De beste stranden in Tenerife

Enkele van Spanje's beste stranden vinden we terug in Tenerife, het grootste eiland van de Canarische eilandengroep. Het strandaanbod in Tenerife is zeer divers: van goudkleurige zandstranden tot vulkanisch zwarte zandstranden, van drukbezochte kuststroken tot meer afgelegen locaties, ontdek hier de mooiste stranden voor jouw vakantie in één van de villa's van Tenerife

La Tejita

Tenerife - La Tejita

Op amper een halfuurtje wandelen van kustplaats El Médano in Granadilla de Abono, waar kitesurfers zich graag uitleven op het water, vinden we Playa Tejita, één van de grootste natuurlijke stranden van het eiland. Volg vanuit El Médano het strand in de richting van Montaña Roja, vertaald als 'Rode Berg' en je kunt er niet naast kijken! Tenerife telt verschillende beroemde naaktstranden. Voor dit specifieke strand, is het de inham onder de berg die de nudisten aantrekt, maar dat is het enige stukje naaktstrand aan La Tejita. La Tejita is ook een favoriet van de LGBT-gemeenschap. 

Las Teresitas

Tenerife - Playa de Las Teresitas

Dit kunstmatig aangelegde strand wordt bevoorraad met zand afkomstig uit de Sahara. Las Teresitas bevindt zich op slechts 10 minuutjes rijden van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, in noordoostelijke richting. Je kunt vanuit Santa Cruz ook de 910 lijnbus nemen. Een echte aanrader is het vissersdorpje San Andrés aan de rand van het strand. Hier vinden we talloze uitstekende visrestaurants terug, veelvuldig bezocht door de lokale bevolking - wat natuurlijk altijd een goed teken is. 

El Duque

Tenerife - Adeje - Playa del Duque

Dit strand met de adellijke naam 'El Duque', vertaald als 'De Graaf', gelegen aan het westelijke uiteinde van de Costa Adeje, voelt wel degelijk exclusief! El Duque is afgescheiden van de rest van dit chique kustoord door een rots. Je voelt je er de koning te rijk! 

Fañabé

Tenerife - Playa Fañabé

Op slechts 10 minuutjes wandelen van El Duque, ligt Fañabé. Hier moet je zijn voor watersport. Doe je het liever rustig aan, dan kun je ook genieten van een excursie in een boot met glazen doorkijkbodem.

El Bollullo

Tenerife - El Bollullo

El Bollullo concurreert met La Tejita om de titel van Tenerife's mooiste natuurlijke strand. Een leuke manier om dit noordelijke strand te bereiken, is te voet vanuit Puerto de la Cruz. Een halfuur durende trektocht doorheen bananenvelden leidt je direct naar dit wondermooie strand. Reis je met de auto, neem dan de TF-5 afslag nabij Rincón.

Los Gigantes

Tenerife - Los Gigantes

Dit strand heeft het typische zwarte zand dat hoort bij de stranden van Tenerife. Reis naar Tenerife en word één met de natuur in één van de populairste en meest levendige kuststreken van het westen van het eiland. De reusachtige kliffen hier zijn tot wel 800 meter hoog!

Masca

Tenerife - Playa de Masca

Het bergdorpje Masca is één van de best bewaarde plekjes op Tenerife. Verblijf in een vakantiehuis op het platteland van Tenerife en ontdek één van de best bewaarde geheimen van het eiland. Het is wel drie uur wandelen van de ene naar de andere kant maar de inspanning loont want de wandelroute loopt langs een prachtige kloof. 

Playa Jardín

Tenerife - Playa Jardin

Als je graag zo kort mogelijk bij de zee wilt zijn, huur dan een vakantiehuis aan het strand in Tenerife. Dankzij genie César Manrique is Puerto de la Cruz vandaag een strand gelegen aan een kleurrijke, botanische tuin. Samen met de palmbomen en het vulkanische zand, oogt dit bijzonder aantrekkelijk. Het was César's droom een oogverblindend kustlandschap te creëren en daar is hij met glans in geslaagd!

Las Vistas

Tenerife - Playa Las Vistas

Een blauwe vlag, wapperend over dit begeerlijke goudgele Arona strand, staat voor de kwaliteit van de Los Cristianos' playas. Aangezien veilig kunnen zwemmen hier gegarandeerd wordt, zijn de stranden van Los Cristianos een uitstekende keuze voor een gezinsvakantie op Tenerife. Het strand is ongeveer 850 meter lang dus in het hoogseizoen kan het nogal druk zijn maar het is absoluut de moeite waard!

Benijo

Tenerife - Playa Benijo

De zonsondergang aan het Benijo strand is adembenemend. De Anaga bergen langs dit strand van Santa Cruz de Tenerife fungeren als schildwachten die nudisten afschermen van elke vorm van voyeurisme. Omdat hier ook veel mensen komen sporten, biedt een kiosk langs de weg boven aan het strand, drank en snacks aan voor meer energie.

 

Artikelen voorgesteld voor jou: