De Stranden van Torremolinos - Playamar

Playamar, ook wel bekend als Playa El Retiro, is een van de bekendste stranden in Torremolinos. Het strand is een verlengstuk van Playa El Bajondillo, en loopt verder naar het noordoosten.

 

Torremolinos - Playamar

 

Playamar wordt gekenmerkt door het donkere, fijne zand dat dit deel van de kust typeert. Het is een 1,5 kilometer lang stadsstrand, en dus op slechts een paar meter van de vele winkels, banken, restaurants en andere voorzieningen verwijderd.

 

Torremolinos - Playamar

 

Aan Playamar vindt u alles wat u nodig heeft voor een zorgeloos dagje strand. Het biedt ligbedden en parasols, openbare toiletten en douches, voorzieningen voor watersport (zeilen, jetskiën, bananenboot, wakeboarden, parasailing, en nog veel meer), bars, restaurants, speeltuinen, een badmeester, parkeerplaatsen en toegang voor gehandicapten.

Het uitgestrekte strand biedt bovendien tal van opties om uit eten en drinken te gaan. Van traditionele strandbars tot populaire strandclubs, Playamar is geschikt voor alle budgetten en smaken. Bovendien is het de perfecte plek om de zonsondergangen te bewonderen die zo typisch zijn voor de Costa del Sol; neem een stoel bij een van de vele strandbars en geniet van tapas en drankjes bij een prachtig gekleurde hemel.

 

 Torremolinos - Playamar

 

Playamar biedt groen in overvloed. Palmbomen en tuintjes over de hele lengte van het strand bieden schaduwrijke plekjes om af te koelen of te genieten van een picknick (zonder zand in je eten!):

De stranden van Torremolinos zijn zeer verzorgd, met een mooie promenade.

 

Torremolinos - Playamar

 

Omdat het een stadsstrand is, strijken heel wat mensen aan Playamar neer tijdens de zomermaanden. Een parkeerplaats is dus geen garantie. Kom vroeg in de ochtend of laat uw auto achter in het centrum en wandel vandaaruit verder naar het strand.

Het strand zelf is echter groot genoeg om iedereen een ontspannend dagje in de zon te bieden!

Groepjes jongeren komen af op de vele activiteiten, en gezinnen met kinderen voelen zich aangetrokken door het comfort, de veiligheid en alle aanwezige voorzieningen.

 

 Torremolinos - Playamar - Monument in homage to Picasso

 

Playamar is vrijwel niet te onderscheiden van Playa el Bajondillo. Er is geen duidelijke grens, maar je kunt een onderscheid maken door te kijken naar de omgeving: El Bajondillo wordt omringd door hoge woongebouwen, terwijl Playamar voornamelijk omzoomd wordt door huizen en kleinere gebouwen.

Het grote monument in het midden van de Plaza del Lido rotonde - een eerbetoon aan een van de beroemdste schilderijen van Picasso - is misschien een duidelijker scheidingspunt. Het is niet te missen wanneer je langs de promenade wandelt of vanuit het centrum komt. Van het standbeeld ga je gewoon in oostelijke richting. Gedurende het grootste deel van het jaar, is parkeren geen probleem, maar het is een goed idee om naar het strand te wandelen in het hoogseizoen (juni - begin september).

Bekijk ook onze gids naar de andere stranden in Torremolinos.

Kaart - Strand Playamar