Vijf tips voor gezinsexcursies in Almeria

Iedereen tevreden stellen op vakantie kan lastig zijn. Hopelijk helpt deze praktische gids voor gezinsvriendelijke uitjes tijdens een vakantie in Almería!

1. Het Spaanse Wilde Westen

Almeria - Mini Hollywood

Spieken op de set van beroemde films zoals A Fistful of Dollars, For a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly. Hier betreed je dezelfde grond waar eens illustere acteurs als Clint Eastwood, Brigitte Bardot, Sean Connery en Raquel Welch rondliepen, in Tabernas, de enige woestijn in Europa!

In Tabernas heb je keuze uit 3 pretparken: Fort Bravo, Parque Oasys en Western Leone. Deze laatste verwijst naar de legendarische spaghettiwestern-regisseur Sergio Leone. Western fans zullen onder de indruk zijn van de nagespeelde bank-overval scenes en de schietpartij die daarop volgt.

2. Het sneeuwwitte paradijs Sierra Nevada

Sierra Nevada - Pradollano
 

Men is nooit te jong om te leren skiën! Althans zo lijkt het aangezien de Sierra Nevada Familieformule ski-passen biedt voor kinderen tussen 0 en 5 jaar! Denk er vooral aan goed zonnecrème te smeren. Anders lopen jullie de kans te verbranden, zowel in de bergen als op de ongerepte stranden van Almería.

Een prima familiestrand in Almería is trouwens El Playazo. 

3. De goudmijnen van Rodalquilar

Almeria - Rodalquilar gold mine 

Niet alleen California had last van goudkoorts. In het huidige Parque Natural Cabo de Gata Nijar ligt het schattige plaatsje Rodalquilar, waar goudkoorts het inwonersaantal ooit deed stijgen tot 1.400 man. Helaas was er veel minder goud te vinden dan waar men op hoopte. Tegenwoordig wonen er in Rodalquilar nog maar een 100-tal mensen.

Loop rond de mijnschachten en tunnels gegraven in de zijkant van de bergen die boven je opdoemen. Er is een on-site expositiecentrum om meer over de geschiedenis van het dorp te leren. Reis naar Rodalquilar langs de pittoreske weg van San José naar Las Negras.

4. These boots were made for walking – wandelen in de Sierra Cabrera

Mojacar - Sierra Cabrera 

Voor een vriendelijk introductie in de wandelwereld van Spanje raden wij een route door de Sierra Cabrera aan. Volg de paden die door bossen leiden waar dennebomen en geurende kruiden wandelaars verleiden. Overdag is een blauwe lucht vanwege het vrijwel regenvrije klimaat min of meer gagarandeerd.

In de Sierra Cabrera kun je trouwens Mojácar bezoeken, een van de mooiste dorpjes in Andalusië.

5. Waterfeesten bij Roquetas de Mar

Roquetas de Mar 

In Roquetas de Mar is de meerderheid van de vakantiegangers nog altijd Spaans, dus je krijgt er niet het gevoel dat je alleen maar tussen toeristen loopt.  En dankzij de beschutting van de Sierra Nevada is het een van de zonnigste en droogste bestemmingen aan de Spaans-mediterrane kust.
De promenade is maar liefst 13 kilometer lang en er lonken diverse restaurants gespecialiseerd in verse vis en zeevruchten. Ook is het een perfecte locatie voor kinderen, want ze kunnen er genieten van strand en watersport.

Sounds like heaven? Boek hier een vakantiewoning in Roquetas de Mar!

Of: Ontdek mooie Almería stranden in onze Top 10 Naturistenstranden in Andalusië en onze Top 10 Stranden in Spanje.