand.

Gemeente: Yaiza

Lengte: 200 m

6. Playa de las Conchas

Playa de Las Conchas

Op het kleine eiland La Graciosa zal je een verzameling van kleine baaitjes vinden die bekendstaan als de Playas de las Conchas. Een van deze stranden is Playa La Graciosa waar je perfect aan je kleurtje kan werken. Het is een van de beste naaktstranden van Lanzarote waar indrukwekkende golven het zeelandschap sieren. Als je voor het eerst naakt gaat op een strand dan is dit de uitgelezen plek aangezien je er meer schelpen dan mensen zal aantreffen.

Een zwempartij zal niet lang duren op dit strand want het water oefent als het ware een boemerangeffect uit. Misschien is het wel een beter idee om heerlijk te relaxen en de naburige eilanden Montaña Clara, Roque del Este en Alegranza in je op te nemen. Geniet van de rust die heerst op dit strand en doe het even wat rustiger aan.

Gemeente: Teguise

Lengte: 610 m

7. Playa Blanca

Playa Blanca

Verblijf in een vakantiehuis in Playa Blanca en ervaar de charme van wat vroeger een vissersdorpje was. Vandaag de dag is het een van de meest gezinsvriendelijke resorts van Lanzarote. Vlakbij vind je heel wat restaurants, net als heel wat plekjes waar je een lekker koud ijsje kan eten. Gemakshalve ligt het busstation van Playa Blanca op maar zo'n 10 minuten wandelen van het strand.

Gemeente: Yaiza

Lengte: 40 m

8. Playa Caletón Blanco

Playa Caletón Blanco

Net als op andere eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife, is ook de noordkust van Lanzarote onbemind door het grote publiek omdat heel wat toeristen vaak de resorts in het zuiden opzoeken. Het Órzola Caletón Blanco-strand is echter heel erg de moeite waard. Het is immers een prachtige plek waar de donkere tinten van de lavarotsen en het witte zand in harmonie samenkomen.

Het strand maakt deel uit van het malpais (slechte land) dat behoort tot de La Corona-vulkaan. Het is een van de natuurlijkste en wildste stranden van Lanzarote wat met zich meebrengt dat je je auto niet op een parking kwijt kan maar gewoon op het strand zelf moet parkeren. Kinderen kunnen zich bovendien volop uitleven in de natuurlijke zwembaden die door het getij gecreëerd worden. Kortom, een heerlijk strand om te bezoeken tijdens je verblijf in een vakantiehuis op Lanzarote.

Gemeente: Haría

Lengte: 500 m

9. Playa de Mujeres

Playa de Mujeres

Het grootste strand van de Papagayo-stranden is ook het drukste. Misschien heeft dat wel iets te maken met de ligging want Playa de Mujeres is het eerste strand van de Papagayo-reeks dat je tegenkomt als je uit de richting van Playa Blanca komt. Naast strandliefhebbers komen ook geschiedenisliefhebbers hier aan hun trekken met overblijfselen van een kalksteengroeve en bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. 

Gemeente: Yaiza

Lengte: 395 m

10. Playa de la Cera

Playa de la Cera

Een derde en laatste exemplaar van de Papagayo-stranden is ook het laatste strand van deze top tien. Net zoals de andere Papagayo-stranden is de natuurlijke schoonheid van Playa de la Cera grotendeels bewaard gebleven door de moeilijke toegankelijkheid. Haal dus je 4x4 van stal of haal je oude wandelschoenen van onder het stof om een van de mooiste natuurlijke wonderen van het eiland te bezoeken. 

Gemeente: Yaiza

Lengte: 105 m

Appartement in Guatiza

 • 1 slaapkamer
 • 2 personen
 • 1 badkamer
 • 1 toilet
 • 45 m² woning
 • 85 m2 tuin
 • Wifi
 • Patio
 • Tuinmeubilair

Pension in Playa Blanca

 • 2 slaapkamers
 • 4 personen
 • 2 badkamers
 • 65 m² woning
 • 50 m² terras
 • 300 m2 tuin
 • Privé-zwembad
 • Verwarmd zwembad
 • Wifi
Id: 76088 Voeg toe aan lijst Verwijder Verwijder
€ 826 - 1.528/week € 118 - 218/nacht Toon informatie

Landhuis in Guatiza

 • 2 slaapkamers
 • 4 personen
 • 1 badkamer
 • 1 toilet
 • 200 m² woning
 • 300 m2 tuin
 • Wifi
 • Patio
 • Ligbedden
X
Win een cadeaubon ter waarde van 750€!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op €750 voor je volgende vakantie naar Spanje.


Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord
 Win een cadeaubon ter waarde van 750€! 
VakantiehuizenSpanje.nl gebruikt haar eigen cookies en cookies van derde partijen. Zo proberen wij onze dienstverlening te verbeteren en je advertenties te tonen aangepast aan je voorkeuren door je surfgedrag te analyseren. Om de instellingen te veranderen en voor meer informatie klik hier.