De beste plekken in Valencia om te bezoeken met kinderen

De charmante stad Valencia is dankzij haar goede dynamiek en geografische ligging ideaal voor een familievakantie. Er is namelijk iets te vinden voor alle leeftijden; niemand zal zich snel vervelen! Naast de prachtige stranden die op een steenworp afstand van het stadscentrum liggen, is er voor kinderen (en volwassenen) nog veel meer te ontdekken. Zo is er de dierentuin ¨Bioparc¨, de Stad van Kunst en Wetenschap met het prachtige aquarium L´Océanografic, maar ook middeleeuwse gebouwen die je mee terug in de tijd nemen. 

Naast de absolute plekjes van Valencia die je niet mag missen, hebben we in dit artikel ook activiteiten specifiek voor kinderen geselecteerd. Perfect voor een vakantie met de hele familie dus. 

Het BioParc

De dierentuin Bioparc in Valencia

Dierenliefhebbers zullen de tijd van hun leven hebben in Bioparc, een geweldige dierentuin gelegen aan de oude rivierbedding van de rivier de Turia. Het doel van het park is om bezoekers zich bewust te maken van het belang van het beschermen van de dieren en de natuur. Het park heeft een oppervlakte van meer dan honderdduizend vierkante meter, waar het natuurlijke habitat van de dieren zo goed mogelijk wordt nagebootst. Je zult er leeuwen, hyena´s, luipaarden, gorilla's, struisvogels, giraffen, neushoorns, nijlpaarden en nog veel meer dieren tegenkomen: een spannende ervaring voor de kleintjes! Vanwege de rust, de oppervlakte en de schoonheid van dit groene gebied, is het moeilijk te geloven dat dit dierenpark in het centrum van een van de grootste steden van Spanje ligt. 

 Torres de Quart en Torres de Serrano

Torres de Serrano in Valencia

Als je kinderen hebt die gek zijn op kastelen (en die kans is best groot), neem ze dan zeker mee naar de volgende toeristenattractie. De Torres de Serano en Torres de Quart zijn versterkte torens die dienden als bescherming voor het kasteel in de middeleeuwen. Deze monumenten hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. Het waren namelijk strategische punten om de stad te verdedigen. 

De Torres de Serano stammen af uit het jaar 1392. Vanaf de terrassen heb je een prachtig panoramisch uitzicht op zowel de Tuinen van Turia en het stadscentrum. De torens werden gedurende vele jaren beschouwd als het belangrijkste toegangspunt tot de stad. Ze werden in 1893 en 1914 gerenoveerd, nadat ze als gevangenis werden gebruikt. 

Torres de Quart in Valencia

De Torres de Quart werden tussen 1441 en 1460 gebouwd en dragen bij aan het rijk historisch erfgoed van Spanje. De versterkte torens hebben verschillende oorlogen doorstaan, waaronder de Spaanse Burgeroolog en de Onafhankelijkheidsoorlog. De restanten hiervan zijn nog steeds te zien, aan de beschadigingen aan de buitenkant van de toren. Vandaag de dag worden de torens vooral gebruikt als uitkijkpunt over de hele stad. 

Vergeet niet om een kijkje te nemen naar de vakantieappartementen in het stadscentrum van Valencia. Je vindt heel vaak goede aanbiedingen en sommige huizen liggen zelfs op loopafstand van de meest emblematische monumenten van de stad. 

De Tuinen van Turia 

De tuinen van Turia in Valencia

Het centrum van Valencia heeft een van de grootste stadsparken van Europa; het park strekt zich uit over wel 9 kilometer tot de Stad Van Kunst en Wetenschap en de Valenciaanse kust. Dit gigantische, groene gebied ligt op de plaats waar de rivier de Turia vroeger stroomde. Door een overstroming in oktober 1957 werd de rivier echter omgelegd, wat veel ruimte in het centrum vrijmaakte. De stad stond onder water en om te voorkomen dat dit weer zou gebeuren, werd de route veranderd. Toen alles gerenoveerd was, werd het stedelijk park in 1986 geopend. Het park huist een grote variëteit aan planten en bomen, die bijdragen aan de schoonheid en harmonie van het park. Het park heeft wel achttien bruggen waar je onderdoor kunt lopen, waar eerst de rivier stroomde. Sommige bruggen dateren zelfs uit de vijftiende en zestiende eeuw. 

De Tuinen van Turia in Valencia

Over de indeling van het park is goed nagedacht. Zo vind je er verschillende fonteinen, fietspaden, recreatie- en sportgebieden en zelfs een speelgebied voor kinderen, genaamd Parque Gulliver. Een levensgroot standbeeld van Gulliver, hoofdpersonage in het boek Gulliver´s reizen, is er ook te vinden. Deze grote openluchtspeeltuin ligt tegenover de Stad van Kunst en Wetenschap en heeft een minigolfterrein, een skatepark, twee schaakborden en vele klimmogelijkheden. Genoeg dus om je kinderen even zoet te houden!

In het hele park zijn er kiosken te vinden waar je gekoelde drankjes, koffie, ijsjes en andere snacks kunt kopen. Neem je liever je eigen spullen mee, dan is dat ook geen probleem. Zo zijn er genoeg picknickplekken, waar je even kunt uitrusten in de schaduw. Het is de perfecte plek om op adem te komen tussen bezoekjes aan de boeiendste musea van de stad.   

Dankzij het potentieel van deze plek, is het niet zo gek dat vele populaire evenementen in het park plaatsvinden. Zo zijn er concerten, wijnbeurzen, vuurwerk, filmvertoningen in de openlucht en nog veel meer. Raadpleeg voor je bezoek even de evenementenkalender op de officiële toerisme-website van de stad, zodat je op de hoogte bent van wat er zich allemaal afspeelt tijdens je verblijf.  

L' Oceanogràfic en Museu de les Ciències Príncipe Felipe

L'Oceanogràfic in Valencia

De Stad van Kunst en Wetenschap in Valencia is, net zoals vele andere musea in de stad, een van de hoogtepunten voor toeristen. Naast een museum is het ook een futuristisch gebouw met complexe architectuur, gewijd aan cultuur en vermaak. Het hele complex bestaat uit meerdere gebouwen. Zo vind je hier ook het l’Oceanogràfic, een indrukwekkend aquarium met wel 26 miljoen liter water! Dit maakt het het grootste aquarium van Europa. Je kunt hier zeezoogdieren zoals beluga´s en walrussen waarnemen, maar ook reptielen en meer dan 500 soorten vissen. Het is dan ook een plek waar de hele familie zich zal vermaken en waar kinderen van de ene verbazing in de andere zullen vallen. 

Valencia - Stad van Kunst en Wetenschap

Het Museu de les Ciències Príncipe Felipe (Wetenschapsmueseum Príncipe Felipe) maakt deel uit van de technologische en wetenschappelijke evolutie die plaatsvond en die vandaag de dag te zien is op meer dan 26.000 vierkante meter aan exposities. Dit museum is het grootste wetenschapsmuseum van Spanje. Om meer te weten over het hele complex en om je interactieve bezoek te plannen, neem een kijkje op de officiële website van de toeristenorganisatie van Valencia

Thema-bezoeken voor de kinderenThema-bezoeken voor de kinderen

In het centrum van Valencia is er van alles te ontdekken voor de kleintjes. Zo zullen ze, afhankelijk van de gekozen activiteiten, in de huid van hun favoriete figuren kunnen kruipen. Als ridder de middeleeuwse schatten ontdekken of toch liever als prinses de kastelen ontdekken, het kan allemaal. Ook kunnen ze bij een bezoek aan El Puig (een dorpje vlakbij) in de huid kruipen van koning Jaime I en de geschiedenis van het Santa Maria-klooster ontdekken. 

Het bedrijf achter deze originele activiteiten is Turiart, waar je kunt reserveren per telefoon of mail. Ook bieden ze bijvoorbeeld een avontuur aan op het Malvarrosa-strand met piratenthema en nog veel meer andere thema-bezoeken in Valencia voor de kinderen

Plezier op het strand vlakbij het stadscentrum

Valencia - Malvarrosa Las Arenas

Valencia is fantastische gelegen als het aankomt op het combineren van cultuur en strand. Je kunt in de ochtend de prachtige stad ontdekken wanneer de zon nog niet opgekomen is en in de middag verkoeling opzoeken in zee. De stranden La Malvarosa en Las Arenas zijn makkelijk te bereiken zowel te voet als met de fiets, met de tram en met de bus vanuit het stadscentrum. Het zijn populaire opties dankzij de handige locatie, zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen. De stranden zijn lang en het zand is goudbruin. Ideaal dus voor een middagje ontspanning met de hele familie. 

Playa La Malvarosa

Langs de boulevard kun je een groot aantal restaurants te vinden waar je een lekker hapje kunt eten. Beide stranden beschikken over speelplaatsen voor kinderen en er zijn sportveldjes voor teamsporten zoals volleybal. Ook vind je er de standaardfaciliteiten zoals douches en openbare toiletten. Ook het beoefenen van watersport is mogelijk met materiaal dat gehuurd kan worden op het strand. 

Bekijk de beschikbare vakantiehuizen dichtbij het strand in Valencia voor je volgende vakantie.

Voetbalkoorts in Mestalla: Valencia CF

Het Mestalla stadion in Valencia

Voetbalfans zullen maar al te graag het voetbalstation Mestalla van Valencia FC willen bezoeken, een van de beste voetbalploegen uit de Liga. Het is een leuke plek om te bezoeken voor voetballiefhebbers, maar ook als culturele plek voor de rest. Het Mestalla-stadion is namelijk een van de oudste stadions van Spanje. Bekende trainers zoals Unai Emery, Quique Sanchez Flores, Rafa Benitez en Gary Neville hebben hier allemaal rondgelopen. Ook voetballers zoals David Villa, David Silva en Juan Mata hebben hier gespeeld. 

De tour omvat de perskamer, de kleedkamers van de spelers en de tunnel naar het voetbalveld. 

Het Aquapolis à Cullera waterpark

Aquopolis Cullera is een waterpark dichtbij de stad Valencia, waar je in de zomermaanden met het hele gezin van een verfrissende ervaring kunt genieten. Het is gelegen aan de ingang van de stad Cullera, op ongeveer 45 minuten afstand van het stadscentrum van Valencia. Het is een prima optie om een dag door te brengen buiten de stad. 

Een boottocht in het natuurpark van Albufera

Natuurpark van Albufera

Het natuurpark van l´Alburfera is gelegen op slechts tien kilometer afstand van het stadscentrum van Valencia en is een van de grootste wetlands op het Iberisch Schiereiland. Er zijn meer dan 350 soorten vogels aanwezig, dus er is fauna in overvloed. Voor sommige soorten is dit gebied hun natuurlijke habitat, terwijl het voor anderen de eindbestemming is van een lange trektocht. Naast de vele mogelijke wandelroutes is het ook mogelijk om het gebied te verkennen per boot. Je zult het prachtige strand El Salar zien, een prachtige plek om de zonsondergang te bewonderen. Een onvergetelijke ervaring!

Zoals je hebt kunnen zien, is Valencia een stad vol met verrassingen voor het hele gezin. Deze bestemming groeit ieder jaar nog in populariteit, wat meer dan terecht is dankzij de grote diversiteit en authenticiteit. Bekijk de vakantiehuizen in Valencia om de hele regio te ontdekken!