10 prachtige stranden in Tarragona

De ‘Costa Dorada’, vertaald de ´Gouden Kust´, doet zijn naam eer aan. Op een strandvakantie in Tarragona kom je tientallen kilometers aan prachtige stranden tegen, omgeven door palmbomen. We nemen je mee naar de beste stranden van de regio.
 
Punta de la Mora, Tamarit - Tarragona

Kenmerken van de stranden in Tarragona

Tarragona biedt, naast geweldige Romeinse resten, wel 15 kilometer aan prachtige kust. De stranden zijn makkelijk te bereiken en hebben verborgen kloven en helderblauw water.

Kindvriendelijk

Jovera, Tarragona

De stranden hebben meestal zacht, goudkleurig zand en zijn daarom perfect voor alle activiteiten. Of je kinderen nu in het zand willen spelen of je wilt zonnebaden, het kan er allemaal. 

Ook is de zee er meestal kalm en loopt de bodem langzaamaan af. Om het af te maken zijn er ook nog eens veel faciliteiten zoals douches en restaurants aanwezig. Een badmeester houdt toezicht op het strand. Al deze aspecten maken de stranden van Tarragona geschikt voor de hele familie

La Mora, Tarragona

Tijdens de zomermaanden worden er extra activiteiten georganiseerd, zoals sportlessen. 

Schone stranden en een natuurlijke omgeving

De stranden van Tarragona staan bekend om de goede kwaliteit. Het water wordt regelmatig geanalyseerd en schoongemaakt, waardoor ze met recht de Blauwe Vlag hebben gekregen. Sommige stranden hebben een beschermd natuur- of ecogebied met planten, duinen en vogels.  

Tarragona beach

Het aangename klimaat zorgt ervoor dat vakantiegangers van een ontspannen duik kunnen genieten tussen juni en september. Wandelen en zonnebaden is echter het hele jaar mogelijk. Naast de mooie stranden, kun je in Tarragona ook genieten van de rijke cultuur. Zo is er in Mei ieder jaar een Romeins festival.  

De stranden van Tarragona

Altafulla, Tarragona

We hebben een overzicht gemaakt van de stranden van de stad Tarragona, van Zuid naar Noord - plus Altafulla (10), dichtbij Tarragona.

Jovera, Tarragona

Deze gids heeft alle info die je nodig hebt, om het perfecte strand voor je vakantie in Tarragona te kiezen. Zo zul je er achter komen dat de kindvriendelijke stranden zich vooral dichtbij het stadscentrum bevinden. Ben je op zoek naar de wat meer afgelegen stranden met minder faciliteiten, dan moet je in het noorden zijn.

1. El Miracle

Balcon del Meditteraneo, el Miracle, Tarragona

El Miracle is Tarragona´s meest centrale strand. Het is 500 meter lang en 75 breed en kan te voet bereikt worden vanaf de Rafael de Casanova boulevard.
 
Het Balcón del Mediterráneo, oftewel het mediterraans balkon, bied een geweldig uitzicht over het El Miracle strand en de kalme zee.
 
El Miracle, Tarragona, Costa Dorada
 
Het is zonder twijfel een van de beste plekken in Tarragona om je tussen de locals te begeven en te genieten van de zon. Door zijn centrale ligging zijn er vele faciliteiten, zo is het bijvoorbeeld ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  

2. L'Arrabassada

l'Arrabassada, Tarragona

Op korte afstand van het centrum van Tarragona, vinden we het L'Arrabassada strand. Het is het meest kindvriendelijke strand van Tarragona, met fijn, goudkleurig zand. 

Het water is er schoon en kalm en er hangt een ontspannen sfeer. Dit strand heeft een Blauwe Vlag verdiend en er wordt dagelijks schoongemaakt. Het is 550 meter lang en 65 meter breed. Er zijn goede faciliteiten, zoals douches, strandbars en restaurants. 

L Arrabassada, Tarragona

L'Arrabassada heeft een mooie boulevard en rolstoel toegang. Als je graag lange wandelingen maakt, dan is dit een goed strand hiervoor. Parkeren is hier makkelijk, er zijn plekken naast het strand. 

3. La Savinosa 

La Savinosa is nog zo´n strand in Tarragona dat bekroond is met een Blauwe Vlag. Het strand wordt omgeven door prachtige natuur, heeft fijn, gouden zand en het water is er rustig. Het wordt regelmatig schoongemaakt en is ongeveer 350 meter lang en 30 meter breed.
 
La Savinosa is meestal niet te druk, het is namelijk een naaktstrand. Het is toegankelijk met een rolstoel en heeft ook een parkeerplaats. 

4. Playa Larga

Playa Larga, Tarragona

Playa Larga is, zoals de naam al zegt (Lang Strand), het langste strand in Tarragona. Het is drie kilometer lang en 30 meter breed. 
 
Gelegen in een rustig natuurgebied, is het een mooi strand met kalm water. Er zijn verscheidene faciliteiten, zoals toiletten en douches maar ook verhuur van strandbedden en parasols. Ook is er een bar en is het mogelijk om met een rolstoel op het strand te gaan. 
 
 
Playa Larga, Tarragona
 
Er is zelfs een zeilclub en het is een geweldige plek om te duiken. 

5. Cala Fonda of ‘Waikiki beach’ 

Deze inham op het strand kan slechts 10 kilometer van het centrum van Tarragona gevonden worden, vlakbij een dorpje genaamd La Mora. Het is voor naturisten en wordt ook wel ´Waikiki beach´ genoemd, naar het bekende strand van Hawaii. 

Cala Fonda, Tarragona

Het fijne zand en het kalme water biedt de bezoekers een rustige plek om te ontspannen, met een intieme sfeer. Het is een van de bekendste naaktstranden in de omgeving en heeft geen faciliteiten.
 
Cala Fonda is zo´n 200 meter lang en niet gemakkelijk om te bereiken. Je kunt er komen als je vanaf Playa Larga richting het noorden vertrekt, door een dennenbos genaamd Bosc de la Marquesa.
 
Cala Fonda, Tarragona
 
Als je eenmaal aankomt bij deze verborgen schat, doet het je misschien denken aan de Costa Brava of zelfs een van de eilanden van de Balearen.  

6. La Roca Plana

Het mooie strand van La Roca Plana (´De platte steen´) bevindt zich naast Cala Fonda, dus het is makkelijk vanaf daar te bereiken. Ook kun je vanaf Larga beach of vanaf Punta de la Mora aankomen (zie de kaart onderaan).
 
Net zoals het ´Waikiki strand´, is ook dit weer een naaktstrand. De zee is er rustig en er zijn weinig faciliteiten. De groene omgeving biedt een mooi contrast met het fijne, gouden zand van dit strand. Het strand is zo´n 205 meter lang en 26 meter breed en ligt in een rustig natuurgebied. 

7. Playa La Mora

Playa La Mora, Tarragona

Net als La Savinosa en L'Arrabassada,  heeft Playa La Mora een Blauwe Vlag ontvangen en heeft het goudkleurig zand en rustig water. Het is 520 meter lang en 65 meter breed.  
 
Het is er meestal niet al te druk en er zijn vele faciliteiten, onder andere toiletten, douches, parkeerplaatsen, badmeester en je kunt er ook strandbedjes en parasols huren. Er is een boulevard en toegang voor mensen in een rolstoel. 
 
Playa La Mora, Tarragona
 
De Golf Club Costa Daurada is ongeveer 2,5 kilometer verwijderd van dit strand en heeft 18 holes, een zwembad en meer.

8. Cala Jovera 

Cala Jovera, Tarragona

Cala Jovera is een prachtige, verborgen inham, die omringd wordt door natuur en met het indrukwekkende kasteel van Tamarit boven zich op de klif.  
 
Het gouden zand en helderblauwe water verklaren waarom dit een populair strand is. Het is niet al te groot; slechts 90 meter lang en 20 meter breed. Zeker een bezoekje waard!

9. Playa Tamarit

Playa Tamarit is een afgezonderd en beschermd strand. Het is een prachtig plaatje, als je op het strand staat en uitzicht hebt over het Tamarit kasteel 
 
Tamarit beach and castle, Tarragona
 
Het heeft fijn zand, kalm water en wordt dagelijks schoongemaakt. Ook dit strand heeft een Blauwe Vlag verdiend, maar heeft geen boulevard. Wel zijn er vele faciliteiten, van douches tot een restaurant en de mogelijkheid tot het huren van watersportuitrusting. 
 
Het strand is 1,750 meter lang en 40 meter breed en is meestal niet al te druk. Dit is het meest noordelijke strand ten opzichte van het centrum van Tarragona. Het is vlakbij het natuurgebied PEIN - Riu Gaià.
 
Beach and Castle Tamarit, Tarragona
 
Mocht je met de bus gaan, dan is het goed om te weten dat de bushalte voor dit strand aan het begin van de weg naar het Tamarit kasteel ligt. Je moet vanaf hier ongeveer een kilometer lopen om het strand te bereiken.
 
De parkeerplaats voor dit strand behoort tot Altafulla (nummer 10) en bevindt zich achter het treinstation. 

10. Altafulla

Altafulla, Tarragona

Dit strand start na Tamarit strand en loopt helemaal door van Cap Gros naar La Roca del Gaía. Het is 1,100 meter lang en 20 meter breed. 
 
Het strand is op de kaart gezet door de zeilclub, aangezien er internationale kampioenschappen worden georganiseerd. Volleybaltoernooien zijn ook populair op dit strand. 
 
Altafulla, Tarragona
 
Het strand ligt slechts 10 minuten met de trein vanaf Tarragona en staat bekend om zijn gouden zand en aantrekkelijke witte gebouwen. Het heeft een Blauwe Vlag ontvangen en heeft dan ook goede toegang voor vakantiegangers in een rolstoel. Het is perfect voor een familievakantie op het strand; vergeet niet om je vakantiehuis in Altafulla te reserveren!
Bekijk ook zeker even de beste stranden van Salou, voor nog meer prachtige stranden aan deze kust.

Kaart 

Mocht je willen weten of je ook per bus naar deze stranden kunt gaan vanaf jouw bestemming, neem dan even een kijkje op de website van de lokale busservice in het gebied: http://emtanemambtu.cat/.