Het beroemdste strand van Mallorca - Es Trenc

De paradijselijke zandstrook Es Trenc ligt in het zuiden van Mallorca en strekt zich uit over zo'n 2 kilometer.  Het is een ongerept, afgelegen strand dat omringd wordt door een natuurlijk en wild landschap Het zal je dan ook niet verbazen dat Es Trenc als een van de mooiste stranden van Mallorca gezien wordt. Velen vergelijken het zelfs met de stranden in de Caraïben!

Es Trenc ligt tussen de kleinere gemeente Ses Covetes en de wat populairdere kustplaats Colònia de Sant Jordi. Prachtige pijnbomen en zoutvlaktes omgeven het strand. Het is trouwens uit deze zoutvlaktes dat het beste zout op de Balearen vandaan komt. Es Trenc is zonder twijfel een bezoek waard tijdens een verblijf in een appartement op Mallorca.

Ses Covetes zelf is een strand dat eigenlijk verdeeld is in twee delen. Het ligt wat verborgen en is daarom populair onder nudisten die gek zijn op het ondiepe, kalme water en de zandduinen. De duinen zorgen ervoor dat je van privacy kan genieten op het strand. Het zijn niet enkel toeristen, maar ook locals die hun weg vinden naar Ses Covetes om er te genieten van de relaxte en kalme sfeer. Ses Covetes is net als Es Trenc een klein paradijs voor een strandvakantie.

Het perfecte strand voor het hele gezin

Es Trenc, Mallorca

Het ondiepe water en de aangename temperaturen maken van Es Trenc het perfecte strand voor het hele gezin. Je vindt er bovendien tal van faciliteiten zoals ligbedden en parasols die je kan huren, terwijl je in het hoogseizoen een waterfiets en snorkelmateriaal (tegen betaling) kan gebruiken. 

Ook de traditionele chiringuitos (strandbars) ontbreken niet op Es Trenc. Hier kan je terecht voor lekkere verse gerechten en een verfrissend drankje.

Hoe kom je er?

Es Trenc is te bereiken via het noorden of het zuiden van Ses Covetes via een weg die door de zoutvlaktes en de moerassen van Salobrar de Campos slingert. Als je in Campos verblijft, zal je zien dat er verkeersborden staan die de richting naar Es Trenc mooi aanduiden.

Let wel goed op, want de 2 laatste kilometers van de weg leiden langs een grindweg die relatief smal is op bepaalde plekken. Dit maakt het op sommige momenten moeilijk om met twee voertuigen in beide richtingen te rijden.

Verkeersborden richting Es Trenc

Eens je de beroemde zoutvlaktes van Es Trenc gepasseerd bent, zal je een grote parkeerplaats aantreffen. Hier kan je je auto kwijt tot 9 uur 's avonds. De parking ligt op zo'n 5 minuten wandelen naar strand.

Es Trenc is zonder twijfel een van de beste stranden op Mallorca en verdient gewoon een bezoek tijdens je verblijf op het eiland. Het is een plek waar iedereen terecht kan of je nu op een gezinsvakantie bent of een romantisch uitje met je partner. Es Trenc is een strand dat iedereen betovert!

Kaart van Playa Es Trenc