Dit is het beste familiestrand in Cabo de Gata - Playa El Playazo

Het Cabo de Gata natuurpark biedt enkele spectaculaire stranden. Ze worden zelfs regelmatig ‘Beste Strand van Spanje’ gestemd.

Playa El Playazo

Een van onze favoriete stranden en meteen ook een van de beste in het park voor gezinnen met jonge kinderen is Playa El Playazo. Dit populaire zandstrand ligt op slechts 3,5 km van Rodalquilaraan de noordoostkant van het natuurpark, en is zeker groot genoeg om er altijd een rustig plekje te vinden. Het is namelijk 400 meter lang en zowat 30 meter breed.

Tussen bergen en kasteel

Cabo de Gata - El Playazo

Het baaiachtige strand is ingesloten door bergen aan de ene kant, wat een natuurlijke bescherming biedt tegen de wind, en het indrukwekkende Castillo de San Ramón aan de andere kant.

 

Castillo de San Ramon

Dit kasteel dateert uit de vroege 18de eeuw, en bood bescherming tegen moorse piratenaanvallen. Het zit bovenop een versteende zandduin en is verrassend goed bewaard gebleven. Het biedt een surrealistisch decor aan een van de mooiste stranden van deze kustlijn.

Ideaal voor kinderen

Playa El Playazo

Het schone, goudkleurige zand en het ondiepe, kalme water maken El Playazo perfect voor kinderen. Zoals bij elk strand in Cabo de Gato kun je er bovendien heerlijk snorkelen en duiken. Snorkelen kan direct vanaf het strand, hoewel je een beetje vooruit moet zwemmen voor je in dieper water komt. 

Zalige wandelingen 

Playa El Playazo, Cabo de Gata, Almeria

Heb je even genoeg geluierd, dan kun je altijd een leuke wandeling maken vanaf El Playazo:

  • Rechts ligt bijvoorbeeld een duidelijke weg die leidt naar Cala Bergantín, een pittoreske verborgen baai waar je prima kunt picknicken.
  • Een van onze favoriete wandelingen in het gebied is een route van 1,5 km van Playa El Playazo naar de stranden in de buurt van hippiedorpje Las Negras, vooral La Cala del Cuervo. Deze klifwandeling biedt adembenemende uitzichten over het hele gebied. Voor wie belust is op avontuur, zijn er tal van plaatsen waar je aan cliff jumping kunt doen.

Hoe kom je er?

Weg naar El Playazo

  • De toegang tot Playa Playazo is naar Cabo de Gata normen erg behoorlijk. De onverharde weg (ALP-826) naar het strand is in goede staat en makkelijk begaanbaar voor alle soorten wagens.
  • In tegenstelling tot veel stranden in de omgeving (zoals het paradijselijke Playa de los Muertos) hoef je er geen stuk meer te voet omdat je wel degelijk gemakkelijk kunt parkeren vlak naast het strand.
  • Let goed op de borden langs de hoofdweg - de AL-4200 – zodat je op tijd afslaat naar Playa El Playazo, dat duidelijk aangegeven staat.
  • De weg gaat even later een typisch woestijnlandschap in en loopt al gauw door een dichte palmentuin. Blijf de weg volgen naar beneden in de richting van de kust.

Een decor als in een film...

Onderweg zijn er overblijfselen van eeuwenoude gebouwen in moorse stijl te zien die al lang verlaten zijn, met afwisselend palmbomen en cactussen. Een uitzonderlijk mooi scenario! Meteen begrijp je waarom Almería favoriet is onder Hollywood-producenten. Denken we maar aan het recente bezoek van Ridley Scott, die hier in de buurt zijn epische nieuwe 'Exodus' film kwam opnemen. Voor meer recente foto's, zie het Spanish High's G+ album

Wat je nog moet weten voor een bezoek

Playa El Playazo

Er is voldoende parkeergelegenheid onderaan de weg. Omdat dit strand onder de beschermde status van het park valt, zijn er echter weinig faciliteiten aanwezig. Op het moment van schrijven was er een chiringuito of kiosk waar je water en snacks kon kopen. Zoals bij alle stranden in Cabo de Gata, breng je beter voor alle zekerheid het nodige zelf mee.

Wie met jonge kinderen reist en op zoek is naar een veilig, beschermd strand met uitstekende zwemomstandigheden, is aan El Playazo zeker op de juiste plaats!

Nog een mooi strand met ondiep en beschut water in het natuurpark is Playa Mónsul.

Klik hier voor vakantiewoningen in de omgeving.


View Cabo de Gata - Playazo in a larger map