Hoe boek ik snel een vakantiehuis in Spanje?

Hélène de Vlieger

Hoe boek ik een vakantiehuis in drie stappen?Hélène de Vlieger is medewerkster op de supportafdeling in Malaga van Spain-Holiday, de tweelingbroer van vakantiehuizenspanje.nl.

De Vlaamse spreekt 5 talen en staat zowel huiseigenaars als huurders te woord en helpt hen de weg te vinden op het omvangrijke online platform.

Dat platform dijdt ieder jaar verder uit: stonden er in 2012 nog ruim 6,000 vakantiehuizen op de site, eind 2013 zijn dat er méér dan 7,300 verspreid over heel Spanje.

De kans is dus groot dat ik er iets vindt naar mijn wens, maar hoe vind ik nu in duizenden woningen het vakantiehuis dat ik zoek?

Hélène:“Op de homepage van onze site hebben wij de vakantiehuizen op geordend naar regio en soort woning. Stap 1 is te kiezen welke soort categorie vakantie interessant voor je is: een stedentripvakantie, vakantie met het gezin, luxe vakantie of juist een budgetvakantie. Of op de interactieve kaart van Spanje een regio te selecteren. Categories holiday themesStap 2 is je zoekopdracht vervolgens te verfijnen door te zoeken op datum en aantal bedden én te filteren op voorzieningen zoals bijvoorbeeld WiFI, afstand tot het strand of huisdieren welkom zijn en of de woning rolstoeltoegankelijk is.”

En als ik de woning heb gevonden hoe boek ik?

“Je stuurt dan vervolgens in stap 3 een aanvraag naar de eigenaar met behulp van het aanvraagformulier en krijgt hiervan een bevestiging in je e-mail inbox, indien die correct verzonden is naar de eigenaar. Als de eigenaar of huisbeheerder éénmaal op je aanvraag reageert en is de woning beschikbaar dan regel je direct met eigenaar zelf hoe en wanneer je de huur gaat betalen.”

Is dat wel veilig?

Hélène:“Wij zijn een advertentiewebsite en wij adverteren de vakantiehuisjes na te hebben onderzocht dat deze werkelijk bestaan en/of verhuurd mogen worden door de eigenaar en / of huisbeheerder. Wij kunnen garanderen dat de eigendomspapieren van alle 7,300 vakantiehuizen door onze handen zijn gegaan.”

“Ik raad overigens altijd aan alvorens te boeken de volgende pagina door te lezen, waarin we advies geven op het gebied van veilig betalen, informatie over de betrouwbaarheid van advertenties en anwoord geven op de meestgestelde vragen: ww.vakantiehuizenspanje.nl/vraagbaak

Waarom raad je aan de site van vakantiehuizenspanje.nl te gebruiken? 

Hélène
:“We bestaan al sinds 2002 en zijn ondertussen flink geëvolueerd.Dagelijks werken wij aan verbeteringen op technisch vlak en willen dat onze site gebruikersvriendelijk is. Ook voor de frequente en veeleisende internetgebruikers is onze site geweldig, want het is makkelijk om snel een woning te vinden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende manieren om een woning op te zoeken: Via de categorieën waar ik het al eerder over had en ook via de Google Maps: Screencap Spain Holiday

Nog een voordeel van onze site is dat er over iedere regio veel toeristische informatie te vinden is (derde tabblad op bovenstaande afbeelding), soms zelf met een volledige online reisgids en gebiedsvideo die wij in eigen beheer hebben laten maken."

Heb je ook bijzondere huizen in Spanje in het assortiment bijvoorbeeld geschikt als huwelijkslocatie of woningen met speciale voorzieninge
n?


Hélène:“Wij hebben een zoekfilter voor aangepaste woningen en je kunt ook filteren op woningen die huisdieren aanvaarden (in de filters in het blauwe menu op de linkerkant)."

"Het is tot nu toe nog niet mogelijk te filteren naar trouwlocaties of bijzondere architectuur. Wel wordt door ons team internetredacteuren regelmatig gepost op social media op het moment dat er een bijzondere woning in ons bestand wordt opgenomen. In sommige gevallen besteden zij zelfs redactionele aandacht aan de locatie van een woning of de architectuur en renovatiewerkzaamheden als er een interessant persoonlijk verhaal te vertellen is bij de woning."

“Wanneer je iets heel speciaals zoekt, dan kun je beste direct contact met mij opnemen viasupport@spain-holiday.com."