De beste stranden van Salou

Op vakantie naar Salou? Wellicht kijk je vooral uit naar de prachtige goudgele stranden daar, met kristalhelder water dat schittert in de zon. Met een kustlijn van wel 14 kilometer heb je genoeg keuze! 
De stranden van de Costa Dorada zijn perfect om je volledig te ontspannen en om de dagelijkse stress en drukte van je af te laten glijden.
 
Cala Font

 

We nemen je mee op ontdekkingstocht, langs de grotere zandstranden maar ook de verborgen prachtbaaitjes. Bereid je voor op het beste van Salou!

De centrale stranden van Salou

De strandpromenade Paseo Jaume I loopt vanuit het centrum langs de stranden van de stad, en verder via de Paseo de Miramar.

Playa Poniente, Salou

De stadsstranden hier hebben Salou de titel 'Toerisme Bestemming voor Families' bezorgd, want ze zijn uitstekend gelegen nabij het centrum, zeer goed toegankelijk, met tal van strandwachten, restaurants en bars en helder, schoon, rustig water. Huur je een vakantiewoning in Salou, dan liggen deze stranden vlak bij je deur en kun je er gewoon naartoe wandelen. Zalig!

Platja Llevant

La playa de Llevant of Levante is het belangrijkste strand van Salou, en dus ook het meest bezocht. Het is comfortabel gelegen, op slechts enkele passen van het centrum en omzoomd door de strandpromenade Paseo Marítimo de Jaume I.
 
Platja Llevant, Salou
 
Je vindt er dan ook alle mogelijke diensten en faciliteiten, waardoor je zorgeloos kunt genieten - als je het niet erg vindt tenminste om omringd te zijn door tal van handdoeken, families of vriendengroepen. Er is in elk geval veel sfeer!
 
Dit strand biedt met zijn 1,2 kilo meter lengte verschillende chiringuitos of strandtenten, speelruimtes voor kinderen, verhuurdiensten voor strandstoelen, parasols, ligbedden,... Alles is aanwezig om het families erg naar de zin te maken, met in de zomer workshops, spelletjes en activiteiten in de speelruimtes, speciaal voor kinderen. Zij hebben er de grootste pret! 
 
Poniente, Salou
  
Ook heb je vanaf dit strand direct toegang tot de Club Náutico de Salou, met activiteiten als kajakken, op het water racen met jetski's,... Je geniet er optimaal van zon en water, en fijne nieuwe ervaringen tijdens je vakantie.

Platja Ponent

De Poniente en Llevant stranden zijn typische plaatjes aan de Middellandse Zee: lange stroken goudgeel zand, met kristalhelder water en palmbomen.

Poniente, Salou

Poniente strekt zich uit over meer dan een kilometer en biedt net als Levante heerlijk fijn zand en ondiep, rustig water, ideaal voor gezinnen met kinderen. Het is immers de natuurlijke uitbreiding van het Levante strand.

Ook hier maken de nabijheid van het centrum van Salou, de gemakkelijke toegang en alle aangeboden diensten dit strand erg gezinsvriendelijk. 

Platja de Ponent

 

Net als bij het Levante strand loopt de strandpromenade Passeig de Sant Jaume I er vlak langs, wat de toegang vergemakkelijkt. Naast verhuurdiensten voor strandstoelen en parasols zijn speciale stoelen voor andersvaliden te huur, zodat ook zij van het verfrissende water van de zee kunnen genieten.

Platja Capellans 

Op slechts 500 meter van het centrum van Salou ligt een schitterende kleine baai van 200 meter, voor liefhebbers van goudgeel zand en rustig, kristalhelder water.

Je komt er via de Camino de Ronda, een wandelpad dat langs de kust van Cabo de Salou loopt en waarlangs je de mooiste baaitjes en kliffen kunt ontdekken. Capellans heeft het voordeel erg comfortabel en veilig te zijn, dankzij de zacht hellende afdaling in het water en voldoende strandwachten.

Platja Llarga 

Iets verder weg van het centrum ligt dit juweeltje, omgeven door bergen en zee. Het dennenbos biedt schaduw voor een picknick op het fijne goudkleurige zand, een strook van zo'n 600 meter. Ook hier is het water helder en rustig.

Praia Llarga, Salou, Costa Brava 

Vroeg aankomen in de ochtend loont, om van de rust van de natuur te genieten, nog vóór meer bezoekers toestromen. Je kunt er ook weer strandstoelen, zonneschermen en zelfs rollerskates (voor op de promenade langs dit strand) huren. Er zijn bovendien diensten voor watersport, bijvoorbeeld verhuur van jetski's. Of je kunt gewoon relaxen en genieten van de mooie uitzichten.

De schattige baaitjes langs de Cabo de Salou

Cala Crancs, Salou

De centrale stranden aan de promenade zijn prima, en bieden ons het grootste gemak, want alles ligt er binnen handbereik. De echte magie van de Middellandse Zee ontdekken in meer afgelegen baaitjes, loont echter wel de moeite. Ze liggen verborgen tussen de kliffen van de Cabo de Salou, en eenmaal je er bent, wil je er niet meer weg! Echte paradijsjes zijn het. Ideaal ook om een vakantievilla te huren nabij deze stranden in Salou, zodat je er zo veel mogelijk tijd kunt doorbrengen.

Cala Llenguadets

Deze kleine inham van niet meer dan 125 meter lang bereik je via de Camino de Ronda. Ze ligt vlak bij het Capellans strand, maar is ervan gescheiden door La Punta del Porroig. Je komt er alleen te voet en via een trap, maar de inspanning loont. Er staan zelfs nog bunkers die gebouwd zijn tijdens de Spaanse Burgeroorlog.
 
Cala Lllenguadets

Op het strand zelf kun je strandstoelen huren of een drankje nuttigen in de enige chiringuito of strandbar in het baaitje. Blijf vooral tot zonsondergang, want het is een van de mooiste die je te zien kunt krijgen aan de Costa Dorada!

Cala Font

Deze baai ligt in het meest bezochte gedeelte van Cabo de Salou, waardoor het er drukker is. Toch zetten we het graag op onze lijst, want de natuurlijke omgeving van rotsen en pijnbomen, de rijke zeebodem en het glasheldere water maken het echt de moeite waard. 
 
Cala Font
 
Cala Font is dan ook erg populair bij snorkelaars. Ook bootjes gooien er graag hun anker uit in het rustige water, met schitterende uitzichten rondom op de kust. Je kunt er strandstoelen en parasols huren om comfortabel te genieten van de ontspannende omgeving.
 
Verderop ligt een nog kleiner baaitje, bekend als Cala Vinya of Cala Pinetell. Het is amper 35 meter lang en 60 meter breed, maar er zijn allerlei diensten aanwezig. Nog een uniek strandbezoek voor op je lijst dus!

Cala Penya Tallada

Zoek je vooral graag de rust van de natuur op, of heb je graag veel ruimte om je handdoek te spreiden, zonder veel volk om je heen, dan kun je je toevlucht zoeken in Penya Tallada. Dit baaitje is 125 meter lang en 10 meter breed, en omgeven door groen. Er hangt een heerlijke geur van pijnbomen in de lucht. 
 
Cala Penya Tallada 
De naam betekent zoveel als 'gespleten rots', omwille van de rotsformatie die er in zee loopt en door erosie als een soort muur dit baaitje van het volgende scheidt, nog kleiner en intiemer: Les Mabres.
 
De ligging houdt Cala Penya Tallada goed verborgen voor de meeste toeristen, waardoor het er nooit druk wordt. Er zijn ook geen faciliteiten of diensten, en precies daarin schuilt de charme van dit strandje: de natuur en de zee overheersen er alles. 
 
Cala Penya Tallada

 

Je komt er te voet, via de Camino de Ronda of de intercity bus, die op 200 meter van het strandje halt houdt.

Cala Crancs

Dit is het laatste strandbaaitje in de rij van Cabo de Salou. Het is vooral geliefd onder gezinnen met jonge kinderen, dankzij het erg rustige en ondiepe water. Het baaitje zelf is volledig omgeven door natuur en ongeveer 80 meter lang en 45 meter breed. Er zijn stoelen en parasols te huur. 
 
Cala Crancs
 
Vanuit Salou kun je er heen met de auto, de intercity bus of te voet, via de Camino de Ronda.
 
Om te genieten van een fantastisch uitzicht op de zee en de natuurlijke omgeving van Cabo de Salou, hebben we nog een supertip. Wandel aan de zijkant de heuvel op, naar de natuurlijke terrassen op de helling. Daar ligt een kleine speeltuin met schommels in de schaduw van de bomen, en bankjes vanaf waar je kunt neerkijken op de hele kustlijn!
 
Cala Crancs, Salou
 
Nu je de beste stranden van Salou kent, kun je er zelf de typisch Mediterrane sfeer proeven, zwemmen in het kristalheldere water aan de rustige baaitjes of juist aan de levendige stranden langs de promenade,...
 
En wil je eens iets anders dan strand, dan kun je onder meer in Tarragona fantastische cultuur opsnuiven. Deze wonderlijke kuststad ligt op amper 11 kilometer van Salou, met tal van indrukwekkende Romeinse bezienswaardigheden, festivals,... Het wordt ongetwijfeld een ontspannende vakantie, om niet snel te vergeten!

Kaart: De stranden van Salou