6 Fijne familie activiteiten in Pals - Costa Brava

Op slechts enkele kilometers van de Costa Brava, op een heuveltop in het binnenland, ligt Pals. Het is een uiterst charmant middeleeuws dorpje en een geweldige excursie voor al wie op strandvakantie in Girona verblijft. Vergaap je aan de prachtige architectuur en geniet van fijne kunstgallerijtjes, winkeltjes en de heerlijke lokale gastronomie. En er is meer - ook voor kinderen!
 
Hieronder geven we tips voor de beste vakantieactiviteiten in en rond Pals, en wel voor het hele gezin.

1. Lekker kuieren en eten in het middeleeuwse dorpje Pals

Pals

Het dorp Pals is niet te missen als je op vakantie bent in de streek. Samen met Peratallada (op slechts 10 km van Pals) is het befaamd om het indrukwekkende historische erfgoed.
 
Het historische hart biedt bezoekers een mix van gotische, romaanse en barokke stijlen, magnifieke architectonische details en een verrassing om elke hoek. Ook de winkeltjes, kunstgallerijtjes en gezellige terrassen zijn bijzonder fijn om met het hele gezin van te genieten.
 
Pals, winkel
 
Voor de kinderen is er een speelruimte in de schaduw van een dennenbos, met bovendien banken en ruime picknicktafels bij de Torre Mora, een voormalige uitkijktoren uit de 15e eeuw.
 
Heb je honger of wil je graag uit eten in Pals, proef dan zeker de Arròs de Pals a la cassola, Pals' traditionele rijstschotel die er veelal op het menu staat, vooral ook tijdens de jaarlijkse gastronomische rijstcampagne van Pals.
 
 
 
Pals - Plaça Major

2. Een ontspannend familiedagje aan zee

Pals mag dan een piepklein dorpje zijn, het biedt een van de langste stranden van de Costa Brava. Platja de Pals is een 3,5 km lange strook van fijn goudgeel zand, met mogelijkheden tot beachvolleybal, snorkelen, boottochten en watersporten. Het is een zalig rustig strand dat deel uitmaakt van een natuurpark, met beschermde duinen en een geweldig uitzicht over de Medes-eilanden. Platja de Pals is ook prima geschikt voor een fantastische strandwandeling.
 
Platja de Pals, het strand van Pals
 
Een deel van het strand heet Platja del Grau, met helder, schoon, ondiep water, perfect voor kinderen om in te spelen. Je kunt ook kiezen voor het ongerepte en gerespecteerde nudistengedeelte van Platja Gran. Meer info in onze gids naar het strand van Pals

3. Een tour langs de rijstvelden 

Wist je dat Pals haar eigen rijst teelt? Dat gebeurt al vijf eeuwen lang, en je kunt wandelen of fietsen op de paden tussen de rijstvelden!
 
Rijstvelden, Pals
 
Van april tot oktober kun je op rijsttour in een toeristisch treintje dat dwars door de rijstvelden trekt. Dat zullen de kinderen leuk vinden! Vanaf het treintje is het uitzicht over de rijstvelden adembenemend, met de Montgrí berg op de achtergrond.
 
De laatste stop is een bezoek aan de molen, waar je de machinekamer van dichtbij kunt zien, met demonstraties door een gids (beschikbaar in het Engels, Frans en Duits). Daarna brengt het treintje je terug naar Pals. Een bijzondere tour, leuk en leerzaam voor het hele gezin!
 
Duur van de tour: zowat anderhalf uur.
Prijzen: €5,00 voor kinderen en €10,00 voor volwassenen .
Tijdschema en meer info: +34 628 597972. http://www.elxiuletdepals.com/en/route-of-pals-rice/
Noot: In april en oktober vinden unieke rijstdemonstraties (zaaien en oogsten) plaats. Informeer je bij de Dienst Toerisme. 

4. Een actieve uitstap in het Natuurpark van Montgrí

Basses d'en Coll, Pals

Pals maakt deel uit van het Natuurpark van Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, zodat je er heerlijk kunt wandelen, fietsen en zelfs paardrijden. 
 
Je ziet hoe men rijst teelt in dit gebied van duinen en wetlands, en er vliegen allerlei vogels die je kunt observeren vanuit een speciale uitkijkpost. Daar leidt trouwens een fijne wandel- en fietsroute naartoe. Om optimaal te genieten van de fantastische natuurlijke omgeving, het strand en het dorp, is een comfortabel vakantiehuis in Pals ideaal. 

5. Plezier en adrenaline in Parc Aventura Costa Brava

Costa Brava Adventure Parc, Pals

 
Wil je graag een uniek avontuur beleven met je kinderen? Mis dan vooral het Costa Brava Parc Aventura park niet!
 
In dit avonturenpark midden in een dennenbos hangen meer dan 80 avontuurlijke activiteiten in de bomen: zipdraden, vangnetten, touwen, tunnels, Tarzan jumps,... Noem maar op!
 
Costa Brava Adventure Parc, Pals
 
Er is zelfs een speciale speelruimte voor 1- tot 5-jarigen. Ook je jongste spruiten zullen zich dus volop vermaken! Het park van meer dan 3 hectare biedt activiteiten voor alle leeftijden en fysieke condities. Een spannende test voor je vaardigheden of gewoon een onvergetelijke ervaring samen.
 
Dit Adventure Park is de perfecte plek om helemaal los te komen van alles en actief te zijn met je kinderen midden in de prachtige natuur van de Costa Brava.
 
Costa Brava Adventure Parc, Pals
 
Parc Aventura Costa Brava bevindt zich op amper 5 minuten van Pals. Er is een parking - ook voor fietsen als je er op een actieve manier heen wilt. (Website: http://www.costabravaparcaventura.com) 

6. Zon en zwembaden met glijbanen in het waterpark

Pals waterpark
Zijn jullie op vakantie vooral uit op waterpret in de zon, dan zullen jullie in het Aquadiver Water Park in Platja d'Aro (ongeveer 28 km van Pals) zeker jullie gading vinden. Dit park biedt faciliteiten voor alle leeftijden: een golfslagbad, een zwembad met hydrotherapie, een kinderbad, speelruimtes voor kinderen, een picknickplaats, enz.
 
Een zorgeloos dagje in de zon, want dit park heeft echt aan alles gedacht: er zijn ligbedden en lockers te huur, douches, winkels, restaurants en een dienst eerste hulp.
 
Pals waterpark
Hoe kom je er: Een bus vanuit Pals brengt je rechtstreeks naar het waterpark (telefoon: 972 82 82 83 voor meer info ivm vertrektijden).
 
Openingstijden: Enkel in het zomerseizoen, van 9 juni tot 11 September. Open vanaf 10.00 uur tot 19.00 uur in juli en augustus / 17.30 in juni en september.
 
Pals waterpark
Prijzen: Dit park is prima geschikt voor jonge gezinnen, en kinderen onder de 0,80 meter krijgen zelfs gratis toegang. Volwassenen en kinderen (meer dan 1.20 meter) betalen €33 voor een volledige dag en degene tussen 0,80 meter en 1.20 meter betalen €19 (idem voor 65-plussers).
 
Voor gezinnen zijn er ook speciale tarieven, bijvoorbeeld het Family Ticket (2 x + 120m -120m & 2 x): €85 voor een volledige dag. Tweedaagse tickets en seizoensgebonden passen zijn ook beter geprijsd. Meer info op de website (http://aquadiver.com/), die begint met een geweldige video van alle attracties.
 
Twee waterparken voor de prijs van één kan ook nog. Liefhebbers zullen graag horen dat Aquadiver en Water World (Lloret de Mar) allebei eigendom zijn van hetzelfde bedrijf. Een toegangsticket tot het ene waterpark biedt dan ook gratis toegang tot het andere.
 
Over Water World kun je meer lezen in onze Top Familie Activiteiten in Blanes, een aangenaam kustdorpje op slechts een uurtje van Pals.