Stranden in Benalmádena - Playa La Viborilla

Playa La Viborilla is een van de stranden die je aangenaam zullen verrassen. Het strand ligt verborgen tussen palmbomen en een klein bos en het is veruit het mooiste strand aan de kust van Benalmádena.

Over Playa La Viborilla

Playa La Viborilla, Benalmádena

Playa La Viborilla is een klein strand, maar de kleine afmetingen maken het des te charmanter. Het strand is 100 meter lang en 10-15 meter breed, afhankelijk van de plaats waar je je bevindt. Als je houdt van lange, ontspannende wandelingen dan raden we je eerder aan om voor Playa Santa Ana te kiezen. Playa La Viborilla is echter een uitstekende keuze voor liefhebbers van het zeeleven. Breng dus zeker je snorkeluitrusting mee!

Playa La Viborilla, Benalmádena

Het strand wordt omringd door kliffen, waardoor het lijkt alsof je op een paradijselijk eiland bent in de Caraïben. Het strand is daarnaast zo goed als niet te zien vanaf de weg dankzij de groene planten en bomen.

Dankzij de kalme zee is het strand heel populair onder gezinnen met kinderen die op vakantie zijn in Benalmádena en op zoek zijn naar rust.

Net naast het strand, verborgen tussen de kliffen, kun je kleine baaitjes vinden.  Deze zijn haast niet te bereiken via het vasteland.

Voorzieningen

Playa La Viborilla, Benalmádena

Net zoals alle andere stranden in Benalmádena, beschikt Playa La Viborilla over vrijwel alle voorzieningen. Je zult er douches, toiletten, ligstoelen en parasols vinden. Bovendien wordt het strand regelmatig schoongemaakt.

Ook Restaurante La Viborilla, het enige restaurant op het strand, ligt verborgen tussen de palmbomen. Vanuit het restaurant kun je genieten van een fantastisch uitzicht en een mooie zonsondergang. Zoals de lokale traditie het betaamt, is het restaurant gespecialiseerd in visgerechten en paella. De prijzen liggen hier iets hoger dan in andere restaurants langs de kust. Je kunt bijvoorbeeld de gerookte sardines proberen voor zo'n € 6 en de paella voor € 12,5. Als je echt grote honger hebt, dan kun je altijd kiezen voor het dagmenu oftewel menú del día. Dit menu bestaat uit sla, tomaat, ui, biefstuk met frietjes, brood, een drankje en een koffie. Je kunt met de pinpas betalen vanaf € 6. Als je met je kinderen komt, stuur ze dan even naar binnen in het restaurant. Ze zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn van het aantal plantenpotten die aan het plafond hangen!

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Benalmádena kun je natuurlijk ook altijd je eigen eten klaarmaken en het meenemen naar het strand.

Hoe kom je er?

We moeten erbij vermelden dat het strand betreden moeilijk zal zijn voor personen met een functiebeperking, omdat de toegang tot het strand bestaat uit steile trappen. Hierdoor is het bijna onmogelijk om op het strand te geraken met een rolstoel.

Je kunt het strand bereiken met de bus (M120 - Benalmádena - Fuengirola route) of met de auto. Een parkeerplaats vinden is meestal geen probleem, aangezien er een grote parking is. Als je uit de richting van Torremolinos/Málaga komt, neem dan de oude kustweg MA-21. Deze wordt even later Avenida Antonio Machado als je Benalmádena binnenrijdt. Blijf de verkeersborden richting Fuengirola volgen, terwijl je verschillende rotondes tegenkomt. Nadat je het Casino Torrequebrada (aan de linkerkant) bent voorbijgereden, zul je een verkeersbord zien met ''Nueva Torrequebrada'' en een rotonde tegenkomen. Sla hier linksaf en parkeer je auto hier. Het strand bevindt zich beneden.

Playa La Viborilla - kaart