De stranden van Torremolinos: 4 op een rij

De pittoreske kustlijn van Torremolinos is ongeveer 7 kilometer lang en onderverdeeld in 4 grote stranden. Die worden gekenmerkt door de grote verscheidenheid aan activiteiten en de vele diensten die zij aanbieden.

Bekijk het aanbod met eigen ogen in deze HD video! Hieronder volgt meer informatie over elk van de 4 stranden.

 

 

Samen met een aangename en altijd levendige promenade is deze kuststrook een toevluchtsoord voor al wie van een comfortabele en zorgeloze strandvakantie wil genieten.

De stranden behoren tot de spectaculairste van de regio en bieden prachtige landschappen die typisch zijn aan de Costa del Sol. Het zand is schoon en goed onderhouden, terwijl het water veilig en kristalhelder is, ideaal voor een heerlijke zwembeurt.

Playa El Bajondillo

Torremolinos - Playa El Bajondillo

 

Het meest centrale strand van Torremolinos is gemakkelijk bereikbaar vanaf het casco antiguo (het oude centrum). Volg de panoramische trap die naar beneden loopt van de Calle San Miguel tot aan de zee.

Het 1100 meter lange strand biedt alle voorzieningen die je zou verwachten. Strandbars, winkels en restaurants voor alle smaken en budgetten zijn te vinden langs de straten net achter het strand, met een ruim aanbod aan lokale zeevruchten en producten. Strandbedden en palmbomen maken het de perfecte plek om een siësta te doen of plezier te maken met de kinderen in het zand.

Meer info en foto's van playa Bajondillo.

Playa La Carihuela

Torremolinos, Playa de la Carihuela

 

Het meest westelijke strand in Torremolinos, Playa la Carihuela, is ook gemakkelijk bereikbaar vanaf het centrum. Om er te komen, volg je het best de promenade van Playa El Bajondillo totdat je aan de Punta de Torremolinos komt. De Punta is een rotsachtige kaap die de twee stranden verdeelt en lichtjes uit de zee steekt. Het is een fantastisch punt om de schilderachtige kust te fotograferen.

Dit strand biedt ook alle nodige voorzieningen dankzij de nabijheid van Puerto Marina, de jachthaven in het naburige Benalmadena. Daar wordt materiaal voor watersport verhuurd en er zijn veel winkels, restaurants en andere activiteiten.

Meer info en foto's van Playa Carihuela.

Playamar Beach

Torremolinos - Playamar

 

Playamar, ook wel bekend als Playa El Retiro, is misschien wel het best uitgeruste strand van Torremolinos, vooral wat watersportactiviteiten betreft. Parasailing, paddle boarding, kajakken en ander dergelijk materiaal is er te huur tegen betaalbare prijzen.

Playamar ligt tussen de andere stranden El Bajondillo en Los Alamos. U kunt er genieten van zon, zand en zee terwijl palmbomen en gras langs het strand dan weer een toevluchtsoord bieden voor zij die even aan wat schaduw en een rustpauze toe zijn. Of zoek een parasol op in een van de vele bars langs de promenade, onder het genot van een fris drankje!

Meer info en foto's van Playamar.

Playa Los Alamos

Torremolinos - Los Alamos

 

Los Alamos is gelegen langs de kust van Malaga en ligt redelijk dicht bij de luchthaven van de hoofdstad, Het is het meest oostelijke van de 4 stranden en dus ook het meest afgelegen.

Tijdens de namiddag is dit strand ideaal voor al wie de drukte en levendigheid van de meer centrale stranden wil vermijden. In de avond ontpopt het zich echter tot een van de drukste gebieden in de stad. Los Alamos is de plek waar je moet zijn bij zonsondergang, om te genieten van muziek, licht en sfeer. De beach clubs hier zijn enkele van de meest populaire in de omgeving!

Meer info en foto's van Playa Los Alamos.

Wat je voorkeur, behoefte of budget ook is, op de stranden van Torremolinos vind je zeker wat je zoekt!

Kaart van de stranden van Torremolinos