Beste stranden van Marbella - Afl. Playa de Río Real, Los Monteros

Dit strand staat ook wel bekend als Playa Pinillo en maakt deel uit van 2 km strand onder de naam Los Monteros. Het ligt halverwege tussen Playa Alicate en Bounty Beach.  Het is een van de Beste Stranden van Marbella.

Over Rio Real beach

Playa de Rio Real Marbella

 

De nabijheid van het centrum van vakantiebadplaats Marbella en de schoonheid van de omgeving zorgen ervoor dat  Playa de Rio Real erg populair is bij vakantiegangers. Tijdens de zomermaanden kan het er aardig druk zijn.

Het strand bestaat uit vrij grof, donker geel zand en heeft een lengte van ongeveer 400 meter; het is ca. 30 meter breed.

Rio Real maakt deel uit van 2 kilometer uitgestrekt strand, ook wel genaamd Los Monteros. 

Playa Realejo, Playa Cortijo Blanco, Playa El Ancon en Playa Pinomar liggen allemaal binnen loopafstand van elkaar en maken deel uit van dezelfde kuststrook.

Voorzieningen

Rio Real beach Marbella

 

Het strand wordt geregeld schoongemaakt en biedt aardig wat voorzieningen. Er zijn parasols en zonnenbedden om te huren.  Als je een klein stuk loopt, kom je vanzelf allerlei watersportmogelijkheden tegen, van jet ski's tot bananenboten. 

Parkeren tijdens de zomermaanden kan lastig zijn en we raden daarom aan altijd op tijd aan te komen (rond 09.00 uur). Het strand is namelijk erg populair en er zijn niet voldoende parkeerplaatsen. Een andere mogelijkheid is de bus vanaf het centrum van Marbella. Deze gaat tijdens de zomermaanden iedere 30 minuten. Je kunt het beste even navragen bij het VVV (oficina de turismo) kantoor waar de halte is. 

Playa Rio Real ligt eveneens aan de golfbaan Rio Real golf, een van Marbella's populaire golfbanen. Het biedt hotelvoorzieingen, restaurants en diverse bars. 

Het exclusieve Trocadero Arena restaurant ligt direct aan het Rio Real strand. Het is vrij prijzig - een voorgerecht begint vanaf 15€, een huissalade 18€, paella 18€ pp, vis en vlees vanaf ca. 20€ (op het dagmenu) - maar het eten is absoluut het geld waard!

Video over Playa Rio Real

Hoe kom je er?

 

Playa de Río Real ligt op 7 km ten oosten van het centrum van Marbella. Kaart

Playa de Rio Real Marbella map

 

Vanaf Marbella - neem de  N340-A7 oostwaarts richting Malaga. Na 5 km moet u uitkijken naar de 'Torre Real' afrit aan de rechterkant, genaamd Málaga/Marbella/Torre Real/E-15/AP-7/A-7. Houd rechts aan (rechtdoor op de rotonde) en volg de weg rechtdoor tot aan het strand. 

Vanaf Malaga - N340-A7 richting West Marbella, Cádiz (neem niet de tolweg). Voor je bij het centrum van Marbella arriveert, voorbij het  Los Monteros Hotel, neem de afrit 'Torre Real' aan uw rechterhand. Op de borden staat aangegeven:  Málaga/Marbella/Torre Real/E-15/AP-7/A-7. steek het viaduct over en rijd rechtdoor tot aan het strand.