48 uur in Sevilla

Het is bijna een zonde niet naar Sevilla te gaan als u op vakantie bent in Andalucía. Ze staat dan ook in onze Top 5 Steden op een roadtrip door AndalusiëHier volgen een paar tips voor mooie stops op uw wandelroute door Sevilla.

María Luisa park

De brug op de Plaza de Espana in Sevilla 

De voorlaatste halte op de route van het vliegveld van Sevilla naar het centrum van de stad is voor het gemak dit grote gemeentelijke park. Het was ooit een geschenk van prinses Luisa Fernanda aan de Andalusische gemeenschap. Geniet er ten volle van door uzelf te trakteren op een ritje op de paardenwagen en vergeet niet de prachtige Plaza de España uitgebreid te bekijken (hierboven op de foto).

Rivier Guadalquivir

Sevilla - de gouden toren aan de oevers van de Guadalquivir river 

Op steenworp afstand van het park María Luisa vindt u de rivier Guadalquivir, waar ook de haven van Sevilla ligt - de enige rivierhaven van Spanje! De wandeling langs haar oevers is een waar genot en onderweg ziet u de karakteristieke Torre de Oro of 'gouden toren' van Sevilla liggen. Ook een uitstekend punt om op de tourbus te stappen. 

Reales Alcázares de Sevilla

Sevilla - Reales Alcazares paleizen 

Dit koninklijke paleis heeft sierlijke tuinen die het vorstelijke interieur alle eer aandoen. De Reales Alcázares  - een voormalig Arabisch fort - is het oudste nog dienstdoende paleis in Europa en werd door UNESCO in 1987 op de Werelderfgoed lijst geplaatst, samen met de naburige kathedraal van Sevilla.

De stierenring van Sevilla

Sevilla - de stierenring La Maestranza 

De legendarische schrijver en onvervalste Spanje-liefhebber Ernest Hemingway hield er de wijdverbreide mening op na dat "stierengevechten geen kunst zijn maar een tragedie". Durft u het aan plaats te nemen langs de ring om het drama te aanschouwen? Als u het liever niet waagt, dan is het gebouw aan de buitenkant indrukwekkend genoeg om te bekijken.

Kathedraal van Sevilla

Kathedraal van Sevilla  

Toen Sevilla nog tot het konkinkrijk Al-Andalus van de islamitische Berberkoning Almohad behoorde,  heette de bejubelde klokkentoren van de kathedraal de Giralda minaret en was het een moskee.
Cristoffel Columbus heeft hier zijn laatste rustplaats gevonden, in de kathedraal die de op 4 na grootste kerk ter wereld is!

De San Luís kerk

San Luis kerk in Sevilla 

Dit barokke meesterwerk in de wijk Macarena trekt niet zo veel touristenmassa's als de kathedraal van Sevilla. De kerk is indertijd vernoemd naar de koning van Frankrijk en werd gebouwd tussen 1699 en 1731. Architect Leonardo de Figueora ontwierp de fantastische voorgevel.

De wijk Triana

Sevilla - de wijk Triana  

Sevilla is over het algemeen een erg ontwikkelde stad, maar zoals iedere grote stad heeft het ook haar ruwe kantjes. Een voorbeeld daarvan is de arbeiderswijk Triana, die ondanks het oppoetsen van een aantal locaties nog niets van haar volkse karakter heeft verloren. Spontane flamenco straatoptredens door de inwoners zelf zijn er geen uitzondering. De versmarkt met lokale produkten is nog een leuke trekpleister.

Bekijk ook onze Top 10 Tapasbars in Sevilla.

De wijk Santa Cruz

Sevilla - Kerk in de wijk Santa Cruz

Een stuk eleganter dan Triana is de meer centraal gelegen wijk Santa Cruz. Hier ligt een van de oudste kerken van de stad. Santa Cruz is een voormalige Joodse wijk en veel kerken zijn er dan ook voormalige synagogen.

Combineer je bezoek aan Sevilla met prachtige dorpjes zoals Carmona (op nog geen 40 kilometer), een van de opties in onze Top 23 Andalusische dorpjes die je niet mag missen!