Malaga's mooiste dakterrassen

Malaga is hip! Denken we maar aan de nieuwste attracties, zoals de vernieuwde gastromarkt Mercado de la Merced in hartje Malaga. Hoofdstad Madrid heeft ook zo een paar leuke markten. En net als Madrid heeft Malaga verschillende coole dakterrassen! Logisch, want de zon schijnt er meer dan 3.200 uur per jaar; ontspanning in de aangename buitenlucht is er simpelweg een way of life!

 

 

De voordelen van een dakterras zijn makkelijk te raden:

- Hoewel je midden in het centrum bent, valt de stilte en rust op die je er vindt, hoog boven het verkeerslawaai en de stadsdrukte.

dakterras van AC Hotel Palacio, Malaga

- Het uitzicht is er spectaculair. Zowel de zonsondergang als het zicht op het verlichte Malaga by night zijn adembenemend en een van de mooie dingen die het stadsleven te bieden heeft. Maak die magie mee, want Málaga neemt een geheel andere dimensie aan onder het licht van maan en sterren... 

Wij kunnen ons geen betere manier voorstellen om van een lente-, zomer of herfstavond in Malaga te genieten, of wel?

Sinds wanneer zijn dakterrassen een attractie in Malaga?

Zicht vanaf dakterras van AC Hotel Malaga Palacio

In Malaga komt men al op dakterrassen samen sinds begin jaren '80. Er werd in families en groepjes vrienden naar bijvoorbeeld voetbalwedstrijden gekeken. Alsof je hoog boven in de ring van het stadion zit te kijken! Het concept was zo populair dat sommige groepen voetbal- en terrasfans de bijeenkomsten gingen organiseren, compleet met entree en een drankje. Pas sinds de bouw van hoge hotels begon men het dakterras echter als uitje te waarderen.  

Waar vind je de beste dakterrassen van Malaga?

Tegenwoordig hebben vooral hotels / hostels de beste dakterrassen. Voor een panoramisch uitzicht van Málaga's historische centrum, kun je het dak op van:

Terraza hotel Molina Lario, Malaga

- Het 15 verdiepingen tellende AC Hotel Málaga Palacio (Cortina del Muelle, 1 - kaart - 2 eerste foto's)  en het hotel vlakbij aan de overkant, Molina Lario (Molina Lario, 22 - kaart - te zien op de foto hierboven en het videobeeld bovenaan), bieden beide een schitterend uitzicht, onder het genot van een cocktail.

- Hotel Centro (Mármoles, 6 - kaart).

- De Oasis Hostel (San Telmo, 14 - kaart). 

- Ook het dakterras van restaurant Alea (calle Fajardo, 11 - kaart) is de moeite waard.

Terraza Club del Chinitas Urban Hostel, Malaga

- Of wat dacht je van het prachtige zicht op de verlichte Kathedraal dat je vanaf de Terrazas Club van de Chinitas Urban Hostel kunt krijgen? (hierboven op de foto) 

En wist je dat je van de Kathedraal van Malaga tegenwoordig ook kunt beklimmen voor een spectaculair uitzicht op de stad? Meer info: Een dagje Malaga.

 

Vista de Málaga desde Gibralfaro

Vanaf stadsheuvel en kasteel Gibralfaro heb je natuurlijk ook prachtig uitzicht op de stad. De foto hiervan heb je al ongetwijfeld op een van de ansichtkaarten van Malaga gezien. Meer info: 10 Gratis Bezienswaardigheden in Malaga.

Malaga is voortdurend in evolutie, en dakterrassen zijn een geweldige plek om die stedelijke ontwikkelingen te ontdekken, zoals het contrast tussen historische en moderne architectuur.  Bovenal bieden ze de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de skyline van Malaga. Veel plezier alvast!

Inspiratie opgedaan? Boek een vakantieappartement of huis in Malaga!