De gids voor de beste naaktstranden op Tenerife

Alhoewel topless zonnen op Tenerife niet ongebruikelijk is - veel locale vrouwen doen dit ook, dus je hoeft je niet druk te maken over het beledigen van de lokale bevolking - is het niet de normale gang van zaken om compleet uit de kleren te gaan op de meerderheid van de stranden.
 
Wil je echter van je vakantie op Tenerife terugkeren met een volledig gebruind lichaam, dan zijn er een aantal stranden langs de kust die specifiek voor nudisten zijn. Ontdek zes van de beste naakstranden op Tenerife. 

Playa la Pelada

Playa la Pelada, El Medano, Tenerife

Bezoek tijdens je vakantie op Tenerife de zuidkust; waar de meerderheid van de naaktstranden te vinden zijn. Een vulkanische kustlijn van geel puimsteen heeft door de loop der jaren door erosie waanzinnige steenformaties en verborgen baaien achtergelaten. Dit zorgt ervoor dat zelfs als je wat meer discreet wil zonnebaden, dit ook prima mogelijk is. Playa la Pelada ligt achter het residentiële deel van El Médano en bestaat uit 80 meter zwart zand. 

Er zijn geen voorzieningen aanwezig op dit strand en er kan redelijk veel wind staan, maar het ligt op korte afstand van een klein parkeerterrein.  

Playa Montaña Roja

Playa Montana Roja, El Medano, Tenerife

Iedereen die naar het zuidelijke vliegveld van Tenerife is gevlogen, heeft de rode berg, oftewel de Montaña Roja, gezien. Deze berg ligt aan de kust, vlakbij de luchthaven. Het strand is rotsachtig en is roodgekleurd. Het is een populaire plek voor nudisten, mede dankzij de bedekte, zanderige baai van Playa Montaña Roja. Het is slechts 50 meter wijd en is een van de beste nudistenstranden in Tenerife.

Voorzieningen zijn ook op dit strand niet te vinden, maar er ligt een goede parkeerplaats op loopafstand.    

Playa de la Tejita

Playa de la Tejita, El Medano, Tenerife

Dit strand naast Playa Montaña Roja heeft zand wat het meeste lijkt op dat van een typisch strand: goud en zacht. Het is een lang en wijd strand en is meestal redelijk rustig. Playa de la Tejita is een populaire plek voor windsurfers en kite-boarders, dankzij de sterke wind.

Er zijn een aantal zonnebedjes te huur aan het oostelijke eind van het strand. 

Playa Montaña Amarilla

Playa Montaña Amarilla, Costa de Silencio, Tenerife

Verblijf aan de Costa del Silencio, verborgen en gelegen naast een van de meest spectaculaire gedeeltes van de kustlijn van Tenerife, Montaña Amarilla. Het is een prachtige gele berg, een beschermd monument en een naaktstrand. De gele rotsplatformen lenen zich perfect als plek om te zonnebaden.  

In tegenstelling tot op andere stranden zijn er op dit strand wel wat voorzieningen; zo is er een strandbar en een parkeerplaats bij Montaña Amarilla. 

Playa de las Gaviotas

Playa de las Gaviotas, Santa Cruz, Tenerife

Net achter Playa de las Teresitas, wat een must visit is tijdens je vakantie op Tenerife, ligt Playa de las Gaviotas. Het is een strand van zo'n 250 meter lang met zwart zand. Ook dit is een naaktstrand, en ligt ver van de toeristenresorts. Het is het meest gebruikelijke naakstrand voor de inwoners van de hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz. Het strand heeft ook een parkeerterrein vlakbij. 

Playa de Los Patos

Playa de los Patos, La Orotava, Tenerife

Het laatste, maar zeker niet het minste strand op de lijst is Playa de Los Patos in La Orotova. Dit is een favoriet voor vele lokale nudisten en zou zomaar het beste naaktstrand van Tenerife kunnen zijn... maar ook het moeilijkst om te bereiken. Zelfs als je de locatie weet, geeft dit nog geen garantie dat je dit strand zult vinden; het lange, zwarte strand ligt namelijk goed verborgen tussen de kliffen van de noordkust van Tenerife.   

Om meer te ontdekken over de stranden op dit prachtige eiland, bekijk dan onze selectie van de tien beste stranden op Tenerife